Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Huset vi leier er til salgs


Anbefalte innlegg

Siden april har huset jeg bor i vært til salgs. Huseier har lagt det ut privat, og det har vært jevnlig visning her, ofte med 24 timers varsel. Jeg er alenemamma til 2 barn som jobber to jobber, og kjenner at dette tærer på. Sist jeg flyttet var det etter at huset vi bodde i ble solgt, og ny huseier hadde familie som skulle "flytte inn" (noe som aldri skjedde). Dette skjedde i 2017,og nå føler jeg at jeg står midt oppi det samme igjen.

 

Jeg har vært på aktiv leting etter en plass å bo, men siden jeg bor i en liten bygd jeg av forskjellige grunner ikke kan flytte fra, så er jeg bundet til denne plassen. Det er et snevert marked, og det meste som leies ut er hybler, eller leiligheter i 10k klassen. Har ikke råd til å kjøpe selv.

 

Er det noe jeg kan få hjelp til opp i dette fra det offentlige?

 

Kan også nevnes at jeg er kronisk syk med trigeminusnevralgi og ulcerøs kolitt, og kjenner at dette blir for mye for meg. Har heller ikke familie som kan hjelpe meg.

 

Anonymous poster hash: 2ee41...f82

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er det noe jeg kan få hjelp til opp i dette fra det offentlige?

 

Som utgangspunkt: 
  1. Meld ditt behov hos kommunen, som skal ha leieboliger for vanskeligstilte på boligmarkedet.. Start ut undersøkelsen på teknisk avdeling. 
  2. Vær klar over at norsk lov sier følgende: “Kommunen er forpliktet til å finne midlertidig botilbud for dem som ikke klarer det selv.” “Kommunen” vil normalt si NAV, kommunal del, men oppgaven KAN også være lagt andre steder. 
 
Rimeligvis vet ingen her på forumet om “ikke kan flytte fra” er realitet eller forskjønnende omskriving av “ikke vil flytte fra”, men er “kan ikke” hard realitet skal det hensyntas i forhold til de to punktene nevnt ovenfor - og  det skal legges ekstra vekt på både barns behov for stabilt oppvekstmiljø og på sykdom. 
  • Liker 3
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Som noen andre sa: Hør med kommunen om kommunal leilighet.

 

Et annet alternativ er startlån kombinert med bostøtte fra Husbanken. Det KAN være nok til at du kan få kjøpt deg noe eget.

Jeg foreslår også om å søke husbanken om lån startlån, det er ment for lignende situasjoner som trådstarter

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...