Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

erstatning for flekker på belegg på badgulv


Anbefalte innlegg

Hei, jeg har nettopp flyttet fra en leilighet jeg har bodd i i 3år,  hvor huseier krever erstatning for misfarging av belegg på badgulv i dusj. Hun sier det kan ha blitt foresaket av for høy varme og/eller at noe har blitt stående på gulvet og at det vil koste langt over depositumet (10.000kr) å få fikset/byttet til nytt gulv.
 

selv har jeg sett at det har vært noen små flekker der før jeg flyttet inn og av den grunn vært veldig nøye på å vaske regelmessig med gif skurekrem og ajax 2i1 med klor og hatt varmekablene på konstant innenfor 20-25 grader( avhengig av årstid).

Til tross for dette har flekkene blitt større i leieperioden.
Har selv brukt dusjen som en vanlig person ville gjort, altså etter trening, før skole/jobb osv..

 

Er det helt urimelig for utleier å be om total erstatning eller er det faktisk sånn at jeg må betale for at hun skal få et helt nytt gulv og arbeidet det vil ta?

Jeg ville nå tro at dette var vanlig slitasje spesiellt når leiligheten av i lav standard og gammel til å begynne med..

takk på forhånd for alle svar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg er enig i dette. Dog er jeg ikke enig i at han skal dekke å bytte ut hele gulvet. 

 

 

Flekkene skulle du ha meldt fra om når du så de, spesielt når de ble større

Nå er det helt sant at jeg skulle sagt ifra om at de ble større. Men hva ville en i så fall vært erstatnings dyktig for når ingen av partene har/kan bevise at det flekkene var der fra før av eller foresaket av leietaker?

utleieren er en snill person til vanlig men nå som hun holder på å pusse opp andre deler av huset, får jeg en pirrende tanke om at hun vil få så mye ut av meg som mulig for å dekke sin oppussing.

Lenke til kommentar

Jeg er langt fra ekspert på det her feltet, men det sunne fornuft tilsier at utleier har en klar bevisbyrde for at det er du som har årsaket skadene, forsettlig.

For høy gulvvarme er langt fra din feil. Du har forholdt deg til den gulvvarme som er intallert. Hvis ikke belegget tåler gulvvarme, er det ikke din feil heller.

Ting stående på gulvet som årsaker missfarging. Fullt mulig det, men hva da?

 

Hadde jeg vært deg, hadde jeg prøvd å finne ut hva slagt belegg det er. Tatt et bilde og stukket innom en fargebutikk (som også selger gulvbelegg) og fått et inspill fra dem hva dette kan dreie seg om. Det kan jo være en feil på gulvet, feil brukt lim, feil betong/flytsparkel, feil primer...

Ikke gi deg uten videre.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Nå er det helt sant at jeg skulle sagt ifra om at de ble større. Men hva ville en i så fall vært erstatnings dyktig for når ingen av partene har/kan bevise at det flekkene var der fra før av eller foresaket av leietaker?

utleieren er en snill person til vanlig men nå som hun holder på å pusse opp andre deler av huset, får jeg en pirrende tanke om at hun vil få så mye ut av meg som mulig for å dekke sin oppussing.

 

Har ikke bilder fra annonsen, da den ble lagt ut for 3 år siden?

Lenke til kommentar

Bevisbyrden ligger hos leietaker.

Husleieloven legger opp til at leietaker skal reklamere på mangler/skader som oppstår ved overtagelse av husrommet eller senere. (husleieloven §2-8) Disse manglene må deretter bli utbedret av utleier.

Når leietaker ikke har reklamert på noen mangler så må det antas at det ikke eksisterte noen mangler når leietaker overtok husrommet.

 

Med andre ord: Det er viktig å reklamere på mangler, hvis ikke så risikerer du å selv bli ansvarlig for de.

 

Leietaker plikter å behandle husrommet med tilbørlig aktsomhet (husleieloven §5-1 andre avsnitt). Dette innebærer at du burde ha sagt ifra når flekkene ble større. Se også husleieloven §5-5

 

§ 5-5.Skade på husrommet

Oppdager leieren skade på husrommet som må utbedres uten opphold, plikter leieren straks å sende melding om det til utleieren. Andre skader på husrommet som oppdages, plikter leieren å sende melding om innen rimelig tid.

Leieren plikter å gjøre det som med rimelighet kan kreves for å avverge økonomisk tap for utleieren som følge av skade som nevnt i første ledd første punktum. Er leieren ikke ansvarlig for skaden, kan leieren kreve erstattet sine forsvarlige utgifter ved tiltaket og en rimelig godtgjørelse for utført arbeid

 

 

Du sier at du flyttet fra leiligheten. Sjekket dere ikke sammen at alt var slik som det skulle?

Når fikk du beskjed fra utleier om flekkene på badet?

 

Kan legge til at det kun er "nødvendige utgifter til utbedring" som utleier kan kreve dekket (husleieloven §10-3). Jeg har ikke peiling på hvor mye det koster å fjerne misfarging på fliser, men hvis det kan fjernes for feks 5000kr, så kan ikke utleieren skifte gulv for 20 000kr, eller fjerne de for 10 000kr.

Endret av heheszki
Lenke til kommentar

Sidan du har flytta ut og overlevert husrommet så kan du forholde deg forholdsvis roleg. Det er utleigar som må rette krav om å holde igjen depositum og/eller kreve inn betaling frå deg, og som må vinne fram med dette.

 

Når det er sagt, så har du heilt klart eit erstatningsansvar for skader du har påført bustaden (utanom vanleg slitasje og elde). Spørsmålet om dette er ein skade du må betale for er mest av alt eit teknisk spørsmål.

Korleis har skaden oppstått? Og korleis kan den utbetrast?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...