Gå til innhold

Binde renta?


Anbefalte innlegg

Hovedpoenget mitt var ikke det tekniske i hvordan banker finansierer utlån, men det at det ikke må betraktes som et veddemål. Det er på sett og vis et veddemål, men det er innboforsikring også. Som regel taper du på det, men det er veldig kjekt å ha når du trenger det. Så hvis du har råd til at renten stiger, så behold flytende. Hvis du må leve på havregryn hvis renten stiger to prosentpoeng, så bind renta.

Er ute etter tanker rundt det økonomiske utfallet på selve veddemålet, ikke sikkerheten den gir. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Og jeg prøver å fortelle deg at det ikke handler om å slå banken. Men hvis det er fokuset ditt, bør du ikke binde renten.

 

Da kom du frem til sakens kjerne, hvorfor bør jeg ikke binde renta med utgangspunkt i situasjonen skissert ovenfor? 

 

Jeg er ute etter hva folk tror blir laveste lånekostnad av

av A: 1.87% rente 3 år

vs B: Flytende rente (1.55% nå)

 

Og ikke med utgangspunkt i historikk.

Endret av 1814_
Lenke til kommentar

 

Tallene for februar var iallefall bra. Høyere rente kan likevel påvirke inflasjonen i negativ retning. Det blir iallefall spennende å se inflasjonstallene for April og Mai mot sommeren, kan godt hende at de holder igjen på renta i Juni da om inflasjonen faller. Blir jo rene spekulasjoner.  To rentehevinger før Mars 2020 som Nordea spår vil iallefall sende den flytende renta over fastrentetilbudet jeg har. 

Lenke til kommentar

Jeg er 99% sikker på at Husbanken og Lånekassen kommer til å øka renten ved neste korsvei..

 

Det er jeg også, men det er jo basert på rentehevingen i mars(pluss forventningene til den neste) som ikke er priset inn for Husbankens del iallefall. Og den flytende renta vil fortsatt være under 1.87% frem til neste renteheving. 

Endret av 1814_
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er jeg også, men det er jo basert på rentehevingen i mars som ikke er priset inn for Husbankens del iallefall. Og den vil fortsatt være under 1.87% frem til neste renteheving. 

 

Allikevel vil alle indikasjoner gi deg 3 år så å si fritt liv. Altså ingen gambling.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hyggelig at du ønsker at resten av skal slite litt ekstra..

 

Selv er jeg gjeldfri, men vet om flere kamerater og deres familier som vil leve litt trangt dersom renta fortsetter å øke.

 

Man kan jo si at banken har "lurt" mange ved å kaste ut lån i hytt å pine når majoriteten ikke har snøring om hva som kan/vil skje.

 

Den på beregnede 5% økningen de legger på vil jeg si høres ut som bullshit og tvinger folk til å leve med betraktelig dårligere livskvalitet. 

 

nå har jeg vært med på 6 møter som rådgiver/ real kausjonist når lån har blitt diskutert og søkt om i banken..Ingen rådgivere ga noe som helst info før jeg faktisk tok det opp idet lånetakerne skulle til å underskrive at en renteøkning er høyst sannsynlig rett rundt hjørnet.  

 

Trist at så mange nå kanskje må "lide"   Det er lett å være etterpåklok og si " De skulle visst bedre"



Anonymous poster hash: 744e9...c6c
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...