Gå til innhold

Bevissthet uten tanker


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Bevissthet uten tanker kan jeg mene er som rent instinkt. Det første som detter ned i hodet, gjør man. Man er instinktiv. Det kan også innebære å være som et tomt skall. Litt vanskelig å forklare, ikke akkurat som et menneske som ligger i koma, men kanskje et menneske som er hjernedød som følge av nær drukning/kvelning eller lignende. Uten at jeg er noen utdannet psykolog, kan det kanskje sies også om ekte psykopater, ingen logiske tanker forankret i følelsesmessige erfaringer, kun gjør akkurat det som faller dem inn. Men det blir kanskje litt feil å bruke i denne sammenhengen, som gjerne skal være filosofisk.

 

Tanker uten bevissthet er det motsatte, ren logikk. Som et bibliotek. Men uten noen form for vilje til å sette informasjonen til live via praktisk sans.

 

Jeg tenker på mennesker som Stephen Hawking i denne sammenheng, men det blir feil å bruke som eksempel, for han har både tanker og bevissthet. Det kroppslige spiller ikke inn, i hvert fall ikke i særlig stor grad. Men det er også et lite paradoks, for hvis ingen hadde hatt fysiske evner, så hadde vi jo heller ikke eksistert.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 4 uker senere...
  • 4 uker senere...

Hva er bevissthet uten tanker?

Hva er tanker uten bevissthet?

 

Hedninger har mista kontakten med dette. Du kan komme inn i en tilstand hvor du berre har bevissthet, men ikkje tankar, når du ber.

 

Dei der buddistane prøver å gå det til med å puste og sånt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...