Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Hjelp! Dama blir stående og bare se i veggen


AnonymDiskusjon

Anbefalte innlegg

Jeg vet at kjæresten plages med tvangstanker. Vi har snakket om det før. Men nå vil hun ikke snakke om det lenger. I tillegg har hun begynt å "stoppe opp". Hun lager seg mat, og går på do for å vaske hendene, men så blir hun på do i 45 minutter mens maten blir kald. Det skjer på badet, på kjøkkenet og andre steder. I går måtte jeg komme inn på do for å hente henne slik at hun fikk lagt seg. Når jeg spør henne om det, smiler hun bare og ser på meg, mens jeg holder en monolog om at hun kan stole på meg og at jeg vil støtte henne, og ber henne om å si noe. Hun vil ikke si med et eneste ord noe om saken. Om jeg snakker om noe annet, er hun helt som normal.



Anonymous poster hash: 1eb46...dd8
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det kan være at noen på forumet her har erfaring hvis du gir det tid.

 

Jeg ville bare rådgi til å ta kontakt med psykolog, enten du alene, eller kanskje begge to, for å prøve å finne ut av det. Kan jo være så utrolig mye forskjellig som blir vanskelig og kanskje uetisk for oss å prøve å finne ut av. Jeg vil ikke ha ansvaret for å lede deg eller dere på ville veier. Det kan være noe veldig sensitivt og sårbart.

Lenke til kommentar

Hun oppfører seg 100% normalt når vi snakker om andre ting, men hvis jeg spør henne om hvorfor hun står så lenge og ser på håret sitt/hendene sine, svarer hun ikke.

 

Nå er hun veldig tørr på hendene, og vasker dem med såpe mange ganger om dagen. Akkurat nå står hun og ser på hendene sine.

 

Jeg: Kommer du og setter deg sammen med meg i stua?

Hun: Ja.

Jeg: Hva gjør du?

Hun: Bare ser på hendene mine.

Jeg: Hvorfor ser du så lenge på hendene dine?

Hun: (Ingen svar)

Jeg: Vil du ikke sitte sammen med meg?

Hun: Jo.

Jeg: Kom hit da.

Hun: Ja (men blir stående).



Anonymous poster hash: 1eb46...dd8
Lenke til kommentar

Hun nekter å svare meg når jeg snakker om det. Jeg snakker bare i monolog. Jeg sa til henne i går at hun trenger hjelp, og at jeg kan ringe noen profesjonelle, men hun svarer ikke. Ikke med et eneste kløyva ord.

 

Jeg viste henne denne tråden i går. Hun sa "svulst!?" Og så sa hun ikke noe mer om det. Så begynte vi å snakke om noe helt annet, og hun var helt som normal igjen.



Anonymous poster hash: 1eb46...dd8
Lenke til kommentar

Da ringer du legevakten og forteller dem hvordan situasjonen er. Fortell spesielt at hun virker helt uforstående til hva du spør om, avviser deg når du prøver å prate om det og om det er aktuelt med at hun blir tatt inn for vurdering av sin fysiske og mentale tilstand. Fortell alt du husker, er viktig at du gir dem ett så fullstendig bilde av situasjonen som du kan. Har hatt mye med det norske helsevesen å gjøre på lignende måter (måtte hjelpe noen som ikke ville innse at de var en fare for seg selv og andre, det ble tvangsinnleggelse), de er veldig flinke!

Er dette noe hun gjør for å leke med deg ellerno sånt så er hun ærlig talt en syk drittsekk, det å ville hjelpe din kjære og bli holdt helt utenfor og forvirret med vilje er veldig vondt og ikke en måte du behandler de du er glad i. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...