Gå til innhold

Hvorfor teller innsats?


Reinarrr

Anbefalte innlegg

Hvorfor teller innsats i faget kroppsøvning, aktivitetslære og toppidrett? Karaktersystemet i alle andre fag baserer seg på hvor god eleven er og ikke hvor hardt eleven prøver. Karakterene på vitnemålet er jo tross alt hva som bestemmer hva en kommer inn på av videre studier, og disse skal gi studieplassen innsikt i hvor god eleven er, ikke hvor mye eleven prøver. Skal en elev som går mattematikk R2 som får alt riktig på en prøve få karakter 5 fordi han ikke pugget hardt nok? Skal en elev som ikke får til noen oppgaver få karakter to fordi eleven forsøkte? Det er jo nettopp fordi eleven ikke trener styrke på fritiden at eleven ikke presterer på et høyere nivå fysisk. Og skal man da belønne eleven fordi han presser sine grenser da "testingen" faktisk foregår?

Endret av Reinarrr
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når jeg gikk på videregående talte ikke innsats i det hele tatt. Vår lærer hadde et skjema med konkrete mål for hver karakter.

 

Personlig mener jeg kroppsøving ikke burde ha karakter i det hele tatt, da det er et fullstendig uviktig fag for de aller fleste studier. Eneste poenget med kroppsøving burde vært for å få beveget seg litt. Det burde ikke være et fag i det hele tatt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Da jeg gikk på ungdomsskolen/videregående, så var innsats veldig viktig. Husker selv at jeg gjorde en veldig dårlig innsats selv, men det var fordi vi spilte volleyball 90% av tiden og jeg ble møkklei volleyball. Har dog nok pga dette blitt en halvveis habil volleyballspiller, så noe godt kom jo ut av det. Selv om mine gymkarakter fra u.skolen og videregående var ganske dårlige.
Jeg mener gym burde vært bestått/ikke bestått og ikke bestått skulle i 99% av tilfellene vært på grunn av for lite oppmøte.

Endret av Mr.Duklain
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Strengt talt så teller jo "innsats" i andre fag også. Innsats i form av muntlig aktivitet eller andre positive bidrag i undervisningen. 

Enig. I tillegg så gir jo innsats i faget utenom skoletid, ofte, uttelling. Altså, innsats i form av tid man bruker på fagene. Å sitte seg ned og gjøre leksene sine ordentlig, gjøre litt ekstraoppgaver og prøve å forstå logikken/veien til til fasiten (f.eks. i matte) kommer ofte bedre med :-) Egeninnsats utenom skoletid i gym er også fordelsaktig, det er jo ikke akkurat særlig mye gym på skole (i alle fall ikke da jeg gikk ungdomskolen i attenpilogbue). 

 

Men, jeg gikk kan ikke huske så mye om innsats i fagene aktivitetslære og i toppidrett, mulig jeg bare er gammel og at det var andre regler for meg på toppidrettslinja. Vi fikk i alle fall bedre karakter basert på innleveringer, prøver og resultater i idretten. Men, det lå jo mye jobbing og innsats bak mine gode resultater i idretten og på innleveringer og prøver :-) 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...