Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Isolere varerom


BalderHv

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Kan ikke påberope meg noe ekspertise, men ville bare tipse om å se til maritime-, camping- og/eller tinyhousmiljøene for inspirasjon. De har vel mye av det samme utfordringene som å tilpasse en bil.

 

Jeg vil tippe den største utfordringen vil være fukt og kondens hvis det skal benyttes mer enn en gang i ny og ne.  Hvordan tenker du å ta høyde for lufting, varme o.l.?

 

I sum tror jeg du får bedre råd om du spesifiserer dine behov.

Lenke til kommentar

19mm armaflex

Ja, Armaflexen er fin, problemet er vel prisen. Skulle ha noe matter til å isolere noen firkant-ventilasjonskanaler jeg har satt sammen i en sjakt i huset vårt, men når prisen på Armaflexen ble 3 ganger så mye som å få laget selve kanalene inklusive lydplatene fra Glava som jeg brukte inni kanalen, ja da ga jeg meg. Tror det kom på 3-4.000,- for noen beskjedne kvadratmeter. Det var derfor jeg lenket til den ebay-saken lenger opp. Rett nok var det i kun 10mm, men de kommer i flere tykkelser. Jeg har ikke sett disse selv, men en bekjent som er rørlegger og derved har god erfaring med Armaflex både i plate og til rør, har brukt disse fra ebay til et bilprosjekt og han sa de var helt fine. Ikke like spenstige som originalen, og limen er ikke like limende, men til prisen er det god knall.

Lenke til kommentar

Disse greiene, men det høres vel for godt ut til å være sant:

 

https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=55832992

De isolerer på en annen måte ved å "reflektere" varmestråler.. Ikke spesielt egnet i en bil.

Fiaflex er tilsvarende Armaflex, men rimeligere. Den selger vi mye av til isolering i biler, containere, kanaler osv.. Finnes i 10 og 20mm tykkelse, i 50cm bredde. Meget godt lim. Hvis mye detaljer, er det lettere å jobbe med 10mm og heller legge flere lag om behov for bedre isolering.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...