Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Skal drikke alkohol for første gang på 8 mnd


bankmannen

Anbefalte innlegg

Hei! Jeg har de siste 8 mnd gått ned nye i vekt, med stor hjelp av null alkohol de siste 8 mnd. Jeg skal nå på julebord og drikke alkohol for første gang siden påske. Hva bør jeg forvente og hva bør jeg tenke på? Tok meg 2 øl i dag for å "teste formen" ble ganske brisen for å si det sånn...

Jeg er 20kg lettere siden sist alkohol inntak (80kg fra 100) og en mann på 26 år.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har vært alkoholfri lenge selv nå, én flaske i August. Jeg går ikke rundt og gruer meg for å ta meg en kveld igjen. Men jeg er blitt mer bevisst på skadevirkningene. Risikoen øker for store personlige og sosiale utskeielser som kan skape psykologisk belastning i lang tid. Så det gjelder å tøyle denne risikoen litt.

 

Men, når du har disiplin til å være edru så lenge, så mener jeg du heller bare bør prøve å nyte kvelden mest mulig, når du først har bestemt deg for å drikke den kvelden. Hvis du har så mye disiplin at du kan Skei inn i hodet at det blir lenge til neste gang, så har du en enda bedre grunn til å ha det litt ekstra gøy den kvelden. Da øker du "risikoen" for at det blir en bra kveld også. Man bør ha en grunn til å bruke rusmidler, for å forsterke noe som skal være positivt. Ellers blir det fort tilfeldig hvordan det går.

 

Jeg mener også at julebord er noe stort tull, fordi det blir en arena der man oppfordres til å blande det profesjonelle og det private, -med- alkohol blandet i det. Det kan skje mye destruktivt. Men det er bare min mening. Du behøver ikke tillegge det noe personlig vekt. De fleste takler det sikkert helt bra.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...