Gå til innhold

Hva tenker dere om IKT-bakgrunn fra Deloitte, KPMG, EY eller PwC?


Anbefalte innlegg

Jeg går en mastergrad som blander IKT og økonomi. Jeg liker systemutvikling og datasikkerhet. Jeg har fremdeles to år igjen av studiet, men en av de fire store forsøker å rekruttere meg til fast stilling i datasikkerhet. Meget usikker på om det er et tilbud jeg burde vurdere. For dere her som har rekrutteringsansvar av et slag, hva hadde dere tenkt om søkere på utviklerstilling med slik bakgrunn? Har disse selskapene noen prestisje i deres øyne?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Helt klart interessant og relevant erfaring når du søker på andre jobber. Det viktigste er dog hva du skal gjøre der og hva du lærer, ikke hva selskapet heter.

 

Sikkerhetsoppgaver kan være så mangt, hvis du vil gå videre som utvikler må du passe deg for jobber innen sikkerhet som er mer sysadmin-oppgaver. Ikke noe vondt om det, men det er ikke så relevant mtp programmering.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Mitt råd er, styr unna. Revisjonsselskapene er gode, trygge arbeidsgivere for økonomer. Fint sted å starte karrieren hvis du er glad i regnskap, Excel, Powerpoint, prosjektledelse osv.

 

Siden det høres ut som du er mer interessert i teknologi ville jeg heller siktet meg inn mot IT-bransjen. Der blir du mye mer eksponert mot tekniske oppgaver. I tillegg er det høyere lønninger, kortere arbeidsdager og bedre balanse mellom jobb og fritid.

 

I mine øyne har revisjonsselskapene ingen prestisje innen IT og teknologi.

 

Jeg gikk forøvrig selv IndØk. Har gått til IT-bransjen og ikke sett meg tilbake.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Det kommer litt an på, hvis ønsket ditt er å bli dyp teknisk ekspert innen et område så er det nok andre selskaper som er bedre.

 

MEN, fra et karriereperspektiv er en start hos disse veldig bra. De har stor anseelse både i Norge og internasjonalt, spesielt hos store selskaper. Jeg startet selv i Deloitte, og bare to år derfra på CVen er noe jeg har alltid hatt nytte av, samtidig som jeg lærte gode consulting-skills som jeg fortsatt drar nytte av snart 10 år senere. 

 

Så ja! Dette er selskaper som er ekstremt proffe på å ta inn nyutdannede og få dem klare til kundearbeid raskt, her lærer du masse!

Lenke til kommentar

Det kommer litt an på, hvis ønsket ditt er å bli dyp teknisk ekspert innen et område så er det nok andre selskaper som er bedre.

Ønsket mitt er å maksimere nåverdien av kontantstrømmene mine delt på arbeidstimene mine i et 10-års perspektiv. Setter internrente som i alle fall ikke er lavere enn 8,0 %.

 

Akkurat hvor fordelaktig har Deloitte vært å ha på CV-en din? Har du noen konkrete eksempler hvor du opplevde at Deloitte-erfaringene dine ble tungen på vektskålen i et karrierespørsmål?

Lenke til kommentar

Akkurat hvor fordelaktig har Deloitte vært å ha på CV-en din? Har du noen konkrete eksempler hvor du opplevde at Deloitte-erfaringene dine ble tungen på vektskålen i et karrierespørsmål?

 

Flere ganger: Jeg ble headhuntet fra Deloitte til en stilling jeg (på papiret) var alt for ung for, det hadde aldri blitt godkjent i selskapet jeg gikk til uten et tungt internasjonalt navn på CVen. (Ansettelsen måtte godkjennes på et europeisk hovedkontor). I den stillingen så jobbet jeg med IT-prosjekter i bank og finans, og når man presenterte seg på ledernivå i de selskapene så merket man at dette hadde noe å si for tryggheten deres. Etterhvert så har det selvsagt mindre å si, siden man får mye annet på CVen, men jeg hadde aldri vært der jeg er nå uten den starten. Jeg opparbeidet meg minst 4 års erfaring på de 2 årene jeg var i Deloitte.

 

Folk tenker at disse selskapene er relativt vanskelig å få jobb hos som nyutdannet og at man dermed får et kvalitetsstempel med seg videre, spesielt i bransjer der disse er veldig godt kjent. 

Lenke til kommentar

Jeg har ikke noe IT-erfaring så jeg vil ikke uttale meg om det, men har erfaring fra finans og dermed også en del kunnskap om "de fire store" da mange i min omgangskrets jobber og har jobbet der. En ting går igjen: Vær litt obs på hvilken av disse du eventuelt takker ja til dersom du har mulighet til å velge. I en del byer i Norge er det ganske stor forskjell på hvilke som skiller seg ut som de beste.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...