Jump to content

Stvgr

Medlemmer
 • Content Count

  125
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

97 :)

Recent Profile Visitors

1573 profile views
 1. Har opplevd det samme. Konsulentformidler som tok 5% cut prøvde å lokke meg til et oppdrag hos et selskap med en timerate som var så elendig at jeg ville gått ned i lønn fra det jeg har hos min nåværende arbeidsgiver som tar 40%. Kjenner andre konsulenter som er utleid til samme selskap med bokstavelig talt det dobbelte av den timeraten jeg ble forespeilet. Ville tro at det ikke er lureri fra konsulentformidlerens side men at innkjøpere presser frilansbyråer det de kan på timerate. Men det kan kanskje andre bekrefte eller avkrefte.
 2. Har ikke link, dette finnes bare i interne dokumenter hos oss. Kort fortalt fungerer det slik at det finnes to lønnsmodeller, en med garantilønn og en uten. Den med garantilønn har litt lavere provisjon (58%). Tidligere var det en karensperiode dersom man ble stående uten oppdrag slik at man kunne risikere å stå uten lønn i opptil 6 måneder, men dette var ikke i henhold til ny lov av 2019, og derfor kan vi nå bytte umiddelbart fra 60/40-modellen (den uten garantilønn) til garantilønn på dagen dersom vi plutselig blir stående uten oppdrag. Så muligheten for å bli stående uten inntekt er borte. Garantilønnen er naturlig nok mye lavere enn hva man får for fakturert arbeid. Er faktisk litt usikker på hva den er, men lurer på om det er 6G. Akkurat nå i koronaperioden har den derimot vært betydelig høyere pga. statsstøtte.
 3. Noen som har erfaring med CTO-stillinger i små og mellomstore bedrifter og vet hvordan disse typisk kompenseres? Er det vanlig med høy fastlønn eller vanligere å tilby eierandel? Skal på jobbintervju og aner ikke hva jeg kan forvente i lønn.
 4. Det kom ny lovgivning i 2019 som forbyr nullønnskontrakter. I praksis betyr det at konsulentselskapene som opererer med 60/40-modellen må tilby en garantilønn. Det reduserer risikoen betraktelig. Når lønnen fort ligger 30%-50% over det man kan få i fastlønn andre steder blir risikoen enda mindre.
 5. Lønnen din er en normalt god begynnerlønn. De vil nok prøve å lowballe deg i lønnsforhandlinger etter endt traineeperiode. Skal du gjøre et vesentlig hopp må du sannsynligvis hente inn konkurrerende tilbud og være villig til å skifte jobb. Kjipt, men sånn er bransjen.
 6. Hvis det primært er fullstack webutvikler du ønsker å være, er jeg enig med forrige taler. Lær deg C# eller Java. C++ er omtrent ikke etterspurt for web lenger. Og et frontend rammeverk som React eller Vue. SQL må du også beherske. Og helst Docker. Ellers er det jo alltid nyttig å ha basiskunnskaper om ting som nettverk og sikkerhet, arkitektur, DevOps osv. Men de som ansetter har ofte et overdrevent fokus på programmeringsspråk og spesifikke teknologier, så begynn der.
 7. Stillingstittel: Seniorkonsulent Sted: Stavanger Erfaring: 6 år Alder: 35 år Arbeidsoppgaver: Systemutvikling/arkitektur innen maskinlæring og IoT Utdanning: Master industriell økonomi og diverse annet, ca. 9 år totalt. Årslønn: 1,2 mill. Jobber under 60/40-modellen som mange kjenner til. Goder: For mange til at det er vits å ramse opp, men generelt utrolig bra. Historikk: Aug-2014: 450k Jul-2015: 0 (nedbemanning) Sep-2015: 450k Jan-2016: 460k Jan-2017: 540k (ny stilling) Jun-2017: 600k (ny jobb) Apr-2018: 900k (ny jobb) Jan-2019: 1M (reforhandlet timerate) Aug-2020: 1,2M (reforhandlet timerate)
 8. Jeg gikk i praksis ned i lønn fra en tidligere karriere for å begynne i IT, men kunne ikke vært mer fornøyd. Nå tjener jeg langt mer enn jeg gjorde i starten, men det er som andre har nevnt bare en bonus. Gleder meg hver dag til å jobbe og føler meg veldig heldig som får drive med dette. Å sitte hele dagen foran skjermen og skrive kode er en drømmedag på jobb for meg, kanskje bare avbrutt av tekniske diskusjoner og sosial prat med kollegaer. Dessverre finnes det møter og andre uhumskheter som tar opp en del tid. Jeg jobber derfor en del kvelder og helger for å kunne sitte uforstyrret. Vel å merke fordi jeg har lyst, ikke fordi jeg må. Det er vel med IT og programmering som de fleste andre karriereveier. Gjør du det kun for pengene vil du fort mistrives. Gjør du det fordi du faktisk liker det vil du trives nesten uansett hva lønnen er.
 9. De færreste bedrifter går åpent ut med lønnsinformasjon (konsulentselskapet Blank er et hederlig unntak). Tallene fra Brønnøysundregisteret er derfor det beste vi har å gå etter. For større selskaper med et relativt stabilt antall ansatte vil reelle lønnskostnader delt på antall ansatte være ganske tett opp mot den faktiske snittlønnen. Så er selvfølgelig aritmetisk gjennomsnitt bare et datapunkt som ikke sier noe om fordeling. Men har man en viss kjennskap til hvordan bedriften er organisert - noe man ofte har - kan det gi en god pekepinn på hvor landet ligger. For meg er det en interessant liste, så takk for at du deler, NoTrace.
 10. Kan bekrefte at dette stemmer da jeg jobber i Webstep med ganske nøyaktig den timeraten og den årslønnen, og jobber vanlig 8 til 4. Kan også nevne at Sopra ikke har vært villige til å matche dette, men så har ikke jeg så lang erfaring.
 11. Alle løfter om at du skal stige i lønn om et visst antall måneder bør tas med en klype salt. Det er ikke alltid det ender opp sånn. Dessuten er det sannsynlig at du vil stige videre fra 550.000 i den andre jobben. Et forsprang på 100.000 vil bli vanskelig å ta igjen uten å skifte jobb.
 12. Neppe. Tallene i artikkelen gjelder de som har søkt via Samordna Opptak til femårig master, og det er primært søkere som kommer rett fra skolebenken. De som søker seg til videreutdanning og masterprogrammer søker direkte til UiS. Det er et eget opptak.
 13. Musk er utvilsomt en dyktig entreprenør og en smart fyr, men han har ikke svaret på alt, selv om han liker å gi inntrykk av det. For eksempel hevdet han at de som bekymret seg for coronaviruset var dumme, og at viruset ville være borte fra USA innen utgangen av april. Som alle oss andre har han tatt feil før og kommer til å ta feil igjen. Dessverre har han en lei tendens til å uttale seg med stor bravur om temaer han ikke har spesielt mye peiling på. Som pandemier, og kunstig intelligens.
 14. De aller smarteste er gjerne forsiktige med å uttale seg skråsikkert om spørsmål hvor det råder stor usikkerhet. De er ydmyke nok til å anerkjenne at de ikke har fasiten på alt. I motsetning til Musk.
 15. Her er det en mellomleder som har hatt lyst til å briefe med buzzordene han lærte på konferanse i utlandet. haha Nå er det sånn at det har vært konkrete behov for å bruke alle de fire teknologiområdene tungt i dette prosjektet. Faktisk har prosjektleder selv bidratt aktivt til å løse de tekniske utfordringene. Mvh Håkon Hapnes Strand, Webstep
×
×
 • Create New...