Jump to content

Stvgr

Medlemmer
 • Content Count

  183
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

142 :)

Recent Profile Visitors

2002 profile views
 1. Jeg har noen ganger innledet med å si hva jeg tjener og at hvis lønnsnivået ikke er i samme ballpark er det ikke vits å kaste bort alle sin tid. På den andre siden har jeg også opplevd å bli forespeilet én ting, bare for å oppdage fire-fem intervjurunder senere at de som ansetter hadde sett for seg noe helt annet enn hva rekruttereren sa. Dessuten er det generelt en ulempe å røpe for mye. Det er ikke alltid så lett å vite hvilke insentiver rekrutterere har. Noen får provisjon som en prosent av din årslønn mens andre kun får en fast sum ved ansettelse. I det første tilfellet jobber de på lag med deg, mens i det andre tilfellet er de i beste fall nøytrale. Og inhouse-rekrutterere jobber gjerne mot deg, i den forstand at de prøver å ansette deg til lavest mulig lønn. Men erfaringsmessig er det vanskelig å hale lønnsnivå ut av en rekrutterer uten å si noe om hvor man ligger selv.
 2. Typisk lønnsspenn som IT-konsulent på mellomnivå i større norske byer er 700k - 1.2M. Hvor man befinner seg innenfor det spennet avhenger av hvor stor del av lønnen som er provisjonsbasert, hvor ofte man har skiftet jobb, hvor aggressiv man har vært i forhandlinger og andre faktorer. Og så kan det selvsagt være både høyere og lavere enn dette i enkelte tilfeller. Frilanskonsulenter ligger vesentlig høyere.
 3. Grattis! Blir alltid imponert over folk som lærer seg nye ting i voksen alder og skifter karriere, spesielt til et så komplisert fagfelt som webutvikling. Lykke til! Tror ikke du vil angre på valget. 🙂
 4. Basert på det du skriver ser jeg ikke at du skulle ha så mye ekstra leverage i en lønnsdiskusjon i forhold til en annen salgbar konsulent. Sett fra din leders perspektiv er du kresen i hvilke oppdrag du tar og de har allerede måttet trekke deg ut fra et trøblete oppdrag. Det ledere i konsulentselskaper aller mest ønsker seg er konsulenter som går ut og fakturerer i langsiktige oppdrag uten å mukke. Det kan fortsatt hende du kan forhandle til deg mer, siden de tross alt tjener penger på deg og naturlig nok ikke ønsker å miste deg. Men jeg er enig med @Matsemann her. Jeg ville nok vurdert andre muligheter. Det skal ikke være stress å være IT-konsulent. Og så er det jo ingenting som gir mer leverage enn et konkurrerende tilbud.
 5. Du nevnte ikke hva du skal jobbe med i ny jobb? Håper virkelig ikke det involverer programmering. 490k er kanskje litt under pari, men ikke krise. Det er uansett ikke det du tjener nå som betyr noe. Gjør du en god figur innen IT, vil du ha mulighet til å doble lønnen din på relativt få år. Basert på det du sier om interesser ville jeg prøvd å sikte meg inn mot prosjektledelse og/eller andre typer ledelse på sikt. Men for at de mulighetene skal åpne seg må du først gjøre en solid innsats i den jobben du skal begynne i nå. Om dette ikke er drømmejobben, se på den som et springbrett og en slags betalt utdanning.
 6. I mindre grad ja, men direktesalg er fortsatt hovedregelen. Fordelen for konsulenthus i mellomsjiktet (type Webstep og Miles) er at de kan sikte seg inn mot kunder i SMB-markedet som de store selskapene knapt gidder å ofre en tanke. Og når du driver et konsulenthus som dette med hovedsakelig seniorutviklere er det ikke akkurat vanskelig å selge ut folk. Å gå via rammeavtaler er siste utvei. Dessuten har jeg flere ganger vært med på å vinne anbud direkte mot større kunder foran nesen på de store aktørene.
 7. Det kan hende, men etter min erfaring selger 60/40-selskapene som oftest direkte til sluttkunder, og etter det jeg oppfattet ble ikke gjesten forespeilet et konkret prosjekt her, timeraten var bare et eksempel. De konsulenthusene som hovedsakelig levererer konsulenter via rammeavtalene til større selskaper tar oftest en mindre cut, og har færre sosiale goder. Da er man enda litt nærmere å være frilanser.
 8. I disse tilfellene jeg snakker om var det ingen mellomledd.
 9. Synes fortsatt 950 høres lavt ut. Jeg leier inn utviklere til min bedrift fra konsulenthus som har 60/40 lønnsmodell, og de fleste tilbudene ligger mellom 1200 og 1400 kr/t. Noen ganger 1100 hvis det er noen med spesielt lite erfaring. Fikk tilbud om 950 en gang, men det var en som kom rett fra skolebenken. Men skjønner jo at du må ta høyde for en del risiko når du vurderer å gå fra en jobb du trives godt i.
 10. Hvis jeg trekker fra 14 dager blir det 810k, så det stemmer nok. Kan nevne at min tidligere arbeidsgiver lot oss fakturere fagdager i arbeidstid på interntid. Tror standardraten for det var 1000 eller 1100. Ikke sikkert det gjelder her, men du kan jo spørre. Sykedager må man regne med ja. Dersom du planlegger noen foreldrepermisjoner de neste årene er det forresten interessant å se på hvor mye arbeidsgiver kompenserer deg i den perioden utover det du får fra NAV.
 11. Er det trukket fra feriepenger eller tatt høyde for lavere faktureringsgrad i kalkulatoren kanskje? 950 kr/t og standard arbeidsår på 1725 timer vil gi deg følgende årslønn med standard 60/40-modell: 950 * 1725 * 0,6 / 1,141 = ~862k Noe lavere første år når du fortsatt får feriepenger fra gamlejobben.
 12. I Norge kan du legge på ca. 40% i sosiale kostnader. Det inkluderer arbeidsgiveravgift (14,1% av brutto), innskuddspensjon (minimum 2% av brutto), forsikringer og andre goder. Så en ansatt som har 1 million i bruttolønn koster bedriften ca. 1.400.000 årlig.
 13. Dette er jo snakk om et konsulentselskap med en flat struktur hvor alle har samme lønnsmodell. Jeg jobbet i tre år i et sånt selskap og kjenner meg ikke igjen i din beskrivelse i det hele tatt. Spisse albuer har jeg kun opplevd på steder med hierarkisk struktur. Høyt arbeidspress har jeg heller ikke sett noe av. Jeg så flere ganger kollegaer som fikk sitte frivillig på benk fordi de ventet på det rette prosjektet istedenfor at ledelsen presset dem til å gå ut og fakturere. Jeg hadde til og med en kollega som tok en ekstra måned fri hvert år i tillegg til ferien for å jobbe på open source-prosjekter, og det var ingen som protesterte på det. Det er kanskje vanskelig å innse hvor chill sånne arbeidsplasser kan være når man bare ser det fra utsiden? 🤷‍♂️
 14. Helt motsatt av min erfaring. Jeg fikk samme estimat på 1000 kr/t og 850k da jeg begynte, men i realiteten var det få som lå så lavt. De fleste lå på rundt millionen og oppover.
 15. Er det noe som tilsier at arbeidsmiljøet skulle være bedritent? Etter min erfaring er det ofte de lønnsledende selskapene best i klassen på arbeidsmiljø også.
×
×
 • Create New...