Gå til innhold

Det er på tide å legge FM-drømmen bak seg. Det er DAB som gjelder


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Syntes forfatter hopper bukk over at DAB fremdeles er elendig i bil med utrolig dårlig dekning i forhold til det gamle FM nettet. Det vil si at man ikke får med seg viktige vegmeldinger og dette går på sikkerheten. Ser jo at DAB er bedre hjemme, men tiden jeg har radien på i bilen er mye større. Er det noen planer om å få rettet på dette? Syntes ikke det har vært noen bedring det året DAB har vært i drift.

  • Liker 7
Lenke til kommentar

Vi fikk satt Norge på kartet da nyheten om at vi virkelig skulle stenge ned FM-nettet gikk rundt i verden i 2017.
Heldigvis ser det ut til at andre europeiske land har lært av hva som skjedde her, ingen andre land har satt stengningsdato for FM, men flere har trukket tilbake tidligere vedtatte avstengningsdatoer.

UK er landet med flest DAB-radioer i verden (34 millioner DAB-mottakere solgt), men de skal fortsatt bruke FM:
In March 2018 the BBC said it will continue to use FM for the forseeable future. Bob Shennan, director of radio and music at the corporation, was quoted by BBC News as saying: “We need to do more in the UK before we consider a switch-over and for that to be genuinely led by the audience. We are fully committed to digital and we believe we should review the landscape again in a few years’ time.”

  • Liker 8
Lenke til kommentar

DAB. Et nasjonalt enerådende nett med betegnelse for mangfold. 3 leverandører av tjenester, NRK, P4 og Radio Norge. Det er ikke plass til fler ifølge dem selv. Skal jeg betale opptil 10 000 for å høre på disse kanalene i bilen? Heldigvis er det noe som heter lokalradio. Vi får lokal nytt og god musikk uten å investere en krone. Lokalradioen er ikke dårligere enn det vi får servert på nett. P4 og Radio Norge pøser på med reklame så vi er mer opptatt av å skifte kanal for å slippe reklamen enn å kjøre bil. Det er nesten farligere å høre på disse kanalene enn å tekste i telefonen.

Norge er det eneste landet så langt som har gått på den største bløffen i medieverden. Dårlig dekning er det også.

Jeg kjøpte en Blue tooth antenne til 199 kr for å sette i tenneren. Da fikk jeg mye bedre dekning, lyd, og et større mangfold. Pris for datatrafikken er blitt så lav nå, at det er billigere med 4g på telefonen. Også kan jeg velge vekk P4 og Radio Norge og deres reklame. Så DAB kommer ikke i mine biler.

  • Liker 8
Lenke til kommentar

det var vel egentlig like mye syting i forbindelse med overgangen fra NMT 450 til GSM. Samme dårlige argumenter med for dårlig dekning, etc..

Hvor mange vil tibake til NMT 450 i dag? jeg tviler på at det er så mange.

Personlig hører jeg mer på radio nå etter innføring av DAB. Det var helt uinteressant tidligere med FM.. jevnlig skurring. Nå har jeg ganske stabill signal hele tiden. Største overraskelsen ble at det fortsatt er NRK-kanaler som fungerer mest stabilt. Andre kanaler har litt dårligere dekning. Men før var de jo ikke tilgjengelige i det hele tatt.

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...