Gå til innhold

Virtualisering?


stinger82

Anbefalte innlegg

Hei. Har startet på teknisk fagskole- datateknikk. I den forbindelse har vi ett fag som jeg er helt blank på "Virtualisering". Har fått en oppgave som lyder som følger: "Søk deg frem til hva som finnes av virtualiseringssystemer i dag for pc, server, nettverk, lagring og programvare.

Skriv kort info om de du finner."

Er som sagt helt blank på emnet, men ønsker å lære dette. Begynte med programvare, og kom fram til disse:

  • VMware Workstation
  • VMware Fusion
  • Oracle VM VirtualBox

Vil disse være eksempler på programvare-delen av oppgaven? Ville satt stor pris på litt hjelp her, og et eksempel på hver av de andre kategoriene  :w00t: 

 

Endret av stinger82
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Av programvare så finnes det veldig mykje, og det handler også litt om kor du vil sette grensa. Lista finner du her: https://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_platform_virtualization_software

 

Oppgaven også spør litt breiare så du kan tenkte deg emner som virtuelt minne, virtuelle disk sub system (LVM / GEOM). Nettverk så vil eg tru dei meiner VLAN, utan å være altfor sikker. Spesielt det å forstå virtuelt minne og korleis det oppfører seg med swapping er essentielt å forstå når en jobber med virtualisering. I motsetning til kva folk flest trur, så er swapping ein bra ting!

 

Container-teknologi er ikkje virtualisering, men er ein anna måte å hjelpe operativsystemer med fordeling og innkapsling av "ressurser".

 

Dei store VM programvara som VMWare og KVM kan virtualisere hardware, som disk, nettverk og grafikk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...