Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

19 år, er på utkikk etter førstebil - har litt spørsmål angående utgifter


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ville anbefalt deg å lese igjennom dette. https://www.honestjohn.co.uk/carbycar/alfa-romeo/159-sportwagon-2006/?section=good

Har vært mye kjente problemer med den motoren.

Forsikring tror jeg ikke vil være så ille på denne modellen. Men det er bare å sjekke hos DNB, Eika, If, også videre.

 

Jeg er selv eier av italiensk bil, og jeg kan stryke under på at det koster. Personlig er ikke dette noe jeg ville kjøpt som min første bil.

 

EDIT: Er nok ikke det at det er en dårlig bil, men om du har lyst på noe pålitelig og noe som er forholdsvis billig i drift, ville jeg sett andre steder. Om du kan skru og mekke selv, blir det dog en annen historie :)

Vil også legge til at annonsen er særs lite imponerende. Møkkete bil, få bilder, ingen bilder av servicehefte.

Endret av Vertical^
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Forsikring kan du sjekke på nett, om det er første bil så starter du som regel med 20% bonus. Det er dog noen steder som kan gi oppstartsbonus på 40%. Finansportalen sin kalkulator.

 

Jeg vil nok anbefale deg en rimeligere og "kjipere" bil som førstebil. Både mtp driftskostnader og forsikring.

 

Fast lønn på 15k er greit det, men du sier ikke hvor mye du har tenkt å bruke på bil per måned. Regner med at det er et langt mindre beløp. Husk å regne inn innkjøpspris (evt. lån), omregistrering, forsikring, årsavgift (betales månedlig gjennom forsikring), drivstoff, bompasseringer, slitedeler og service. 

Endret av E.C.
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Har du noen ønsker? Et budsjett på 100.000 gir deg ganske mange muligheter.

Eksempel:

- Bensin eller diesel?

- Manuell eller automat?

- Stasjonsvogn eller sedan?

- Hvor mange dører?

Bensin eller diesel er ikke så viktig for meg, jeg har ikke sp mye kunnskap om biler så gjerne det som er det billigere alternativet. Jeg vil helst ha en bil som har en manuell girkasse, men om den er automat så er det ikke verdens ende. Jeg foretrekker også en stasjonsvogn. :)

 

Også vil jeg legge til at jeg helst vil ha en bil som ser ganske grei ut utseendemessig, interiør er jeg ikke så opptatt med.

 

Vil ikke ha noe med BMW eller Audi å gjøre, har lest meg ganske mye opp på de merkene der og hvor dyrt de er å ha som førstebiler.

 

(Jeg bor foreløpig i en mindre plass utenfor Ålesund, men skal flytte for å studere i Kristiansand. Planen er å ta med bilen til Kristiansand, så om dere kan tenke på dette når dere finner en passende bil så hadde det vært supert :) )

Endret av Malo1999
Lenke til kommentar

Ville sett på Ford Focus evt Volvo V50 om du ønsker en stasjonsvogn, som er driftsikker og ikke koster all verden for deler. Særlig dyre å forsikre er de heller ikke.

Volvo V50 ser ut som en rimelig førstebil. Skal se litt rundt på finn, tusentakk for svar. :)

 

Dette er den første V50'en jeg fann på finn, kan noen komme med innspill?

https://www.finn.no/122249149

Endret av Malo1999
Lenke til kommentar

Gå inn på finn og sett et max pris på 100k, så velger du Volvo og Toyota og sorterer på "År nyest - eldst", da bør det dukke opp noe fornuftig. V50 er som nevnt et alternativ.

 

Modent av deg å ikke gå etter tyske premiummerker. Man kan få det til å fungere, men da må man regne med å sette av en del penger, samt at man bør lære seg å skru.

Lenke til kommentar

Trenger du egentlig en stasjonsvogn? Jeg kan love deg at så lenge du bare er en person er det veldig sjeldent du trenger å bruke den plassen. Skal du kjøpe vaskemaskin og TV er det alltid mest lønnsomt å få det kjørt hjem. 

 

Stasjonsvogn er must hvis man har familie, ellers er en hatchback endel gøyere å kjøre og billigere i innkjøp. Er jo egentlig bare å fylle inn kravene dine på finn og se hva som dukker opp. 

 

https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=118905642

 

https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=121966906

 

https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=121660634

 

https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=121774573

Lenke til kommentar

Volvo V50 ser ut som en rimelig førstebil. Skal se litt rundt på finn, tusentakk for svar. :)

 

Dette er den første V50'en jeg fann på finn, kan noen komme med innspill?

https://www.finn.no/122249149

 

Kjenner best til Focus selv da jeg også hadde budsjett på 100k og valgte denne. Fikk da en 2010 mod med 65 000km for 90 000,-. Ikke hatt noe problemer med denne de snart 3 årene jeg har hatt den. Volvo er muligens noe dyrere i deler uten at jeg vet det helt sikkert, men V50 går for å være en veldig fornuftig bil om man har stramt budsjett.

Lenke til kommentar

spennende tid du har i møte med bil for første gang :)

 

Jeg er veldig glad i Bmw og amcar. Men jeg anbefaler deg ikke dette som første bil. Jeg ser flere stk skrive at du kan kjøpe den og den bilen for 100 000 kroner for så å lære å skru selv. Dette blir ikke reelt. Man kjøper ikke en Bmw full i elektronikk og annet nymotens greier for så lære å skru den veien. 

 

Gå på finn.no, og bruk tid der. Velg først biler i Norge, så huk av for de merker som er aktuell for deg. Velg så årstall og kmstand. 

Nyere Ford, noe vw og det meste av Toyota vil være en meget bra start. Du kan få MYE bil for ditt budsjett. 

 

Ville gått for Bensin og manuell kasse hvis du ikke har flust med langkjøring. Gjerne motor uten turbo. 

Endret av Smultring77
Lenke til kommentar

Begge de bilene har litt risikable motorer mtp kostbare reparasjoner. Golfen er i tillegg utstyrt med en såkalt juksemotor, ref dieselgate saken, Etter en oppdatering av programvare sliter disse med dyser som går i stykker. Verksted fortalte meg at en dyse ville koste 15 tusen å skifte, men at de tok det på garanti inntil 2 år etter "fiksingen" av motoren. Kjører du mye per år, lange eller korte turer? Mye lange turer da kan diesel passe godt, litt kort og litt medium, en og annen langtur ville jeg tatt bensin. Hvis du stort sett kjører bare kort, kunne du til og med tatt en titt på Nissan Leaf. Fins en del av disse til rundt 100 tusen nå, og de koster omtrent ingenting å kjøre i det daglige. Fri årsavgift, bompassering, ingen bensinfylling, omtrent ingen vedlikehold.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...