Gå til innhold

Alle som er skikkelig skilla i data, se her!


Raphaug

Anbefalte innlegg

Ok, slik ligger det ann:

 

Har en Western Digital 160gb harddisk som plutselig begynnte å tulle.. Den ble utrolig treig, den slettet systemfiler og alt annet som ikke var bra.

Jeg så på dette som defekt, og skulle sende den i retur til komplett.no!

I mellom tiden brukte jeg min lille maXtor 10gb harddisk med winxp.

Men ikke så mye som 2 dager senere ble den akuratt likens..

"...\WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM\ is missing"

 

Jeg lagde noen poster, men kom ikke til noe bedre resultat..

Jeg har sjekket ram (ok), psu (ok), hd (ok).

Hva er feilen? Installerte windows i går på nytt der jeg slettet alle partisjonene og partisjonerte på nytt i håp om at det skulle bli bedre, men akk nei :(

 

Nå satser jeg på at noen der ute vet hva som er feil eller kan gjøres..¨

(ellers ryker pc`n ut vinduet)

 

Takker på forhånd!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

hmmm.. det er jo hvert et forsøk.. men jeg har hatt samme problem, og det slet jeg med i nesten et halvt år! jeg sendte pcen til komplett for testing 3 ganger helt til de endelig sendte den til hovedkontoret i sandefjord hvor de fant ut at det var strømforskyningen som skapte krøll.. så jeg ville testet ut et nytt OS bare for sikkerhets skyld..

Lenke til kommentar

Tja, det høres ut som et kjipt problem. Det er i alle fall ikke virus som kødder med hovedkortet for å si det slik (les: umulig)...

 

Min WD120 hadde disse symptomene en stund før den døde på seg av "S.M.A.R.T. ERROR" som det så fint heter når maskina booter. Prøv å enable smart monitoring i BIOS'en og se om du får vite noe.

 

Dessuten så kan det være noe du har lagt inn/legger inn ;)

Dvs. et program eller noe som er infisert og dermed får windows til å drepe seg selv.

Jeg vil forresten legge til at når min WD drev og drepte windows gjentatte ganger (tre re-installasjoner på tre dager!) så funket fremdeles linux perfekt... Så "et annet OS" er nok ikke en skuddsikker test, men det kan jo alltids gi en pekepinn..

 

Jeg hadde også en XP pro (norsk) som drev å døde på seg hele tiden (gudene hvet hvorfor), har ikke hatt de samme problemene med den engelske som fungerer _bedre_. [vil forresten si at den eneste grunnen til at jeg hadde norsk XP var det at det var den første XP pro som var å få tak i her i distriktet.........

Lenke til kommentar

Hehe... Er 99.9% sikker på at ikke harddiskene er problemet.. Skal legge in Slackware 9.0 senere i dag for å teste om det kjører fint..

Men jeg tok chkdsk på C:\ i dag (der jeg har win) og den rettet opp evt. feil..

Men harddisken var fremdeles ganske treig..tok kanskje 30-40sek å loade inn windows :(

Lenke til kommentar

Jeg har hatt ett lignende problem her nå nylig. Resultatet ble faktsik formatering av C: i går og reinstall.

Bare at jeg hadde ikke missing system files, men heller korrupte filer på E: og F:

 

Specs:

ASUS P4B533-E

P4 2,0Ghz

1024 MB DDR DIMM (Crucial)

2 stk WD 1200JB (8MB cache) 120giggere

1 stk WD 1600PB (8MB cache) 160gigger

 

Win XP Pro engelsk SP1

 

160GB disken har E: og F:, og her for ett par uker siden så opplevde jeg at ett word dokument var ødelagt. jaja, tenkte ikke mere over det og lagde en ny versjon av det. Cut'n paste fra en nettside som sjekkets jevnlig. Kall det backup logg eller noe. Tok sin tid å lage hele på nytt, men tenkte ikke mere på det.

 

Så var det en html fil, som var korrupt og enda en til rett etterpå. Så jeg testet mange filer og fant endel korrupte ting. Kjørte Windows XP Error check with surface scan og den rapporterte Bad Clusters på E:, men ikke på F: Rart tenkte jeg da.

 

Kjørte WD sin diagnotiserings utility med full sjekk og "write 0" flere ganger, 5 ganger uten en eneste feil på grundig sjekk. (hadde tømt driven først over til andre disker og til min gamle PC)

 

Hmm, kanskje RAMf eil, kjørte Memtest30 25 ganger (natt og frem til jeg kom tilbake fra jobb) og ingen feil funnet.

 

Så min sjekk nå er reinstallering av Win XP, for å se om dette dukker opp igjen. Tenkte en formatering allikevel, har hatt ett par andre rare ting.

 

PS, aldri hatt slike problemer før jeg heller og PC'en har turet og godt i halvannet år nå,.

 

Noen som har opplevd det samme som her eller? I allefall til trådstarter, veldig mystisk det du har opplevd..... Tviler på at det er virus på hovedkortet, gamle BIOSer kunen bli kræsja av virus, men de lagde sjelden slike problemer. Er litt usikker på vor godt nye er beskyttet. Men det kan være feil på hovedkortet da, om selve BUS'ene, IDE kontrollere eller Chipsettet fukker opp. Da hjelper det jo lite at RAM og CUP + OS er fint når korrupteringen skjer andre steder.

 

Søk etter filen som mangler når du får slik melding neste gang. Finner du den så er den nok korrupt slik at OS ikke vet at det er riktig fil. Om den er borte vekk, så er den slettet på ett vis. Og om du har formatert og resintallert OS fra bunn av så tviler man på at det evt ligger noen trojanere eller slikt der også.

 

Lykke til i allefall

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...