Gå til innhold

Kjøp av godteri og brus fra utlandet + frakt og vekt


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

da er det gått 2 måneder og mangler fortsatt ett brett med cola zero fra gottekungen.se og tror aldri jeg kommer til å se noe til det da dety ikke nytter å sende de epost da man kun får autogenerert svada i retur.Tror jeg anser de 129kr som tapt og heller går tilbake til maxgodis.se

Endret av Lugmeister
Lenke til kommentar

Ikke at jeg har tenkt å bestille, men må bare spørre:

 

https://yoolando.com/onestepcheckout/index/

 

75 kr for et brett 24 x 0.33 l er åpenbart billig. Men så står det: "EU-Frakt (frakt til Norge tollstasjon) 19,90 kr"

 

Hva betyr "Frakt til Norge tollstasjon"? Må man kjøre til grensa og hente det selv? Da blir jo mye av poenget borte.

 

Jeg skal fremdeles påpeke som tidlig i tråden, at man ofte får 5 x 1.5 liter brus for 100 kr her i norge i vanlige butikker. Det er 7.5 liter til 100 kr. Ett brett 0.33 l er 8 liter. Så slipper man å vente, styre og bestille varer som kanskje aldri kommer.

Lenke til kommentar

Jeg har fulgt tråden litt, og jeg må også slenge meg på. Jeg har bestilt fra Max og fra Yolandoo. Yolandoo tar som regel mellom tre uker og en måned, men det kommer da fram Maxgodis tar kortere tid, men også de har dansk cola zero, ikke svensk (som er en liten tanke bedre). Men med Lugmeisters erfaringer holder jeg meg nok til Yolandoo. Det er billigere enn de svenske, og det kommer, selv om det tar tid. Jeg bor sånn til at det enten er Danmark eller overnattingstur til Sverige, og siden det bare er harryhandlingen som interesserer, går vinningen opp i spinningen da. Og om sommeren er det for dyrt å ta turer til Danmark til at det skal lønne seg, så da er Yolandoo alternativet.

 

Taurean, jeg må innrømme jeg føler meg litt som en en vinskjønner som blir spurt hvorfor kjøpe rødvin til en tusenlapp når det fins rødviner på polet til 129 kroner. Hvis du vil drikke saft med imitert colasmak, er det din sak. Jeg klarer ikke å drikke skvipet. Ellers er halvannenliterne også mye billigere ved kjøp utenfra.

 

Jeg liker heller ikke tysk Zero, eller fra noe annet sted i Europa som jeg har smakt til nå enn Norge, Sverige og Danmark. Det har med kvaliteten på vannet som brukes på tapperiet å gjøre. Men jeg skal innrømme at jeg ikke har smakt finsk eller østerriks eller sveitsisk cola. Som land med påstått godt vann er det godt mulig at den er bedre der. Jeg smakte en gang på bulgarsk cola, og det var virkelig bånn i bøtta.

 

Og frakt til tollstasjon betyr at man betaler en symbolsk sum for å få det til og inn i Norge (som er satt sånn at hele greia holder seg akkurat under 350 kroner med frakt, og man fremdeles får noen brett for det - 4 på Yolandoo, 3 på de andre). Så betaler man standard PostNord/Posten-frakt or å få det hjem til seg selv. Da er det snakk om 80-100 kroner, sånn omtrent. Så da kommer det over 350, men det er fremdeles lovlig å ta det inn uten moms (ikke toll, det er ikke toll på disse varene). Det betyr også at brettet koster noe mer, men likevel ikke mer enn rundt 100, altså fire kroner boksen fra Yolandoo.

 

Og ventingen er ikke noe problem. Når man vet omtrent hvor mye tid det tar, så passer man bare på å ligge en bestilling på forskudd. Jeg syns heller ikke det er så mye mer styr å gå i den lokale kolonialens post i butikk-luke enn å gå inn i selve butikken og hente brusen der. Avhengig av køsituasjonen bruker jeg vanligvis kortere tid på det. Selve bestillingsprosessen gjør man jo på et par minutter i sofaen eller på kontoret.

Endret av Mastiff
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg drikker selv mellom ett og halvannet brett i uka. Men i likhet med en annen her i tråden er jeg ikke blitt voksen (selv om jeg er på feil side av 50), så jeg drikker ikke kaffe. Og man kan faktisk bestille 4 av gangen hos Yoolando. Der får man fire for samme pris som 3 hos de svenske. Og den er tappet i Danmark, ikke i Tyskland, som Yoolando er fra (Edit: I den betydning at Yoolando er et tysk selskap). Sikkert fordi de vet at nordmenn ikke fikser smaken av tysk cola. Vannet er så forskjellig fra det norske at det setter smak på brusen. Så jeg bestiller rundt hver tredje uke, og ligger tre uker på forskudd hele tiden med bestillingene fordi de er så j... trege til å sende.

Endret av Mastiff
Lenke til kommentar

Så drikker man mye brus så må man legge inn en bestilling hver uke

 

Det holder jo lenge, så bare å bestille. Kjører alltid 12-brett om gangen.

 

Billigste jeg har kommet over Maxgodis når de har fri frakt. Får da ca 72 bokser Coca Cola til 349 + 2 plater Freia melkesjokolade med rabattkode + 10 Norwegian cashpoints samt 6% cashback.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

100 kr for 5 x 1.5 liter alle typer brus Meny frem til 12.5. 100 kr / 12.5 liter = 8 kr / liter.

 

 

350 kr for 3 kasser brus = 24 liter. Mindre valgfrihet enn Meny.

 

350 / 24 liter = 14.58 kr / liter.

Vet ikke om dette er skrevet tidligere fordi jeg er for lat til å lese gjennom hele tråden. Men matten din er feil. 

 

(100 kr for 5 x 1.5 liter alle typer brus Meny frem til 12.5. 100 kr / 12.5 liter = 8 kr / liter.)

I dette tilfelle blir 5x1,5 ikke 12,5 liter men 7,5 liter 

Noe som vil si at prisen per liter er 13,33

Lenke til kommentar

For å dele min erfaring med yoolando så er den ganske dårlig. men de leverer varene. 
Yoolando har lave priser på bekostning av at de gir faen i alt og alle og bare leverer varer. 
De tar i mot bestillingen og lover alt. men du hører ikke noe fra de før varene plutselig er der. Dette er dog ikke postnord sin skyld men det at yoolando er dårlig til å føre varene til postnord

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...