Jump to content

deleder

Medlemmer
 • Content Count

  3142
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

137 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Skal du bruke maskinen til surfing, streaming og skole vil nok Mac-en passe deg bra, med mindre skole betyr helt spesielle programmer. Det er noen forskjeller, men ikke store at du vil ha problemer. Har du iPhone vil du kunne bruke iMessage og ringe/besvare anrop fra maskinen. Du kan også synce notater og alt annet veldig enkelt. Jeg har brukt OS X i 12-13 år. Var veldig skeptisk da. Har aldri sett meg tilbake. Mest pga jeg ikke gamer. Mac har for meg vært veldig stabilt, og veldig forutsigbart over tid. Har ikke brukt Windows mye de siste årene, men synes de har gjort endel endringer som skal gjøre ting enklere, men som for meg bare gjør det vanskeligere å finne det jeg vil ha. OS X er på dette punktet noe mer tradisjonelle. Men noe vil være nytt, og det vil selvsagt ta bittelitt tid før du forstår alt, men det du trenger ikke lære deg noe særlig for å bruke den til dagligdagse oppgaver. Touchpaden kan brukes til mye. Der er det endel snarveier, men det kan du ta over tid, og vil du ikke bruke dem er ikke det noe problem. Alt i alt vil du få en superrask maskin. En som vil holde seg bedre i pris enn stort sett alle Windows-maskiner. En med fantastisk batteritid. Egentlig ikke så mye å lure på. Det eneste må være om du skal vente til Power har sin 20%-kampanje som jeg antar vil være i februar. Da får alle med DNB Mastercard 20% rabatt på Power. Evt får du vel studentrabatt.
 2. Så det betyr at du trakk kortet på 14.299? 299 i måneden for 3GB? Synes forøvrig at det høres veldig spesielt ut at det ikke er noen bindingstid. Jeg har kjøpt mange telefoner med tidligere Djuice og også en gang Telenor, og da har det alltid vært binding. Mulig det ikke har vært binding på SWAP etter det kom, men da var man i en bindende kontrakt med Telenor. Hvis ikke er dette et megatap for Telenor - for det er fremdeles de som eier telefonene? Hvis noen av dere som har Telenor hadde giddet å hørt hadde det jo vært fantastisk, men er kanskje ikke så lett å komme i kontakt med dem!
 3. Hva betalte du for telefonen, og hvilket abbo? Har ikke mulighet til å bare stikke innom en butikk, så supert om du gir litt info!
 4. FIkk du kjøpt på nett? Noen andre som vet hva man må betale for iPhone 12 / pro med Ice hos Power? Det er vel det billigste. Samme abbopris som vanlig?
 5. Er det slik at TV-leverandører nå kan ta seg betalt for bestilling av oppgradert kanalpakke for medgått bruk hvis det står i vilkårene? Kan forstå logikken i det, men det er jo litt spesielt at man ikke lenger har anledning til å prøve produktet skikkelig.
 6. Helsigvis ordnet det seg. Bankdama hadde ikke nevnt at jeg kunne stå som hjemmelshaver uten problemer. Ganske merkelig da hun visste at det var min EK og jeg som skulle bo i - og på sikt eie leiligheten. Er i alle fornøyd med at det ordnet seg. Nå skal jeg visstnok være kausjonist for mine foreldre. Merkelige greier, men i orden ble det. Budrunden gikk bra, så ting faller på plass. Eneste banken ikke ville var å føre meg opp som hovedlånetaker slik at jeg fikk regningene for lånet i mitt navn, men det spiller ingen stor rolle. Er uansett jeg som skal betale alt. Blir bare litt styr med renter, men det ordner seg. Får også 1,40% i rente, så skal ikke klage på det. Takk for god hjelp!
 7. Eier en leilighet som jeg leier ut. Får svært godt avkastning på denne. Har fastrente i 10 år og går i pluss hver måned. har i tillegg 2,2 mill i EK til å kjøpe leilighet jeg vil bo i selv nå. Løsningen til nå har vært at jeg skal gi/låne dette til mine foreldre. De får da låne 1,5 mill som gjør at de/vi kan kjøpe noe for 3,7 mill. Problemet er bare ny dokumentavgift og 22% skatt på gevinst. Om jeg ikke får kjøpt den fra foreldrene mine gjør ikke det så mye, men det er kjipt at de da må betale 22% skatt ved salg. De bor i enebolig, og jeg tviler på at de vil bo i leiligheten for å spare den skatten. Kinkig situasjon. Alternativt må jeg bare leie noe. Siste alternativ er å kjøpe en vesentligere billigere leilighet, slik at jeg kan kjøpe den i cash og slipper dermed å involvere banken. Er bare litt frustrerende siden jeg fint kan håndtere lånene. Har også en betydelig ekstrainntekt, men den vil ikke banken regne med. Uansett garanterer gjerne mine foreldre for lån på 1,5 mill. Rart hvis det MÅ gjøres slik banken forespeiler. Rådgiveren har ikke vært veldig samarbeidsvillig og mente først at de ikke kunne få låne noe, før jeg sendte henne et regnestykke. Hun hadde blant annet regnet feil på mine foreldres lønn. hvis noen har noen tips takker jeg og bukker, ellers får jeg prøve å ringe en 3-4 banker i morgen og høre hva de har å si.
 8. Banken fant ingen en møte vi kunne kjøpe sammen på. Stusset litt at det ikke kunne la seg løse på en eller annen måte, men siden jeg allerede eier en leilighet (som jeg ikke kan selge) og har 5x lån, så sa de det var umulig. Synes det er noe merkelig. Kan kanskje være en teoretisk mulighet hvis det går på unntakskvota som nå er på 20% i forbindelse med coronaviruset..?
 9. Hei. Jeg vurederer å kjøpe leilighet i foreldres navn. Har endel EK, men pga ikke stabil inntekssituasjon får jeg ikke lån av banken til det jeg vil kjøpe. Foreldrene mine har fått lånn med bakgrunn i min EK. Dvs at jeg gir dem min EK, for at de kjøper, og jeg disponerer og betaler for lånet. Hvilke ulemper er det ved en slik løsning? Irriterende at jeg må betale dokumentavgift for å kjøpe den fra dem igjen, men ser ingen løsning på dette da det er selveier. En annen ting jeg tenker på er skatt på salg. Det er vel nå på 20%. Finnes det noen måte å omgå det på uten at foreldrene mine må bo i boligen i 1 år? Kan man gjøre noe «lurt» slik at jeg faktisk står som eier og blir skattet som eier hos Skatteetaten? Kan vi privat lage en kontrakt som kan sendes inn til Skatteetaten slik at de ser på meg som eier?
 10. Hei. Trenger en rimelig liten PC som jeg skal bruke til forholdsvis lite intensive arbeidsoppgaver. Vil stort sett bruke den til å surfe på nett med mange tabs (mulig endel flash og trege sider) + Excel. Ser denne ålreit ut? Ser at noen trekker frem at den ikke støtter HDMI 2.0, men den skal ikke brukes som medie-PC, så for meg er det ganske irrelevant. https://www.techradar.com/reviews/beelink-l55-thin-client-mini-pc Ser ut som det er mulig å få den for ca 2.500 kroner. Virker enkelt og greit. Ser at Komplett har Intel NUC der man får med hovedkort og prosessor. Jeg er ikke veldig PC-kyndig, men hvis alt jeg trenger å gjøre er å sette inn en RAM-brikke og en SSD skal jeg kunne klare det. Trenger ingenting av lagringsplass, så kunne kommet unna med 64 GB SSD. Ser dog ut som det blir nye dyrere. Her har de en: https://www.komplett.no/product/1008775/datautstyr/pc-komponenter/kabinetterbarebone/barebone-m-hovedkort/intel-nuc-nuc7pjyh2-june-canyon Er i3-5005U ålreit? Sett et par benchmarker, og virker som den gjør det helt OK der. Skulle gjerne hatt noe enda billigere, men da ser det ut som om de er veldig trege. Dog skal det sies at jeg synes det er vanskelig å finne ut på forhånd hva som er innafor og ikke. Forventer ikke en lynrask maskin. Ser ut som om i3-5005U er like rask som min enkle Macbook Air fra 2015. Den synes jeg var helt ålreit. Denne maskinen skal utelukkende brukes til surfing, ofte igjennom remote desktop. Krever remote desktop mye i seg selv? Vil koble meg på med en Macbook Pro 2018 mod. Mini-PCen vil være koblet til nett med ethernet-kabel. Noen som har råd? Det viktigste for meg at den er liten, støyer lite, billig og at den ikke er så treg at det å surfe med 4-5 tabs på litt trege sider (flash, banners) går langsomt. Har også sett på muligheten for å kjøpe en brukt f.eks Mac Mini. Liker OS X godt. Ser ut som om de er like raske som det jeg får for 2500 kroner, men da er det fort 5-8 år gamle, og da er det vel muligens en sjanse for at de kan ta kvelden. Takker for alle råd! (Det virker kanskje helt idiotisk å kjøre RDP igjennom en slik boks, men det gjøres pga et prosjekt.)
 11. Eier en leilighet. Selv om jeg oppretter et A/S får jeg neppe lån til bolig nummer to...
 12. 65-tommer OLED for 10k på Finn? Noen som selger det? Vet ikke om du har kjøpt TV, TS, men jeg hadde ikke betalt 10k for en TV som nærmer seg 5 år. Samsung Q7FN for 13k. Hadde man kjøpt den på Powers supertilbud er man nesten nede i 10k. Synes 10k for TV-en du snakker om er dyrt - selv om det var en toppmodell. Det har skjedd mye på 4-5 år.
 13. Jeg har OBOS, og har BSU der + BSU 2.0 eller hva det kalles. I tillegg har jeg fått meg DNB sin "BSU 2.0". Nå trenger man ikke ha BSU der for å kunne få samme rente som BSU, så det er fint. Drawbacket er at man maks kan spare 25k i året som du sier. Hos Obosbanken kan man banke inn alt med en gang. I tillegg har jeg Nordea boligspar. Problemet er at jeg har noe ekstra. Ikke alltid så enkelt å få rede på tilbud fra alle banker, så vet noen om noen banker som har noe lignende; spytt ut!
 14. Ellers går det bra?? Forresten så tror jeg du glemte nken nuller og desimaler.
×
×
 • Create New...