Jump to content
sviskekompott

I møte med ledelsen

Recommended Posts

Vet ikke om dette er rette plassen for et slik innlegg, men gjør et forsøk. Jobber i et salgs og callsenter-firma av litt størrelse (150+ ansatte). Ledelsen består kun av en person, han eier deler av selskapet og omgir seg med et par betrodde personer. Alt av avgjørelser tas her, vi andre ansatte for lite eller ingen info om f.eks status for bedriften, planer fremover, nye kunder osv.. For oss ansatte fremstår ledelsen som at de ønsker å holde oss uinformert med hensikt siden de da kan styre etter splitt og hersk metoden. Jeg skal nå i møte ledelsen for blant annet å snakke om lønn, ferie, fremtiden og trivsel. Det er meg som har ønsket møte, har jobbet mange år i bedriften og har en mellomleder-rolle som er meget viktig for bedriften. 

 

Problemet er at det finnes ingen rutiner for lønnsforhandlinger i bedriften. Sier man ingenting, økes ikke lønna som f.eks etter en sentralt lønnsoppgjør (bedriften har tariffavtale). Det er personer som har jobbet i bedriften i over 5 år som aldri har fått en eneste lønnsøkning. Jeg har kjempet en lang kamp for å får en grei lønn, men de siste årene har jeg ikke fått en neste krone. Det finnes ikke rom for dette, bedriften vil ikke bindes opp i store lønnsutgifter, det er bedre med bonus (som jeg ikke har noen innflytelse over, rent trynetillegg) og lønna di er høy nok, er ting som blir sagt. Bedriften har hatt gode resultater de siste årene. Dette er svært demotiverende, men uansett hva man sier til sjefen, at dette skaper mye fortvilelse og frustrasjon så preller dette av ham. De få gangene jeg har fått et anstendig lønnspålegg er når jeg har nærmest truet med å si opp. Jeg ønsker ikke å gå denne veien igjen siden jeg begynner å bli så pass voksen at utvalget av jobber minker. 

 

Er det noen som har forslag til hvordan man skal takle en slik ledelse, hva man kan si for å få ham til se at bedriften er avhengig av motiverte ansatte (å holde ansatte ute i kulda skaper bare sinne) og andre tiltak som kan føre til at man får litt gjennomslag for sine ønsker og krav overfor en "vrang" ledelse? 

 

Takknemlig for alle innspill.

Edited by sviskekompott

Share this post


Link to post

Jeg er ingen mester, men kan vell prøve;

 

Et godt ordtak er vell at dem som tier - dem samtykker.

 

Jeg ville funnet meg ansatte som du kan stole på og som deler ditt syn, spør dem om du får lov å bruke navnet deres med ditt om du må. Forteller det du har på hjertet, sier at X antall er uenige, om han ikke tror på det du har å si så ramser du opp navnene. Dette er litt småskummelt, for det blir ord mot ord, men om det er nok vekt så knekker selv en diamant. 

 

At du merker at folk hvisker i gangene kan du også si.. det setter jo i gang en prosess det også - uten å nevne noen navn til sjefen din.

 

Du sier du er viktig for bedriften, så da burde jo dine tanker bety noe for sjefen din. Dette høres veldig trist ut og håper det ordner seg for deg - og dine medkollegaer!

 

Lykke til :)

Share this post


Link to post

Ville tatt kontakt med fagforeninga sentralt for å få bistand der. Dersom bedrifta er bunden av tariffavtale, men velger å ikkje følge avtalen so er det grunnlag for ei arbeidsrettsak for å påsjå at bedrifta følger tariffbestemmelsane og betalar ut det beløpet som skulle vært utbetalt i tidligare års lønnsjusteringar.

Eg forutsetter her at dere ligger på tariffavtalens minimumslønn. Ligg dere over minimumstarifflønn so har dere i utgangspunktet ikkje rett på årlig lønnsjustering.

Share this post


Link to post

1) Begynne å snakke med ansatte for å høre hvordan motivasjonen er om å få i gang møtekultur. Ta ledelsen.

 

2) Fagforening, men har sjelden sett eksempler på at det har ført frem til noe.

 

3) Bytte arbeidsplass.

 

4) Fortsette i driten til du blir utbrent og sykemeldt.

Share this post


Link to post

Er det noen som har forslag til hvordan man skal takle en slik ledelse

 

Som jeg forsto det var der flere helt forskjellige ting du klager over, noe av det kanskje med god grunn, men det at du ønsker å få ledelsen til å utlevere bedriftssensitiv informasjon til ansatte finder jeg helt urimelig. 

 

Angående manglende lønnsøkninger er det aldri moro, men når sjefen avviser å gi deg mer med grunn "du tjener nok", er det formentlig fordi at han ser at din nåværende stilling og lønn er langt viktigere for deg enn du er for han - altså at du (i hans optikk) lett kan erstattes. 

Edited by tigerdyr

Share this post


Link to post

Finn deg en ny jobb som er like godt betalt/bedre betalt.

Klarer ikke du det? Ja da har du svaret hvorfor arbeidsgiver ikke betaler deg mer.

 

Kommer du da til å bli mer umotivert og gjøre en dårligere jobb kanskje? Ja da må arbeidsgiver veie opp de langsiktige kostnadene ved å 1.)  gi deg en lønnsøkning eller 2.) risikoen for at du ikke produserer optimalt eller 3.) la deg gå og heller trene opp en ny kandidat til stillingen. 

 

Det er realitetene. Tilbud og etterspørsel. Hadde jeg vært deg ville jeg søkt andre jobber og vært åpen om det. 

 

Det andre som jeg leser at du vil ha er medbestemmelse og innsynsrett i hva som er planene til bedriften. For å få dette må du synliggjøre verdien av at du får innsyn og bli rådført. Har du noen gode ideer eller resultater å vise til? 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...