Gå til innhold

DAGENS DINGS: Polaroid PS100 Powerbank En nødlader med stikkontakt – er det virkelig en god idé?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-5xceXKO3

Tipper også at denne er mer retten mot bakupp strøm for en kort periode i tilfelle strømbrudd. Eller som en melomlanding for solceller.

Lenke til kommentar

Tipper at den stikkontakten kun egner seg til slike normale ladere som skal gjøre om strøm i fra vekselstrøm til likestrøm (telefonladeren). Skal du drive noe som faktisk sviver på vekselstrøm, så bør du sikkert se deg om etter en online UPS (kvalitets UPS), eller en strømomformer som kan lage ordentlig sinuskurve (istedetfor ekkel apparatødeleggende (noen apparater tåler det ikke) firkantaktig puls).

 

Har ikke en fullstendig liste over apparater som tåler firkantpulsaktig vekselstrøm dårlig, men kanskje noen andre har det på lur? En varmeovn uten elektronikkstyring burde tåle firkantpuls, som et eksempel. Vekselstrømsapparater (noen) har også en tendens til bråke mer når de går på "firkantpuls"..

 

Finnes mange eksempelvideoer på denne apparatkvalitetsforskjellen. Nå fant jeg en litt tilfeldig valgt en her. Kanskje ikke den mest kunnskapsrike video som finnes, men den bør holde som et godt eksempel. Han har ihvertfall fått med seg de viktigste poengene som støy og varmgang/slitasje:

 

Endret av G
Lenke til kommentar

 

"Solar Ready" på emballasjen var litt merkelig ja. Men siden PS300 og PS600 kan lades med Polaroids SP50 eller SP100 solcelle panel. Er det er nok så enkelt som at noen har benyttet "Bullet points" fra PS300, og/eller PS600 emballasjen til PS100 også. Uten enten å være klar over at funksjonaliteten mangler, eller til og med bare ikke i stand til å forstå språket..

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Savner informasjon om hvor mange watt stikkontakten yter. Om den yter under 300 watt vil den ikke kunne brukes til for eksempel en laptop.

 

Det står ikke i artikkelen, men vises på produktbildet: https://img.gfx.no/2276/2276953/Polaroidkollasj.jpg

 

"AC Output: 220V/50Hz 80W (100W Max)"

 

Nå vet jeg ikke hva slags laptop du har, men den kraftigste laderen jeg har vært borti, på noen kraftige laptoper fra 2000-tallet, er på 120W. Dagens moderne laptoper har lader på 30-50W.

Artikkelforfatter har jo i testen brukt denne til å lade Macbook, altså en laptop.

Lenke til kommentar

Blir egentlig veldig ineffektivt å bruke dette til å lade f.eks laptopen. Først så må man transformere vekselstrøm til likestrøm for å lade powerbanken, så deretter å transformere likestrømmen fra powerbanken til vekselstrøm for deretter å transformere vekselstrømmen tilbake til likestrøm for å lade batteriet i laptopen. Blir muligens noe energitap i prosessen. :grin:

 

Men kan kanskje være greit hvis man har mange forskjellige apparater man benytter sporadisk.

Endret av forumtrollet
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...