Gå til innhold

Viften går plutselig på full pupp hele tiden


bo1e

Anbefalte innlegg

En acer kasse som sikkert er 3-4 år gammel. Plutselig uten noen spesielle hendelser så går viften på full guffe hele tiden. Cpu temp ligger på 62 grader. Har en lik maskin, og der ligger den på 28 ca. Kan det være kontakt mellom kjøler og cpu som plutselig er blitt dårlig? Aldri opplevd noe sånt før. Åpnet og kjente på kjøleren og den er ikke løs eller noe sånt. Viften er ikke dårlig, går som den skal bare max hastighet.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 måneder senere...

Er det 62 grader på idle? Hvis ja så indikerer det noe feil, men du må faktisk sjekke dette og ikke bare annta. Det er mye mer sansynlig at noe i software har hengt seg opp og belaster CPUen konstant. En kjøler vil ikke løsne sånn helt av seg selv ved mindre du har transportert maskinen. Mer vanlig for eldgamle maskiner er støvoppsamling i kjøleribben, så det er sånne ting du bør sjekke av listen først.

 

Sjekk først at CPU faktisk er idle i task manager, så sjekk core temperaturen i et passende program. Hvis den aldri blir idle så må du jo sjekke hvilken prosess det er som bruker resursene.

 

CPUen er passelig gammel ja, 2009 (og celeron er billigmodel i tillegg).

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Viften satt i gang sånn ca 1/2 sekund etter at pcen ble skrudd på. Så det var ikke software. Men av en eller annen grunn så hjalp det å resette bios-innstillingene. Hvis jeg gjorde noen endringer i innstillingene (usikker på akkurat hva som gjorde utslag) så begynte den å løpe løpsk igjen. Ny resett gjorde at den roet ned igjen. Tror den ligger på rundt 30 grader idle nå ifølge bios-grensesnittet. Mulig det er en sensor som er blitt rar, eller noe annet på hovedkortet. Men så lenge jeg ikke tøyser for mye med innstillingene i bios, så ser alt ut til å fungere som det skal.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...