Gå til innhold

Samle kredittkortgjeld


TheOriginator

Anbefalte innlegg

Jeg har prøvd i det siste med å søke på forbrukslån for å betale ned 4 kredittkort, men jeg har fått avslag på alle. Jeg er arbeidsledig og får tiltakspenger, og stønad fra husbanken. Det jeg lurer på er om det finnes banker eller kredittkort som ikke krever at man har fast inntekt. Jeg har jo råd til å betale ned alle kortene nå, men vil bare samle gjelden i et. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Om man har stålkontroll kan man jo bare fiske flere kreditkort, og bruke et eller flere av de til å føre over penger frem og tilbake for å heletiden unngå renten etter en månde... Samt betale tilbake...

 

Edit: Det er jo ikke en god ide, men det funker om man faktisk har kontroll..

Endret av Krozmar
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Men det løser egentlig ikke mitt problem. Jeg vil redusere til å betale ned kun på et kort. Hvis jeg skaffer 4 til bare for å betale ned de jeg har nå, så er det egentlig tilbake igjen til ''square one''....

Spørs om du er ute etter å samle gjelden, eller å få minst mulig å betale på gjelden pr månde...

Lenke til kommentar
Om kredittkortene er innvilget mens du hadde fast jobb og uten at kredittselskapene visste om dine andre kort, så er det lite sannsynlig at du nå får samlet gjelden i et forbrukslån.

 

Om du er interessert i å betale ned gjelden raskt, så betaler du så mye som mulig inn på kortet med høyest rente. På resten av kortene betaler du kun minimumsbeløpet. Når du har kvittet deg med ett kort fortsetter du å betale på lånet med nest høyest rente osv. Om du får regninger i posten med fakturagebyr vil jeg anbefale å gå over til efaktura. Da går mest mulig av pengene til gjeld og ikke til gebyrer!

 

 

Lykke til!

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Om man har stålkontroll kan man jo bare fiske flere kreditkort, og bruke et eller flere av de til å føre over penger frem og tilbake for å heletiden unngå renten etter en månde... Samt betale tilbake...

 

Edit: Det er jo ikke en god ide, men det funker om man faktisk har kontroll..

 

Du unngår ikke renten ved å betale et kort med et annet. Renteutsettelsen gjelder bare for kjøp i butikk (eller nett).

 

Anonymous poster hash: 9073d...91b

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Hadde Bank2 vært noe for deg? Er ikke noen ekspert men de kom opp tidligere idag og de spesialiserer seg på lån til folk som vanligvis ikke får lån ser det ut som.

De krever at man har fast inntekt der og ser det ut som. Må vel nesten skaffe meg jobb for å ha en sjans på forbrukslån eller høyere kreditt til et evt nytt kort. 

Lenke til kommentar

Jeg støtter forslaget over om å betale minimumsbeløp på de tre kredittkortene med lavest effektiv rente, og se om du klarer å øke månedssummen på det med høyest effektiv rente.

 

Med 54000 i lån og 1400 i måneden vil det vel ta ganske lang tid å betale ned kortene, om du har mulighet til å betale bare litt mer pr. måned vil det fort bli kortere total nedbetalingstid og lavere totale kostnader. Hvis jeg antar 22,5% effektiv rente, 54000 totalt og 1420 pr måned blir det 5 år og 1 måned nedbetalingstid, totalt 86 000 kroner. Klarer man øke til 1591 pr måned går tiden ned til 4 år og 3 måneder og det blir totalt ca. 81 000 kroner. Forstår at det kanskje er umulig å finne 200 kroner hver måned, men husk at hvert eneste ekstra avdrag hjelper gjelden nå null fortere.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jobb er ikke alltid løsningen. Noen får seg -mer- gjeld jo mer de tjener. Det dreier seg altså om psykologi.

 

Har selv prøvd å forhandle med min bank om det samme, altså å få lån i bank til å betale kredittkortgjeld. Jeg fikk bare et lusent svar om at "det er vanligvis svært vanskelig".

 

Har ho sett litt på luksusfellen, og har sett litt hvordan de forhandler. De ringer jo opp i systemet, og sier at "dere får ingen penger før dere går med på ny avtale". Så det virker ikke som at det finnes noen gullbillett, bare sette hardt mot hardt. Eller bare vite om mulighetene som finnes. Vi lærer jo ingenting om forhandlinger i skolen, så det er ikke rart vi alle er grønne på dette området.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...