Gå til innhold

Ikke betaler på nedbetaling mobil, Hva skjer da?


Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg har et stort spørsmål som jeg har lurt på lenge.

 

Har en S8+ med to års nedbetaling hos Telia. Jeg har akkurat nå dårlig råd osv for jeg har mista jobben. Jeg vet at når du ikke klarer å betale faktura så sperrer dem abo.

 

Det jeg lurer på er når tid imei sperrer dem mobilen for å ikke ha betalt på nedbetalingen? Eller sperrer dem ikke i det hele tatt, kun når mobilen er stjelt osv?

Dette spørsmålet gjelder såvidt alle operatører.

 

Jeg ønsker lite å få mobilen min sperret, så går det ann å avtale en god plan hos operatøren?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg tipper det vil bli forfulgt med inkasso og deretter rettslig dersom inkasso ikke fører frem.

 

Edit: Jeg ville nok tatt kontakt med Telia og forklart situasjonen, og hørt om det var mulig å fryse nedbetalingen noen måneder, til du har ordnet den økonomiske situasjonen din.

Endret av TheHaughom
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det beste du kan gjøre er å ta kontakt med operatør, forklare situasjonen og spør om det kan foretas en midlertidig løsningen på dette. 

Det værste du kan gjøre er å forholde deg passivt - la det skure og gå så lenge det holder. 

 

Skygg unna alt som kan gi deg betalingsanmerkninger så handle etter det. Tror det er en fordel å sende de en skriftlig melding og skriv at du ønsker å gjøre opp for deg når situasjonen endrer seg. De vil nok gi deg en frist, antar jeg. Mulig det er ulik praksis på dette.

Endret av GeirHH
Lenke til kommentar

Når mobilen blir stengt er avhengig av kva rutinar dei har. Rettslig sett kan telefonen sperrast med ein gong du ikkje er ajour med betalinga, men praksis er nok at det blir sendt ut varsel og purringar i god tid før sperringa.

 

Det beste er uansett å ta kontakt med Telia, dette er heilt sikkert noke som dei har vært borti før, og derfor har forslag på korleis dette kan ordnast.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-376f9

Du må for pokker ikke selge telefonen. Hvis du misligholder avtalen, kan kjøperen risikere at den blir sperret.

 

Det er grunnen til at kjøpere på Finn.no bør sjekket at de bare kjøper telefoner som er fullt nedbetalt.

Lenke til kommentar

Men det er jo ikke tinglyst pant i en mobiltelefon. Hvordan kan en kjøper forsikre seg om at en telefon man kjøper på finn er fullt nedbetalt? Det er da et urimelig krav til kjøper... Synes derfor lite om nemdas avgjørelse som linket tidligere at de kan sperre IMEI nummeret. Er det noen som ikke betaler regningene sine så må de da ikke få kjøpe på kreditt i utgangspunktet. Hvordan får den damen i saken over kjøpt flere telefoner på avbetaling når hun tidligere har misligholdt avtaler på tidligere nedbetalinger av mobiltelefoner. Er systemet for tregt til å sette en effektiv stopper for slikt?

Endret av Kron
Lenke til kommentar

Jeg har aldri hatt problemer med å få fryst betalinger en stund eller delt de opp. Selskapene tjener ingenting på å sende regninger til innkasso. Det dummeste du kan gjøre er å ikke være ærlig og si ifra med en gang. Har glemt å betale telefonregningen et par ganger og det tok ikke mer enn en måned ca. før abonementet ble sperret. Fint med e-faktura og avtalegiro :p

Lenke til kommentar
Gjest medlem-329093

Så det er derfor terrorister kjøper 20 telefoner på en dag og selger dem videre, fordi mobilselskapet sperrer mobilene og de selv slipper å betale når mobilene er sperret? Jeg tenkte det måtte lønne seg for terroristene på et eller annet vis

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...