Gå til innhold

På iPhone X-jakt i utlandet – lønner det seg?


Anbefalte innlegg

TULL OG TØYS ! Kjøper du denne i USA er den billigere enn oppgitt her, DESSUTEN er både norsk moms og salgsskatt bare tøv, dette betaler du ikke en krone for. Du kjøper telefonen der borte, setter SIM-kortet ditt i og vipps..... Skal man derimot kjøpe og bestille denne fra USA og få den tilsendt, kommer disse avgiftene. Dem står da ikke klare og spør alle og enhver på grensen om man har kjøpt telefon i landet man kommer ifra...... Mye å spare å kjøpe i USA.....og støtte får man uansett, like mye om man har kjøpt den i USA eller her hjemme....Apple er behjelpelig like mye !

 

Den som skulle kjøpe seg en mobil i f.eks, hvem er det som går rett bort til tollen i Norge, som man må spørre seg frem til, og sier ..jeg skal betale moms ett for den...bare idioter gjør slikt....Norge er Norge og et drittland slik...skal tjene penger og ta fra oss det dem kan... Og det kommer fra en 100% nordmann selv!... Kjøp og bruk med god samvittighet.. Å kjøpe seg en telefon skal da være lov uten at Norge skal leke politi og ta penger
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

De fleste vil jo kjøpte den i utlandet når de allerede er der, og unngå momsen.

Er det noen som kjøper telefonen i utlandet uten å være der...?

Du unngår ikke momsen likevel. Skal du tilbake til Norge må den momses inn.

 

Det vet jeg, men jeg tror også du vet at det denne regelen blir sjelden fulgt. Kjøper jeg en telefon i utlandet med hensikt å bruke den, pakker jeg den opp og laster inn min profil/apper etc., så skal det svært mye til for at en tollbetjent engang gidder å bry seg. Selv om prisen kanskje er noen tusenlapper over 6000-kronersgrensen.

 

Edit: Den blir selvsagt ofte fulgt for større summer, men en nordmann som kjøper én telefon til eget bruk i utlandet, og starter å bruke den før hjemreise? Neppe.

Endret av Reeve
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hadde en hendelse for to år siden da jeg skulle til London for og kjøpe iphone til meg pappa og fetteren min. Jeg dro ned dagen før lanseringen og sto i kø ett døgn for og sikre meg telefonen først. Jeg kjøpte tre stykker og kom på flyplassen, gikk på grønt men da stoppet tollerne meg. de åpnet kofferten og tok de tre splitter nye iphonene jeg hadde kjøpt. Som ikke det var nok så fikk jeg også en bot på 9000kr så alt i alt kostet turen meg over 30.000kr. Så for alle dere som drar til utlandet for og kjøpe iphone. Toll den for all del inn! :p

 

SERIØST ? Det e forskjell på å kjøpe seg 1 stk telefon til seg selv.... men kjøper du fler, til andre... da får du bare skylde deg selv og rett og rimelig du får bot... å kjøpe en til seg selv,til eget bruk blir noe annet, ikke slik du handla der ass..... å ha flere uåpna mobiler i kofferten blir en helt annen sak en å kjøpe seg en ny til privat bruk selv

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-376f9

Det som vel er mest interessant, er om man kan kjøpe Apple Watch med esim, og registrere den hos for eks. Onecall (som tilbyr esim-tjenester for andre smartklokker), da dette er et produkt man faktisk ikke kan få tak i i Norge... Håper tek.no eller noen andre tester dette :)

Kjøp i tilfelle modell 1889 eller 1891, som støtter norske frekvensbånd. VOLTE kan du antakeligvis glemme, det avhenger av om din norske operatør støtter det.

Lenke til kommentar

og støtte får man uansett, like mye om man har kjøpt den i USA eller her hjemme....Apple er behjelpelig like mye !

 

Dette medfører ikke riktighet. Dersom dette hadde stemt hadde man ikke blitt bedt om kjøpsbevis ved reklamasjoner på en ett år gammel iPhone, for eksempel.

 

Det er i de tilfeller det er mulig selvfølgelig fordelaktig å avvise reklamasjoner.

 

 

 

De fleste vil jo kjøpte den i utlandet når de allerede er der, og unngå momsen.

 

Men det er verdt å tenke på at du også mister 5 års reklamasjonsrett i USA. Der er det kun 1 år. Så om noe blir ødelagt over 1 år etter kjøpet, har du null rettigheter.

FEIL !

 

 

Hva er feil?

Lenke til kommentar

Har dere ikke glemt at man kan få tilbake momsen fra det landet man kjøper det fra med globalblue i regnestykket? Da norge ikke er et medlem av EU. Isåfall sparer man jo en del penger om man kjøper det i f.eks. tyskland hvor mva satsen er på 17% som vil tilsvare 11000*0,17=1870kr

Lenke til kommentar

 

og støtte får man uansett, like mye om man har kjøpt den i USA eller her hjemme....Apple er behjelpelig like mye !

Dette medfører ikke riktighet. Dersom dette hadde stemt hadde man ikke blitt bedt om kjøpsbevis ved reklamasjoner på en ett år gammel iPhone, for eksempel.

 

Det er i de tilfeller det er mulig selvfølgelig fordelaktig å avvise reklamasjoner.

Helt riktig ja.

 

En bekjent kjøpte en Apple Watch i USA for 1,5 år siden, og tok den med til Norge. Nå nylig løsnet skjermen fra klokken, og vi tok den med til en Eplehuset-butikk i Bergen. I følge den ansatte var det en helt klar garantisak og ingen problem. Så spør han hvor og når det er kjøpt, og vi sier selvsagt USA og litt over ett år siden. Da beklager han, og sier at han ikke kan gjøre noe, siden USA har kun ett års reklamasjonsrett/garanti (med mindre man kjøper AppleCare, selvsagt), noe jeg faktisk tvilte på, så jeg googlet det i butikken. Men jeg fant fort ut at han hadde rett, og vi måtte bare gå igjen, uten reparert klokke.

 

Etter det ble jeg litt mer skeptisk til å kjøpe telefon til 10,000kr i USA, og spare to tusenlapper (ca), for å så miste 4 års reklamasjonsrett.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Hva de kan og hva de gjør er to vidt forskjellige ting. Med mindre duhar en iphone uåpnet i bagasjen, er det ekstremt usannsynlig for at du skal bli tatt for å smugle en telefon verdt mer enn 6000kr inn i landet.

 

Slm sagt, har du den i lommen, og du har kastet esken/fjernet emballasjen, er det praktisk talt null sannsynlighet for å bli stoppet, sjekket, og påkrevd å måtte betale for telefonen du har i lommen.

Lenke til kommentar

Finnes det versjoner i USA som ikke virker i Norge (Sprint, Verizon m.fl.)?

 

alle iphoner i salg nå funker i europa og usa uten problemer.

i usa er telefoner låst til operatør når man kjøper de, såvidt jeg kjenner til så får man ikke kjøpt ulåste telefoner i usa.

sjekker man på apple sine amerikanske sider så må du velge hvilken mobil leverandør du har før du kan legge telefonen i handlekurva.

samme gjelder på butikker,

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-376f9

Er litt usikker nå, men jeg tror at AT&T/T-mobile versjonene støtter GSM/UMTS(WCDMA)/LTE og at Sprint/Verizon versjonene støtter CDMAOne/CDMA2000/LTE. Dette tror jeg er grunnen til at du må oppgi operatør ved bestilling. Men jeg kan godt ta feil.

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...