Jump to content

zinits

Medlemmer
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 :)
 1. flott tiltak. kansje microsoft, google og de andre også fikk lære noe av å ha unge sjefer for en dag.
 2. synes det ser ganske tåpelig ut... en dyr dingsboms med null nytteverdi som mange kommer til å kjøpe fordi det ser "kult ut" med en diger boks forran trynet (og gjerne øreklokker som er dobbelt så store som hodet på brukeren i tillegg for å se ekstra tåpelig ut). er nok mange som kommer til å le seg skakkete av ungdommer som sitter på bussen eller toget med dette greiene der.
 3. "Onsdag opplyste USAs visepresident Mike Pence at USA står klar til å sende etterforskere fra FBI til konsulatet i Istanbul for å bistå i etterforskningen «dersom Saudi-Arabia ønsker det»" hmm... av en eller annen grunn tviler jeg sterkt på at SA ønsker noen etterforskkning.. de sier jo det ikke er noe å etterforske... usa på sitt "beste".. støtter sine venner i østen uansett hva de finner på.
 4. bombe... oracle er ikke kjent for å være så kundevennlig... men det er vel som de sier.. "mange vil ha mye og fanden vil ha mer..."
 5. "Datasentre og blant annet aluminiumsproduksjon er kraftintensiv virksomhet og lite arbeidsintensivt." det kreves en god del folk i aluminiumsindustrien og for å holde et bemannet datasenter i gang uansett om de hoster webservere eller graver bitcoins. så det hun sier her om at det ikke er arbeidsintensivt er bare tull. el-avgiften må være lav for at norge skal være attraktivt for bygging av store datasenter. klima og miljømessig er norge midt i blinken for store datasenter. det eneste problemet som skremmer vekk de store aktørene er strømprisen. (og upålitelige politikere som bytter mening oftere enn de bytter underbukse)
 6. har en iphone 5s som jeg har hatt i 4-5 år nå uten å ha noen som helst problemer med den og den får alle de samme oppdateringene som iphone Xs kosta meg rundt 7000 norske i sin tid, jeg kjenner ingen som fortsatt bruker en 4-5 år gammel samsung eller annen android telefon som fortsatt får systemoppdateringer.
 7. 350 er altfor lavt. legg på en null så kommer man på et mer vettugt nivå. får ikke mye for 350kr nå for tia.
 8. oops... detta blir gøy når man ringer kundeservice for sin printer eller annet plukk.....
 9. hmm.. skeptisk.. vil ikke ha alexa i huset på grunn av sikkerhet, så kjangsen for at jeg gidder bruke penger på noe sånt vissvass er heller laber.
 10. hvorfor danmark? strøm og kjølemessig er jo nordnorge bedre... grønn og billig strøm, og på grunn av klimaet bruker man betraktlig mye mindre strøm på kjøling. (og på grunn av norges fetisj for fjernvarme, så er jo det noe som et datasenter er mitt i blinken for med tanke på at det er enormt med varne som genereres der.)
 11. oops er vel et passende uttrykk her. om det er laget i "USA, USA, USA!!!" eller i kina har ingen betydning. militære myndigheter prøver seg uansett på å installere dritt enten som programvare eller små dingser på hovedkortet. her ble tilfeldighvis kina tatt på senga etter de gjorde noe utrolig genialt for å spionere på andre uten å bli avslørt. usa har nok drevet med det samme i mange år, enten med småkomponenter eller programvare.
 12. jeg forsåt godt hvorfor kommunen er forbanna. her har de gitt området til et prosjekt, så tar de som fikk jorda å selger den til noen som garantert ikke kommer til å overholde avtalen med kommunen. 3000 folk må isåfall være under byggingen hvis det skal bygges på kort tid. et senter av denne størrelsen trenger mye strøm, veldig mye strøm. kjøling er noe som kan kobles på et fjernvarmesystem for å bruke overskuddsvarmen til noe vettugt som oppvarming av skoler og kommunale bygg for eksempel og dermed redusere kommunens utgifter til oppvarming og CO2 itslipp siden mange kommunale bygg bruker olje for oppvarming. (reduserer også støyen og strømforbruket til datasenteret siden man slipper å bruke så mye strøm for å bli kvitt overskuddsvarme). for drift av et senter av den størrelsen vil jeg tippe det trengs rundt 200-250. (det er temmelig mye involvert i å drifte et datasenter som krever folk.) det trengs folk til å vedlikeholde selve bygget, strøm og kjølesystemer + 24/7 standby hvis noe går galt med strøm eller kjøling. det trengs 24/7 personell til å drifte, administrere og vedlikeholde serverparken. det trengs 24/7 sikkerhetspersonell. alt dette blir en god del folk. for et senter av den størrelsen vil jeg tippe det trengs ca 50 for vedlikehold og drift av bygget, strøm og kjøling. inkludert 24/7 standby hvis noe går til helvette med strøm eller kjøling på nattestid. drift, admin, vedlikehold og overvåking av serverpark og nettverk trenger minimum 60-70 for å holde 24/7 bemanning. sikkerhetspersonell trengs ved alle veier inn og ut av området, selve bygget + innad i bygget 24/7, tipper minst 80 der. (basert på teams av 2 per posisjon). (datasenter er temmelig nøye på sikkerhet, spesiellt siden sikkerheten avgjør hva slags kunder som banker på døra, de som betaler mest har ofte ekstreme krav til sikkerhet). så grovt regnet blir det rundt 180-200 nye arbeidsplasser. (minimum) når senteret er oppe å går. hadde disse kanadierene som kjøpte firmaet og jorda hvert smarte så hadde de bygget senteret og brukt en del av det til kryptoboksene sine. det er det som er det smarteste og mest økonomisk forsvarlige. krypto er kult, men man skal grave jævlig med bitkoins for å komme opp i den skala med inntekter man kan få av et datasenter på denne størrelsen. spesiellt hvis man er heldig og får store kontrakter.
 13. å reise til england er jo greit nok det, men litt styr, og man sparer ikke så allverden etter flyreise og opphold er betalt. forskjellen på prisen her i Irland og prisen i belfast for iphone Xs 64GB er ca 500kr. når man trekker fra buss tur-retur og gjerne litt mat der, så man sparer ikke så mye. (kansje 200kr hvis man er heldig). (ingen tullemur mellom irland og england.)
×
×
 • Create New...