Gå til innhold

Samsung Galaxy S9/S9+


Anbefalte innlegg

 

-Nå har ikke jeg hatt dette problemet hverken på S8+ eller S9+, men er det noen spesifikke apper du opplever det i?

 

Takk for svar  :)

 

Det har hovedsakelig skjedd med Gmail når jeg tenker meg om og etter litt googling så ser jeg at årsaken er at du ikke kan velge å sette "høy prioritet" på notifikasjoner fra den appen som gjør at den kun sjekkes i små tidsvindu med jevne mellomrom når mobilen er gått i full "doze-modus". Før har jeg benyttet Aquamail for å komme rundt dette da denne støtter push fra Gmail + at du kan be om at den får varsle hele tiden selv når mobilen er i dyp søvn. Ellers har det skjedd at noen apper varsler litt forsinket alá Snapchat men det har stort sett ikke vært så forsinket som Gmail-appen til Google er til tider med S8'en.

 

Ble litt usikker på om S9+'en er verdt pengene nå som både Note 9 og nye iPhone's er rett rundt hjørnet, det jeg likte med S9+ er at den kommer med 256GB nå slik at jeg slipper å rote med minnekort og apper som ikke lar seg flytte i sin helhet fra internminnet til minnekortet og lignende.

 

Om iPhone kommer med støtte for dualsim i årets modeller så er nok sjansen stor for at jeg velger en av dem med tider og stunder dersom de får bra reviews, men om ikke så skal jeg klare meg greit med S9+'en eller eventuelt Note 9 om den kommer i salg med 256 GB lagringsplass i Norge.

 

Jeg har etter en stund med ChiliMobil uten støtte for 4G/Wifi Tale innsett at jeg rett og slett må ha disse to tjenestene. I helgen var jeg hos svigers hvor Telia har en basestasjon uten dekning og dermed var det umulig å ringe eller melde inni huset. Flere rundt meg hadde derimot Telia eller Telenor med Wifi Tale og kunne fortsatt bruke mobilen som normalt til tross for utfallet. Så da ble Samsung S9+ med 256GB lagring + dual sim en fristende løsning hvor jeg kan fortsatt nyte Telenor sin dekning med 4G/Wifi Tale for anrop og meldinger på sim nummer en og ha en større datapakke på sim nummer to. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
**snip**

Jeg har en gmail "widget" kjørende på den ene "hjemskjermen" når jeg tenker meg om så kan sikkert det være nok til å holde gmail såpass aktivt at jeg får notifikasjonene riktig der, snapchat bruker jeg nesten ikke, men sms, discord osv... så får jeg iaf notifikasjonene til rett tid.

 

Ja, du er jo  litt sent ute, betalte du mye for enheten? Er du heldig så er det vell 45 dagers åpent kjøp i en del butikker også :)

 

Tipper Note 9 kommer med Dual SIM, håper den kommer i 256GB versjon, det skal visst også komme en 512GB, men tviler på at den kommer til norge. Tviler på at iPhone får Dual SIM, med mindre de går for e-SIM allerede i denne versjonen.

 

Husk på at du mister noen VoLTE perks med Dual-SIM, den bytter ikke data sim automatisk når du svarer noen, så du får feks ikke surfet mens du prater (du får surfet mens du prater om du bruker VoWiFi), forøvrig er det den løsningen jeg kjører i dag, Telenor som hovedsim til ring og sms, og telia SIM til surf, og det fungerer utmerket. Kan anbefale å ta en titt på Telio dersom du bare er ute etter ett telenor SIM til lav pris, men det antar jeg du vet om allerede ;)

Lenke til kommentar

Nå skjønner jeg ingenting... Jeg har en pfSense brannmur og hadde Telenor-ruteren i bridgemode. Men da jeg satte den ruteren over i vanlig modus (og justerte IP-adressen til noe mer ryddig - hvordan f... kom Telenor på at 10.0.0.138 er den logiske adressen for ruteren i et oppsett????), fungerte plutselig wifi-samtale. Og jeg endret ikke noe på innsiden av ruteren, bortsett fra å ta en oppdatering av WAN-IP i pfSense!

 

Skulle gjerne visst hvorfor den søppelruteren til Telenor (det har ikke vært annet enn iritasjoner og tull med den greia, og spesielt det komplett idiotiske systemet de har med at man er nødt til å gjøre justeringer på nett, og hvis man går inn på Zyxels eget oppsett, vil det bli overstyrt neste gang den kobler seg til nettet) ikke takler Samsungs wifi-samtaler i bridgemode når den takler det i vanlig rutermodus! Men jeg antar at det vil forbli en av de "morsomme" tingene som iblant vil oppstå med alt av IT.

Lenke til kommentar

*snip*

 

Widget er kanskje ikke dumt, kanskje jeg skal teste ut det og se om notifikasjonene blir mer stabile da fra Gmail. Var viktigere hos forrige arbeidsgiver da mye dialog der gikk via Gmail'en mens der jeg jobber nå kjører Exchange med MDM-løsning og tillater kun mobiler fra Apple eller Samsung om du ønsker jobbepost og jobbkalender. Og den løsningen fungerer ganske stabilt og bra på S8'en.

 

Kjøpte S9+'en på nettet med åpent kjøp og jeg er fortsatt litt usikker på om jeg i det hele tatt skal åpne den og heller vente litt for å se om Note 9 blir mer interessant, og om ikke kanskje vente og se hva Apple kommer med. Jeg tviler også på at det blir dualsim men er ikke helt umulig da flere og flere mobile selv i Europa kommer med det. Ryktene hvert år om nye iPhone's de siste årene har nevnt at dualsim kanskje kommer i år men blir vel likt som i fjor og foregående år med skuffelse for dem som håper på noe slik.

 

Greit å vite om 4G Tale og manglende datadekning når du får samtaler, det visste jeg ikke. Men skal overleve med det, har jo tilnærmet aldri fungerende data under samtaler nå som jeg mangler tjenesten 4G Tale.

 

Du mener kanskje Telipol?  :) Jeg går for Komplett Mobil i denne runden da jeg skal noen uker i USA senere i høst og da vil jeg utnytte muligheten for å bruke mobilen min der som hjemme, de tillater også å endre abonnementet på direkten med få minutter før endringen trer i kraft så jeg kan bare begynne med 1 GB og så øke fortløpende om jeg trenger mer data og kun betale mellomlegget for dagene jeg har større abonnement. Og ikke minst så struper de ved overforbruk.

Lenke til kommentar

**snip**

Er vel uansett verdt å prøve, personlig så heiv jeg forsåvidt jobben sin exchange inn i Gmail :)

 

Kan jo være S9+ faller enda litt i verdi når Note kommer ut, er ikke uvanlig det.

 

Håper selv apple kommer med noe kult denne gangen, har litt lyst til å prøve iOS som daily driver igjen, den største klagen jeg har akkurat nå må vel egentlig være at de ikke støtter noen form for apps som "overlayer" andre apps.

 

Yes, mente selvsagt Telipol, hjernen tenkte en ting, hendene skrev noe annet :p

Det som forøvrig er veldig greit med Samsung og Android er jo at de har en fin implementasjon av "data sperre", her har de også perfekt integrert det per sim, med egne kvoter, egne advarsler, og egen reset dato! Har forøvrig hørt at du er ganske alene dersom du først trenger noen support fra telipol, mens komplett visstnok er både kjappe og behjelpelige :)

Lenke til kommentar

*snip*

 

Jeg får ikke lagt inn jobbens epost i Gmail, om jeg prøver så blokkeres den umiddelbart fra å synkronisere og jeg får en automatisk epost om at jeg må bruke støttet epostleser alá Samsung sin epostklient. 

 

Betalte 8990 kroner for S9+ 256 GB fra Netonnet, helt levelig pris i forhold til hva man får for pengene men kan jo hende prisen faller litt mer når Note 9 lanserer som du nevner.

 

Eneste jeg savner på iPhone når det gjelder det du nevner med overlay er muligheten for å ha Youtube-vindu åpent mens du surfer eller gjør andre ting på mobilen. Og at jeg syntes appene stort sett føltes mer "polerte" på iPhonen og at jeg har mer kontroll på hva som får kjøre i bakgrunnen på iPhonen (som potensielt stjeler batteri unødvendig) fremfor Android. 

 

En kamerat har brukt Telipol i flere år og er veldig fornøyd. For min del er det den inkluderte roamingen i USA som klinsjer det for Komplett Mobil for min del nå i høst i hvert fall. 

 

Blir nok å pakke ut S9+'en som er forventet å komme frem i morgen allerede og bestille portering til Komplett Mobil i løpet av kvelden med hovednummeret mitt  :)

Lenke til kommentar

Ser det er en kampanje gående nå, at man får tilsendt Gear Icon X proppene om man har kjøpt telefonen nylig, noen som har tatt i bruk den kampanjen?

 

Jeg har tatt den i bruk. Kjøpte den 8 Juli, men siden jeg dro på ferie den 9 Juli har telefonen bare lagt uåpnet i skuffen her hjemme. Når jeg kom hjem fra ferie så hadde Power den på kampanje, så da gikk jeg ned der og fikk igjen mellomlegget siden jeg hadde betalt mer før kampanjen.

 

Uansett, det har ikke noe å si når mobilen er kjøpt, men når den blir tatt i bruk. Så lenge den blir tatt i bruk i tidsrommet kampanjen pågår så går det fint. Jeg aktiverte min fredag 3 August, og fikk i dag Gear IconX i posten, sendt i fra Sverige. 

 

Min samboer fikk sin S9+ fra arbeidsgiver 2 Juli, men siden hun manglet skjermbeskytter ble ikke den tatt i bruk før ferien heller. Hun aktiverte sin 6 August, og fikk sendingsbekreftelse på sine Gear IconX i dag.

 

En må ha i ett aktivt simkort, og en må registrere seg i Samsung members appen. Da dukker tilbudet opp der.

Lenke til kommentar

For min del ville jeg ikke ta den i bruk før deksel og skjermbeskytter var på plass. Av en eller annen grunn ble det ikke sendt sammen med telefonen, men kom dagen etter når vi hadde dratt..

 

Du kan jo bare åpne Samsung members appen å se, med mindre du har fjernet alle apper fra Samsung i samme prosessen.

 

Har du en enkel guide for root til S9, eventuelt anbefalt rom?

Lenke til kommentar

Okay, problemet mitt er nemlig at det ikke dukker opp noe om Gear Icon X i members appen, og jeg tok i bruk telefonen i dag. Eller trenger den litt tid før det dukker opp kanskje?

Ta kontakt med Samsung support chat?

 

 

For min del ville jeg ikke ta den i bruk før deksel og skjermbeskytter var på plass. Av en eller annen grunn ble det ikke sendt sammen med telefonen, men kom dagen etter når vi hadde dratt..

 

Du kan jo bare åpne Samsung members appen å se, med mindre du har fjernet alle apper fra Samsung i samme prosessen.

 

Har du en enkel guide for root til S9, eventuelt anbefalt rom?

Det er afaik efuse på S9 også

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...