Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Skulle handle cannabis, men ble frastjålet penger


AnonymDiskusjon

Anbefalte innlegg

Jeg forsøkte for litt siden å handle noen gram cannabis på gata i Oslo. Uten å gå i detaljer, så endte det hele med at personen jeg skulle handle av stakk av med min penger uten å gi meg noe igjen. Spørsmålet mitt er da, og ja, jeg vet det kan lyde dumt, men: Har jeg gjort noe ulovlig? Kan jeg gå til politiet med dette uten å risikere straff?



Anonymous poster hash: 7469b...ddc
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er snakk om 900.

 

Saken er den at min mann ringte vennen sin (som liksom skulle komme med tingene) fra min mobil. Han sørget for å slette nummeret fra anropsloggen, men jeg har bedt om en spesifisert faktura fra teleselskapet. Det jeg hadde håpet var at jeg kunne ringe og true med å gå til politiet dersom jeg ikke får pengene tilbake.



Anonymous poster hash: 7469b...ddc
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-376f9

Jeg skjønner at det er sure penger, men ta det som en dyrkjøpt erfaring, og gå videre. Hvis du ringer og truer med gå til politiet risikerer du varig hørselskade når han i den andre enden begynner å le.

Lenke til kommentar

Du kan jo bare si at du ble ranet, og utelate at du skulle kjøpe noe som helst. Si du ble truet. Da må du jo lyve om gjerningspersonen, og dét kan slå tilbake på deg. Hvis du er ærlig om personen, og han/hun faktisk blir fakket av polisen, så sier den personen at du skulle kjøpe cannabis. Men om den personen blir trodd eller ikke, er jo også noe å vurdére. Polisen tenker seg om 5 ganger før de tror på kriminelle. Men da har du enda et dilemma; Hvis du lyver til kriminelle, så er "koden" brutt, så kommer det sikkert en gjøk og kødder med deg en annen gang.

 

Derfor burde du lyve om gjerningspersonen. Du kan se han/hun var maskért, hadde skjerf, hadde få særlige kjennetegn osv. Du må tenke grundig igjennom, og dermed bli verdens beste skuespiller. Politiet kommer med 99,99% sannsynlighet til å henlegge saken. Man må jo også ta med i beregningen om man vil sløse med politiets ressurser.

 

Det siste, men største poenget, er om du har noe som helst krav til å få igjen pengene selv om du anmelder. Forsikring? Reiseforsikring mener jeg dekker tap selv når du går ut dørstokken, dét har selgeren sagt til meg. Men det er jo egenandél. Sjekk forsikringsvilkårene. (Redigért, se nederst i posten)

 

Jeg mener du burde vurdére alt det her. Det er jo ikke riktig at folk bare skal bli stjålet penger selv om de i utgangspunktet var ute etter å kjøpe cannabis. Det er jo tross alt lovlig i visse deler av verden nå.

 

Jeg glemte selvsagt å nevne - hovedgrunnen er at du kan søke voldsoffererstatning. Da mener jeg bestemt at du må anmelde saken for å utløse krav til voldsoffererstatning.

Endret av Taurean
Lenke til kommentar

 

Ja, jo, jeg har tenkt de tankene. Jeg lurer likevel på om det er noe jeg kunne ha gjort uten å risikere straff. 

 

Eg er usikker på hjemmelsgrunnlaget då straffelovens § 231 ikkje omtalar forsøk på kjøp av narkotika, men samtidig så finn eg fleire eksempler på straffeutmålingar for forsøk på å kjøpe narkotika.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...