Gå til innhold

AMD med det skarpeste angrepet på Intel Xeon på et tiår


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

"Dette gjøres blant annet ved å kryptere dataene i hovedminne og ved å sørge for kryptografisk isolasjon fra andre virtuelle maskiner, andre leietakere, men også selve hypervisoren."

 

Dette høres ut som noe som vil være identisk med SGX Enclaves på Intel. Her kan du ha små (tror det er opptil 128M minne) krypterte VMer som kjører i en signert og beskyttet del av VM'en. Ideen er å kunne ha sikker databehandling på en usikker plattform. Altså at du kan prosessere data uten at du trenger å stole på databehandleren (sysadmin) din.

 

Jeg synes det er interessant at AMD har implementert dette på tross av at Intel ikke ser ut til å ha hatt nevneverdig suksess med sin løsning.

Lenke til kommentar

Dette høres ut som noe som vil være identisk med SGX Enclaves på Intel. Her kan du ha små (tror det er opptil 128M minne) krypterte VMer som kjører i en signert og beskyttet del av VM'en.

[...]

Jeg synes det er interessant at AMD har implementert dette på tross av at Intel ikke ser ut til å ha hatt nevneverdig suksess med sin løsning.

 

En forskjell etter det jeg kan se er at AMD's løsning gjelder hele minnet. Fra Anadtech[1]:

 

"Encryption starts at the DRAM level, with an AES-128 engine directly attached to the MMU. This is designed to protect against physical memory attacks, with each VM and Hypervisor able to generate a separate key for their environment. The OS or Hypervisor can choose which pages to encrypt via page tables, and the DMA engines can provide support for external devices such as network storage and graphics cards to access encrypted pages."

 

[1]: http://www.anandtech.com/show/11551/amds-future-in-servers-new-7000-series-cpus-launched-and-epyc-analysis/3

Lenke til kommentar

Hva har Nvidia med en ren CPU kamp å gjøre?

Fordi mange oppgaver så kan GPU erstatte CPU. Trenger fortsatt CPU, men en Nvidia GPU kan erstatte mange CPUer. Så de tar direkte av CPU salget med sine GPUer da de utfører samme oppgave. Kraver er jo at compute oppgavene er veldig parallelliserte da det er tusenvis av kjerner i GPU. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Og Nvidia har en klar ledelse :p

Intel nede for telling.. Nvidia er nestemann i rekken  :wee:

 

Problemet for AMD er at Nvidia aldri stagnerte :) De øker forspranget år etter år. Sett den nye compute GPUen de lager? Absolutt galskap, men ingenting i verden kan komme nær å slå den. Nvidia gjør mye som ikke er bra, men du kan ikke nekte for at de er utolig flinke til å lage kjappe GPUer. Og spesielt compute. de har f.eks hatt HBM 2 på compute kort siden høsten. Og de har solgt så utrolig mye på dem. Og så ser du på (skuffelsen) Fury til sammenligning. Det er ikke akkurat et AMD som er i ferd med å ta igjen Nvidia   ;)

Lenke til kommentar

GPU har nu erstattet streaming arbeid, som ofte gjøres av CPU, iallefall hos nvidia brukere.

Ja, til personlige datamaskiner så har shadowplay vært veldig nyttig da du kan hente bildene fra GPU med veldig lite ytelsestap. Det er derimot i en litt annen kategori. Og det beste til det formålet er jo spesielle streaming kort.

 

Ellers noe som blir vanlig er å putte FPGA sammen med CPU og GPU. Derfor Intel kjøpte gigantisk FPGA selskap. FPGAer er mye tregere enn CPU og GPU så utifra det synspunktet er de ubrukelige, men de kan omprogrammeres raskt til en veldig spesifikk oppgave som er veldig komplisert å utføre på CPU. Så selv om CPUen er utrolig mye raskere, så kan FPGAen omprogrammeres til akkurat det formålet og kjøre koden superlett. 

 

Blir litt det samme med streaming kort. De er laget for akkurat den workloaden.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...