Jump to content

Per Buer

Medlemmer
 • Content Count

  312
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

387 :)
 1. Hvis jeg forstår dette riktig så tror jeg kanskje at den store nyheten her er at folkeregisteret nå behandler brorparten av flyttemeldingene maskinelt - noe som utgjør en vesentlig besparelse. Det er dyrt å behandle flyttemeldinger manuelt.
 2. Det riktige norske ordet er vel "depot". Men i og med at repo er så kort og greit så er det vanskelig å utkonkurrere det.
 3. Og her belyser du selve problemet og årsaken til at BTC enda ikke er i utstrakt bruk og aldri kommer til å bli det. De har utelukkende brydd seg om kryptografisk sikkerhet - og siden de har løst det så går de rundt og venter på at BTC skal ta over verden. Men så lenge mannen i gata, som ikke kan noe som helst om BTC, ikke kan bruke det på en trygg måte så blir det heller ikke noe utbredt bruk. Personlig skjønner jeg ikke helt hvordan en kryptovaluta skal greie det. Hvis jeg drar hjem til deg med hagle og tvinger deg til å overføre alle pengene fra din konto til min så kan jeg gå til politiet og få en kjennelse og få tilbakeført pengene. Med kryptovaluta er det umulig all den tid en slik ikke vil underkaste seg en domstol.
 4. Altså, poenget mitt med å peke på at BTC har dårlig sikkerhet er ukontroversielt med mindre en forholder seg til den absolutt smaleste og i mine øyne en helt ubrukelig definisjonen av sikkerhet. Sikkerhet handler om langt mer en kryptografisk sikkerhet. Det hjelper ikke at kryptografien er i orden om 99% bruker BTC på en måte som gjør dem sårbare for svindel.
 5. "Kryptovaluta til en verdi av nær 4,5 millioner kroner var stjålet" Nå har jeg blitt tutet ørene fulle av hvor sikkert BTC er i årevis så dette får jeg ikke helt til å stemme
 6. Når en skriver en sak om noe og personen bak er viktig så er det vanlig å nevne hva de driver med. Dermed klargjør en også evt. interessekonflikter. Vår bransje domineres av menn. I hovedsak er det menn overalt og de sitter som regel i nøkkelroller. Kvinner har en tendens til å forlate bransjen i ung alder. Hvorvidt de undertrykker eller ei ligger ikke i begrepet og er en sak for seg.
 7. I butikken du handler på er det ingen som selger deg melk som egentlig er vann og hvit maling. Det selges heller ikke salt blandet med veisalt. Eller olivensolje med mineralolje i. Hvis de hadde solgt slikt så hadde en god del av oss identifisert det og styrt unna. Men en del folk, og særlig folk som ikke vet så veldig mye om råvarer, hadde gått rett på. At en ikke vet så skrekkelig mye om råvarer brukt i matlaging vil ikke si at en er idiot. Akkurat som om det ikke er en urimelig antagelse å anta at produktene i Android-sjappa til Google er det de fremstår å være. Og at en ikke er idiot om en antar at når Google selger deg en oppgradering i sjappa si så er det det er. Problemet her er at Google ikke har noen intensjon om å gjøre Android til noe annet enn et low/mid-end OS hvor du er på egenhånd.
 8. Hvis det er slik at amerikanske selskaper ikke har lov til å samarbeide med Huawei - hvordan kan de da tilby appene sine til Hongmeng-plattformen når denne er kontrollert av Huawei? Hvis jeg ser på hva jeg har av ofte brukte apper på telefonen min og jeg tar bort de amerikanske så sitter jeg igjen med ... Spotify og Ruter-appen. Jeg sliter å se hvordan Hongmeng skal bli en platform med nok moment så lenge amerikanske selskaper ikke kan tilby appene sine der. For Kina er jo saken en annen. Der er utvalget av apper stort nok til at de fint greier seg uten amerikanske apper. Og på sikt er det kanskje ikke så dumt med litt mer fragmentering i utvalget av mobile OS og apper.
 9. Det høres ut som om det er skrekkelig enkelt å detektere. Enkel mottager som måler signalstyrken på relevant frekvens fra omkringliggende bil. Så kan en bare sette igang å jakte på disse i trafikken. Et akselerometer i sensoren vil jo også kunne detektere om bilen er i fart. Og hvis bilen har vært i bruk 500 timer og kun hatt fungerende GPS i 30 minutter så er det kanskje verd å se litt nærmere på den saken.
 10. Poenget mitt er at fingeravtrykk som biometrisk identifikator er dødfødt. Det kan i beste fall indikere at noen sannsynligvis er eller har vært et sted. Men siden vi legger igjen kopier av dette _overalt_ er det ekstremt problematisk. Hvis jeg vet hvem du er så kan jeg skaffe fingeravtrykket ditt. Det holder med at jeg følger etter deg i kantinen og rapper glasset du brukte. Det er ingen spøk.
×
×
 • Create New...