Gå til innhold

Ingen trodde regn ville bli et stort problem på Svalbard. Slik skal de beskytte frøhvelvet mot klimaendringene


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Regn? Vel, hva med flom? Polarisen smeltet kraftig allerede når dette ble planlagt og senere bygget.

 

Kan vel ikke forvente at de skulle tenke lengre enn nesen? Det ser vi jo på alle andre statlige prosjekter. Egentlig merkelig de fikk til noe som ikke allerede er for lite.. Jeg så for meg at de borra ned en brødboks, og forventa den skulle dekke alle behov.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Restriksjoner på bruk av foto og filmutstyr pga utslipp av varme?

 

Tror ikke det monner så mye i den tunnelen, problemet er heller at vann har høy vsrmekapasitet og lett smelter permafrosten og lekker inn et sted man trodde var beskyttet.

 

Det kan føles kaldt ut ute her nå på Østlandet med litt lavere temperaturer, enn vanlig, men det er mye regn og vannet er ikke så kaldt. Så man kan ha mye mer energi på et sted med høy fuktighet med moderat temperatur enn om det var tørt, med høyere temperatur.

 

Typisk kan vått være også dra opp temperaturen om natta, igjen - selv om det ikke føles sånn, så når gjennomsnittstemperaturen stiger med bare et par grader, men alt også blir mye våtere, så er det en stor energiøkning! Og når vi er nær null grader, blir dette meget godt synlig pga issmelting.

 

Uansett er nok grunnen til at filmkameraer og fotoappparater slipper ut "for mye vsrme" i denne store sammenhengen, at det er litt av en skandale at man ille har tatt høyde for den veldig åpenbare konsekvensen mer regn, og dermed smelting av permafrosten ved global oppvarming.

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...