Gå til innhold

Ny stuePC - mest mulig for pengene


Anbefalte innlegg

Min 10 år gamle Acer Aspire L5100 begynner å få pustebesvær. Oppgradering er nok umulig, så trenger innspill til hva jeg bør satse på.

 

PCen skal brukers til strømming av Netflix, Viaplay o.l, samt spill og emulatorer.

 

Jeg har ikke ubegrenset budsjett, så vil begynne rolig, men gjerne med muligheter for å utvide og oppgradere i fremtiden.

 

Satser deg på ferdig bygd eller handler jeg deler?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du har fått minimumsløsning på ram (hvis du skal ha bedre enn det du hadde fra før).

Ditto grafikkort (nb. cpu har også integrert grafikk, men den er mye dårligere.)

Prosessor kan byttes ut, selv den billigste (G3930) gir deg en dobling av ytelse.

 

Du kan også kjøpe et billigere kabinett med psu, men det er ikke like pent. Toppviften støyer dessuten.

Endret av Emancipate
Lenke til kommentar

Anbefaler å finne PSU med passiv vifte.

Siden det er kun CPU + disk som stort sett skal drives så holder det med 450w om PSU er stille opp til 50% last.

Annen CPU kjøler er også positivt for å få ned støyen. For dette kabinettet som ble foreslått blir vel en lavprofil Noctia veien å gå.

Kabinettvifter kan droppes

Lenke til kommentar

Kanskje en NVIDIA Shield kan være noe å tenke på? Jeg spiller ikke mye på min, men har testet litt og det fungerer ganske greit både med spill-apps og spill streamet til Shielden via PC.

 

Den fungerer veldig bra for strømming av Netflix og Viaplay. Den er liten og lydløs.

Lenke til kommentar

Knøtte-PC'er er velegnet og har i mange tilfeller 4-kjernet CPU, dog vanligvis med ARM-arkitektur. Raspberry PI 3b er den mest supporterte og er grei til 1080p, men du får også en haug med andre typer som er mer eller mindre egnet alt etter hva du ser for deg.

 

Orange PI PC har f.eks 4K støtte, men H3 prosessoren i den er ikke like opensource-vennlig sånn som komponentene i Raspberry PI er, så den praktiske nytten er ikke der enda da de integrerte egenskapene til videoaksellerering er en udokumentert "blackbox". Det nyeste tilskuddet på stammen er PC2 med 64 bit H5 som foreløpig er enda mer obskur og undersupportert, så ikke velg den.

Lenke til kommentar

Det er ikke noe PC, men det har jo med bruk å gjøre. Lite vits å ha en støyende overspeccet dings til relativt enkel TV-bruk.

 

Denne viser Banana Pi M2+ (H3/Mali 400):

http://forum.banana-pi.org/t/openelec-kodi-16-0-xbmc-on-the-banana-pi-bpi-m2-project/1600

 

Samme som er i f.eks Orange PI plus 2E som er den jeg tester nå. Kjøpte den siden den har full båndbredde på USB og 2 GB RAM, noe som gjør den mer fleksibel. Den har også 16 GB integrert flashminne (eMMC).

Endret av vidor
Lenke til kommentar

@vidor:har du noen tips om gode nettsider med info om disse? Har vært innom tanken på Raspberry Pi, men er redd for at det skal bli for hjemmesnekret og ustabilt til at detkan brukes til daglig.

 

Litt jobb må du jo legge i det uansett, men det er rimelig stabilt når du har fått det opp. Det enkleste er å bare søke på termene.

Kodi openelec raspbian armbian retropie retrorangepi. Kan være greit å gå for H3 med mali 400 da dette er rimelig godt støttet med mindre du vil gå en annen rute.

Endret av vidor
Lenke til kommentar

Satt selv i dilemmaet du har nå for en god stund siden, da etter først og vrake en gammel stor HTPC med utdaterte deler, byttet til Raspberry pi, har brukt alle utenom siste versjonen, men etter diverse bruk er denne dessverre litt for treg, dette da kun med tanke på streaming samt lette applikasjoner i kodi/xmbc.

Ble testet diverse små versjoner av NUC og lignende, men etter og ha fått Nvidia Shield inn i huset og brukt denne i noen dager var jeg solgt. Beste jeg har hvert borti til det enkle bruket jeg har, men takler allikavel full 4k 60hz med HDMI2.0 og HDCP2.2 med atmos støtte på en del ting allerede.

I tillegg til dette er spill streamingen via Nvidia helt ypperlig dersom du ønsker og game litt nå og da. Du får med standard gaming consoll som er ganske lik xbox sin som funker ypperlig til mye, men en del spill kan kreve mus/tastatur, spesielt om du streamer spill via steam på din egen lokale pc. I tillegg støtter den streaming fra omtrent alle game launchers jeg har, både Battle.net og Origin.

Stream via nett hos nvidia sine servere funker også ypperlig, startet en 3mnd gratis prøvetid og trodde jeg aldri kom til og bruke det, men har i den senere tid brukt dette mer og mer da det kommer bedre og bedre titler tilgjengelig.

Anbefaler at du tar en rask titt på forum, f.eks https://forums.geforce.com/default/board/159/shield-tv/ samt les deg litt opp på Nvidia GameStream her https://www.nvidia.com/en-us/shield/games/gamestream/

 

Lykke til i valget :)

Endret av ProZac
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hardware akselerering av video fungerer fint på H3. Den har integrert CedarX motor i hardware (Bl.a. h.264) som f.eks Kodi fungerer greit med (Dette er dedikert silikon i H3 utenom Mali 400MP2 og de 4 kjernene i Cortex A7). Kombi-image av RetrOrangePi under download har denne. Dette imaget har Armbian desktop, RetroPi, Openelec og Kodi. Like god akselerert video som dette gir får du ikke på Raspberry Pi. Har også fått optimale resultater med en testvideo i h.264 på 10 Mbit i Android (Zadroidv108) med begrenset CPU-klokke (480 MHz * 4).

 

Generelt er jeg happy med kjøpet av denne istedet for en av Raspberry Pi modellene som jeg tenkte på først. Kommer jo helt an på bruk selvfølgelig, men som mediadings fungerer den mye bedre. H3'en får kjørt seg, så den har godt av minimum en liten kjøleribbe og helst en stor ribbe. Husk å feste den godt, f.eks med termisk dobbeltsidig tape. Har du tenkt å tyne chippen så gå for en vifte i tillegg. Markedsføringen sier at den tar opp til 1.6 GHz, men det er litt ekstremt. Armbian ligger på ca 1.29 GHz som er mer fornuftig. Zadroid ligger på 1 GHz initielt, men kan scales opp til 1,44 GHz i medfølgende software.

 

Image er enkelt å legge over på MicroSD med f.eks Rufus. For multiplatform fungerer https://etcher.io greit.

 

Edit:

Her er oppskriften for å legge RetrOrangePi på eMMC.

http://orangepi.club/showthread.php?tid=12

Endret av vidor
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...