Gå til innhold

Driftsikker, bærbar "kontor-PC" til en styreleder som skal kjøre Windows. Anbefalinger?


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Har fått i oppgave å anskaffe en ny bærbar "kontor-PC" til en styreleder i et borettslag som har en PC som virkelig er moden for utskiftning.

 

Selv har jeg ikke fulgt så fryktelig nøye med i verden av bærbare PC-er de siste årene. Selv er jeg en svoren Mac-bruker når det kommer til bærbar og det er ikke aktuelt i dette tilfellet da dette er en bruker som jeg vil klassifisere som relativt lite tilpasningsdyktig når det kommer til teknologi så her blir det en stor nok utfordring å forsøke å selge inn Windows 10 fremfor å legge inn Windows 7 på den kommende maskinen.

 

 

Budsjettet er fleksibelt. Det er en situasjon hvor vedkommende nærmest kommer til å kjøpe hva enn jeg kommer til å anbefale, men blir det veldig dyrt så vil det nok heves et øyenbryn eller to.

 

Bruken er veldig simpel, dette er klassisk kontorarbeid. Det er tre applikasjoner som er åpne og kjøres 24/7 og det er nettleser, Outlook og Word. Kanskje noe PowerPoint og Excel også, men du forstår tegninga.

 

 

Men det er likevel ikke aktuelt men noen kjip og billig maskin. Her står driftsikkerhet i fokus. For det første, jo mindre problemer, jo mindre får jeg å eventuelt styre med i ettertid. Det betyr mindre fakturering for meg, som jo på sett og vis er negativt men noenganger så tar man mindre penger for ekstra ro i sjelen.

 

 

Det som er viktig her er at maskinen skal være stabil og driftsikker. Det jo liten tvil om at det finnes endel produsenter og modellserier opp igjennom som har hatt langt større plager med diverse maskinvarerelaterte problemer som et resultat av dårlig kjøleløsninger, dårlig batterier som slites ut alt for raskt, en byggekvalitet som ikke ligner grisen så plastikken på maskinen nærmest bøyer seg bare du ser hardt nok på den osv.. Her skal det prioriteres driftsikkerhet og byggekvalitet.

 

 

Kravet til ytelse er jo moderat, men det stilles minimumskrav til oppegående SSD som sørger for rask oppstart, lastetider og rask oppstart av applikasjoner osv.. Maskinen skal føles moderne og smidig i bruk og selv om bruksområdet ikke er så avansert eller krevende så er det jo dessverre ikke en selvfølge alle slike oppgaver oppleves som smidig selv på moderne maskiner om maskinvaren ikke riktig. Selv maskiner med SSD kan jo leveres med temmelig kjipe løsninger fra Kingston osv som ender opp med alt for mye ventetid når det skjer for mye på en gang osv.. Slike situasjoner vil vi helst unngå.

 

 

 

Også er dette med skjerm og tastatur viktig. Det skal skrives mye og man skal stirre inn i skjermen X-antall timer daglig. Ekstra belastning på øynene ønsker man å unngå derfor vil man jo aller helst av PWM frie skjerm. Det er jo også en fordel at skjermen ikke har et forferdelig TN-panel med blasse farger og med stor fargeskiftning bare du ser litt skrått på skjermen.

 

 

Skjermstørrelse er vi litt todelte om, selv ønsker styreleder stor skjerm (15-17-tommer), men det kan jo være aktuelt med en litt mer hendig størrelse ala 13-tommer og koble til ekstern skjerm. På den måten så kan man enklere komme seg rundt PWM-problematikken også.

 

 

 

Batterilevetid er ikke fult så viktig da den for det meste vil stå stasjonært på et kontor. Når jeg var litt mer inn i Windowsbaserte PC-er for 4 år + siden så var det jo Lenovo ThinkPad som briljerte. Med unntaket av forferdelige skjermer så var byggekvaliteten osv prima på disse. Acer var noe man unngikk for enhver pris og HP varierte fra horribel til veldig bra avhengig av hvilken serier du gikk for og her var det vel først og fremst EliteBook som var anbefalt om jeg ikke husker helt feil.

 

 

Hvordan er situasjonen per i dag? Hva burde jeg vurdere? Og hvor mye er det fornuftig å legge inn i en slik maskin? Dette er en maskin som trolig ikke vil bli byttet på 7 år+ så fremt til den ikke klapper sammen før den tid.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg så nettopp på samme PC'en, og velger du f. eks. 2 år hjemme support, slipper du noen problemer de to første årene. Eventuelt velg 4 år hjemme supoort.

 

Jeg har hatt 2 Dell laptoper med hjemme support og det var helt topp, null problemer med Dell for min del. Og velg for all del en laptop med IPS skjerm, mye bedre enn TN skjerm.

Lenke til kommentar

Situasjonen er akkurat den samme som for 4+ år siden.

Det mest driftsikre du får er Dell Latitude, HP EliteBook og Lenovo ThinkPad. 14- og 15-tommere fra de seriene rusler og går lenge. Toppmodellene finner du vanligvis som 14-tommere og ikke 15-tommere.

 

Å forvente at en maskin varer 7+ år er uansett ganske fåfengt. Du må heller sørge for at maskinen er satt opp slik at det er fort gjort å bytte maskin når den en gang er klar for å byttes ut.

Lenke til kommentar

Ser ut som Lenovo ThinkPad T470 og Dell XPS 15 kan passe bra. Begge kan leveres med NVMe SSD som vel hovedsaklig betyr Samsung PM/SM951 eller PM/SM961. Flott byggekvalitet på begge to, KabyLake, Precision TouchPad osv.. ThinkPad T470 leveres jo til og med med Signature Edition av Windows 10, men legger jo inn med fersk ISO uansett. 1080P IPS skjerm på begge to. Dessverre så benytte begge PWM. Med Dell XPS 15 kan du komme utenom ved å gå for UHD-skjermen, men den presser prisen opp veldig og jeg er ikke overbevist over HiDPI skaleringen i diverse applikasjoner så det ser jeg for meg at fort kan bli negativt.

Lenke til kommentar

Dell XPS er fancy premium-greier, og egentlig ikke rettet mot bedrift. Kikk på Latitude i stedet.

En enkel fiks på hele skjermproblematikken din er en dockingstasjon. Både Latitude, ThinkPad og EliteBook kommer med dedikert dockingport som gjør det veldig enkelt å få stor og god skjerm, tastatur og mus.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...