Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Boligkjøp og skadedyr


gravypressure

Anbefalte innlegg

Hvor langt tilbake i tid er selger pliktig til å opplyse om? Det kan hende det var mus i huset i 2005 og at fellene ble lagt ut da.

 

Jeg trodde at mus i hus var helt vanlig. Er det mulig å totalsikre seg mot dette? Eller burde man forvente at huskjøper er klar over at dette er ett uunngåelig "problem" i alle hus?

 

Jeg vil tolke det dit hen at selger er ansvarlig i den kjente 5-års perioden etter at salget er gjennomført. Det er spesiellt innen disse 5 år at selger kan oppleve ekstra trykk på seg til å gjøre opp for manglene som måtte finnes.

 

Stridspunktet blir om at mus-invasjon kan kalles en mangel eller ikke. Så det må det selvsagt bringes klarhet i.

Endret av G
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 4 uker senere...

Liten oppdatering:

Boligkjøpforsikringen hyret inn en uavhengig takstmann som var på befaring. i tillegg til mus var det også tydelige spor av rotter på loftet. Han konkluderte med, basert på både gamle og ferske ekskrementer,  at det var en god del aktivitet og at dette hadde pågått i flere år. Tiltak for utbedring var bl.a. å skifte all isolasjon på loftet, desinfisere og bytte deler av himling i etasjoen under, samt gjøre tiltak for tetting.

 

Prisantydning på jobben, ca. 180.000 kr :(

Lenke til kommentar

Hm.

Min bror bygget nettopp ny innredet etasje på loftet sitt, byttet all isolasjon, lagde rominndeling inkl dører, gulv, himling (vel og merke systemprofiler) og to vinduer samt vinkeltrapp opp til den nye etasjen. Dette kostet ham 60.000.

 

Vet ikke hva "desinfisering" koster, men antar det ligger store summer i fagmenn i den summen på 180.000.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Da regner jeg med at han gjorde arbeidet selv, 60K er vel da bare materialkostnader?. kanskje han kan komme og gjøre denne jobben hos meg for samme prisen?
Prisoverslaget er ganske godt spesifisert, med bl.a. 120 arbeidstimer utført av fagmenn. Bare dette er estimert til ca. 75K +mva.
Videre er det konteinerleie, avfallshåndtering, leie av stilas, kontroll av elektrisk, nye materialer, vask og rens +++.

 

Jeg tror faktisk takstmannen kjenner til hva det koster, det er tross alt jobben hans!

Lenke til kommentar

Absolutt. Dette er materialkostnader, men også en langt større jobb enn å rive ut noe gammel isolasjon og dytte inn ny og legge ned matter samt noen gipsplater.

 

Takstmann vet nok hva det koster å få det gjort dyrt. Det var ment som en trøst ;)

 

Det er store summer å spare på å være litt nevenyttig i eget hus.

Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...

Da var tiden inne for en konklusjon:
Takstmannens pris var 180.000, og gjennom boligkjøperforsikring fikk jeg utbetalt 165000 fra selgersiden. Hadde tydeligvis en ganske sterk sak mot selger.

Men nå er alt arbeidet utført og alle mulige innganger tettet. Det løste seg til slutt :)

 

Heldigvis hadde jeg boligkjøpforsikring. Har hørt mye dårlig kritikk rundt dette, men i mitt tilfelle var det absolutt verdt det!

  • Liker 7
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...