Gå til innhold

Valg av kaffemaskin til Kaffe Latte/Mocca


Garrian

Anbefalte innlegg

Hei

 

Samboeren ønsker seg en maskin som lager slike fancy kaffesaker som hun kjøper stadig vekk på Cafe, tenker da på f.eks "Kaffe latte med karamell" og "Kaffe mocca".

 

Jeg har ikke greie på slik, jeg drikker sort kaffe, ferdig arbeid.

 

Har forstått det slik at slike "kaffedrinker" krever melk, og maskinen må da ha en melkesteamer eller noe....

 

Som dere forstår er jeg totalt grønn på dette, og håper da at noen kan hjelpe meg med å finne en slik maskin.

 

Jeg ønsker ikke å kjøpe en kjip maskin som bare krangler, og jeg aner ikke hvor mye en sånn maskin bør koste.

 

Håper det er noen her inne som kan forklare meg litt om slike maskiner, hva som er forskjellen på billige og dyre. Og hvordan resultatet blir sammenlignet med det hun får servert på Cafe.

 

Takker for alle svar.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du får kapselmaskiner med egen Melketank, Men skal du/hu begynne og kverne egne bønner, steame egen melk og ha en kaffemaskin som presser på X antall Bar osv så begynner prisen og bli stiv.

 

Denne maskinen som bruker kapsler og har melkesteamer har fettern min, Han lager veldig god kaffelatte med den hvertfall, Blir gjerne en 2-3 kopper om jeg er innom.Maestria Rosso kaffemaskin.

Du får sikkert tak i en slik billigere gjennom forhandler istedenfor direkte fra Nespresso.

 

Du får sånne "Proffe" maskiner med egen kvern osv, men da er du fort oppe i priser over 5-6.000 kroner.

og det er mindre versjoner av "proffe" maskinen som blir brukt på cafè. Veldig fine og gode, men igjen så er det mye penger for en maskin.

 

Karamell og mocca er stort sett bare smakstilsetning som disse cafe`ene har ved siden av og har oppi, eller har oppi og steamer sammen med melk.

 

 

De maskinene som blir brukt på Cafè er idiotisk dyre og direkte vanntilførsel,og en veldig stor kapasitet for kunne brukes av flere samtidig.

 

Men du kan lage like god kaffe hjemme bare man lærer seg det og har en bra maskin, Den trenger ikke være dyr men jo dyrere jo lettere blir det, En dyr maskin har flere funksjoner og har høyere kvalitet, men slik er et jo med alt vi kjøper. 

 

Jeg kan lage en like god kopp kaffe/kaffe latte med en Moccamaster kaffetrakter og en maskin med 15 bars trykk og melkesteamer, Forskjellen er bare at det tar mye kortere tid og er mye enklere med en slik kaffemaskin.

 

Kapsellmaskin Med steamer: Maestria Rosso kaffemaskin.

Kaffemaskin med intigrert kvern og steamer: Sage Barista Express kaffemaskin

 

Kaffemaskiner med steamer, Uten kvern: 

Sage Espresso kaffemaskin 

Smeg 50's style kaffemaskin 

Siemens Surpresso Compact kaffemaskin

 

Prisen varier veldig med hva slags utstyr den har og produsent. 

Kaffemaskin med steamer og uten kvern er jo overkommlig, Men skal man ha kaffe av kvalitet som man får på Cafè så må man nesten kverne kaffebønner rett følr man lager kaffe. 

Det er forskjell på nykvernet kaffe og en ferdig kvernet kaffe når man skal lage via en slik  " Cafè " maskin.

 

Dette er bare noen få eksempler i en svær jævla jungel av maskiner som finnes, Jeg er ingen ekspert men har litt erfaring med forskjellige maskiner, Selv foretrekker jeg en enkel liten sak som Smeg 50's style kaffemaskin. Jeg har egen kaffekvern ved siden av.

 

Her har du smakstilsetninger som så hu/du kan lage "Kaffe latte med karamell" og "Kaffe mocca" osv

 

Eller så kan man kjøpe armoakaffe som da er kaffebønner brent/tilsatt sjokolade,vanilje og andre aromaer så man får en vri på kaffen uten og tilsette noe mer. Også kan man jo alltids prøve og brenne kaffebønner selv om man føler for det, da kjøper man ubrente kaffebønner, Min erfaring med dette er at når man først får det til så er det ingen ting som er så godt som en nybrent og nykvernet kopp med kaffe.. Men det tar litt tid.

Endret av Eriksendrul
Lenke til kommentar

Denne er meget god, men kostbar.  Du får mange valgmuligheter, flott melkeskum, og driftsikkerhet. I tillegg tevann, og varm melk om du skulle ha bruk for det.  Og trenger du en kopp svart kaffe og intet annet lager den det raskt og effektivt.   I tillegg enkelt vedlikehold som er viktig på kaffemaskiner.  Melkebeholderen trenger du ikke bruke, kan bruke melk direkte fra kartongen selvsagt.

 

https://www.miele.no/husholdning/kaffemaskiner-2522.htm?mat=10516170&name=CM_6350

Lenke til kommentar

Jeg er konkurranse barista og er med å arrangerer regionale og nasjonale barista konkurranser. Her leser jeg mye fornuftig og en hel del merkeligheter. 

 

Det er helt umulig å lage like gode espressobaserte drikker (cappuccino, latte, mocca osv) som det en godt trenet barista klarer på kaffebarer, om du bruker helautomatisk ett trykk maskin (med kvern, automatisk melkesteamer osv ...) . Jeg vil sammenligne det med at den liten KIA skulle konkurrere med en formel 1 bil om rundetider på formel 1 bane. Alle vet hvilken maskin som ville vunnet! Men, det er stort MEN! Om sjåføren på formel 1 bilen aldri hadde tatt i et ratt hadde fyren i KIA vunnet. Det jeg vil si er at til dyre manuelle maskiner trenger du kunnskap for å lage god kaffe. 

 

Med det nivået/kunnskapen som jeg forstår at du har vil jeg anbefale en kapselmaskin! Jeg har aldri anbefalt noen å kjøpe kapselmaskin (jeg anser de som djevelens avkom), men i ditt tilfelle gjør jeg det. Med en kapselmaskin og tilhørende melkeskummer kan du aldri gjøre noe galt, og det blir samme resultat hver gang. Selv om jeg aldri har smakt noe godt komme ut av en slik maskin passer det fint om målet er å lage en svart drikke tilsatt sukkerlake med karamellsmak og stivpisket melk. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg er konkurranse barista og er med å arrangerer regionale og nasjonale barista konkurranser. Her leser jeg mye fornuftig og en hel del merkeligheter. 

 

Det er helt umulig å lage like gode espressobaserte drikker (cappuccino, latte, mocca osv) som det en godt trenet barista klarer på kaffebarer, om du bruker helautomatisk ett trykk maskin (med kvern, automatisk melkesteamer osv ...) . Jeg vil sammenligne det med at den liten KIA skulle konkurrere med en formel 1 bil om rundetider på formel 1 bane. Alle vet hvilken maskin som ville vunnet! Men, det er stort MEN! Om sjåføren på formel 1 bilen aldri hadde tatt i et ratt hadde fyren i KIA vunnet. Det jeg vil si er at til dyre manuelle maskiner trenger du kunnskap for å lage god kaffe. 

 

Med det nivået/kunnskapen som jeg forstår at du har vil jeg anbefale en kapselmaskin! Jeg har aldri anbefalt noen å kjøpe kapselmaskin (jeg anser de som djevelens avkom), men i ditt tilfelle gjør jeg det. Med en kapselmaskin og tilhørende melkeskummer kan du aldri gjøre noe galt, og det blir samme resultat hver gang. Selv om jeg aldri har smakt noe godt komme ut av en slik maskin passer det fint om målet er å lage en svart drikke tilsatt sukkerlake med karamellsmak og stivpisket melk. 

 

Min lille kia har klart og lage espressobaserte drikker som er mye bedre en de jeg kjøper på div kaffebarer der jeg ferdes. De kaller seg for barista, men det merkes godt at dette ikke er en beskyttet tittel. Det er ikke mange som lager bra kaffe/espresso osv på en cafè eller kaffebar nå om dagen selv med utstyr til flere hundre tusen kroner. Dette merker du fort om du har en interesse for kaffe. Og denne "hobby" kaffe laginga jeg driver med har jeg bare holdt på med i kanskje et halvt år. 

Endret av Eriksendrul
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg fikk ei enkel kapselmaskin (699 kr) gratis mot å kjøpe kaffe for 400 kr. Det var 12 ulike sorter, men bare 2 var såvidt drikkendes. 
Jeg kjøpte en trakter med innebygd kvern, trodde det skulle bli stas med nymalt kaffe. NEI, ikke brukbar i det hele tatt, uansett hva for kaffe jeg prøvde.

En billig Philips automatisk espressomaskin (<2000) lager godt drikkendes café con leche om en finner bønner en liker. (Dette er ett av få tilfeller der bønner faktisk hjelper!). I praksis blir det denne og en best-i-test Melitta-trakter som brukes. For min del er  det nødvendig å ha tilgang på både espresso og traktekaffe – bruksområdene er ikke overlappende.

Lenke til kommentar

Hei og takk for alle svar, setter stor pris på dette.

 

Men, jeg kom over denne maskinen som har -40%. Hva tenker dere om den? Er dette noe å satse på?

https://www.komplett.no/product/853621/hjem-fritid/kaffe-espresso/kaffemaskiner/philips-3100-series-hd883101#

 

Hvis ikke tenker jeg å bare gå for en slik kapselmaskin

https://www.nespresso.com/no/no/product/prodigio-milk-titan-kaffemaskin

Lenke til kommentar

Takk for svar, satser på den holder mål, for nå er den bestilt :)

 

Ser poenget ditt Kremt, men håper du tar feil, hehe.

 

Hvis det skulle komme frem at det finnes en annen maskin jeg burde heller velge iløpet av kvelden, så får jeg heller ringe komplett i morgen å avbestille, men satser på dette er ett bra kjøp :)

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-405938

Jeg er konkurranse barista og er med å arrangerer regionale og nasjonale barista konkurranser. Her leser jeg mye fornuftig og en hel del merkeligheter. 

 

Det er helt umulig å lage like gode espressobaserte drikker (cappuccino, latte, mocca osv) som det en godt trenet barista klarer på kaffebarer, om du bruker helautomatisk ett trykk maskin (med kvern, automatisk melkesteamer osv ...) . Jeg vil sammenligne det med at den liten KIA skulle konkurrere med en formel 1 bil om rundetider på formel 1 bane. Alle vet hvilken maskin som ville vunnet! Men, det er stort MEN! Om sjåføren på formel 1 bilen aldri hadde tatt i et ratt hadde fyren i KIA vunnet. Det jeg vil si er at til dyre manuelle maskiner trenger du kunnskap for å lage god kaffe. 

 

Med det nivået/kunnskapen som jeg forstår at du har vil jeg anbefale en kapselmaskin! Jeg har aldri anbefalt noen å kjøpe kapselmaskin (jeg anser de som djevelens avkom), men i ditt tilfelle gjør jeg det. Med en kapselmaskin og tilhørende melkeskummer kan du aldri gjøre noe galt, og det blir samme resultat hver gang. Selv om jeg aldri har smakt noe godt komme ut av en slik maskin passer det fint om målet er å lage en svart drikke tilsatt sukkerlake med karamellsmak og stivpisket melk.

 

. En nespresso med mulighet for melkeskum,er vel et ok valg. Har selv en håndlaget italiener. Men den krever sitt
Lenke til kommentar

Du må bare prøve deg fram til du finner kaffe DU liker. Selv har jeg stanset ved Jacobs espresso italian style (Norgesgruppen). En kamerat spurte om jeg ville overta 2-3 kg eksklusiv kaffe innkjøpt på en spesialforretning og nedfrosset. Det er den mest smakløse kaffen jeg i et langt liv noensinne har vært borti! Fentepiss, pleier vi kalle slikt. Jeg forsøkte med vel dobbel styrke, og det hjalp litt, men enden på visa ble at all kaffen blei kasta i søpla. 
Spesialforretning er altså ingen garanti for at kaffen er brukbar, det er iallfall erfaringen til min kamerat og meg.

Lenke til kommentar

Nedfrosset? Spesial? Hallo!!!

Hallo til deg også. Kaffen var kjøpt på vanlig måte i spesialforretninga. Som du sikkert vet, er tett glassbeholder i dypfryser det beste stedet å oppbevare brent kaffe. Derfor frøys min kamerat kaffen ned, og i den tilstand ble den overlatt meg (etter at han hadde testet den og funnet den ubrukelig).

Endret av Vox_populi
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...