Gå til innhold

Hvorfor forandrer intel sokkelen hele tiden?


NuNoGomes

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvorfor må intel endre sokkelen hele tiden? Dumt at man må bytte hele moderkortet og da nytt minne hver gang.

Jeg tror bytte av sokkel er delvis for å hindre at man setter en cpu i et hovedkort som er inkompatibelt. Sokkelbytte er nok pga inkompatibilitet, ikke omvendt.

 

Spørsmålet er hvorfor de ikke bryr seg om bakoverkompatibilitet. Sannsynligvis fordi det er jobb, det forpurrer ytelse og hindrer fremskritt og lønner seg rett og slett ikke på noen måte.

Lenke til kommentar

Her er en analogi: Hva skal du med en Formel 1 bil om det bare går grusveier fra hjemmet ditt til Memory Lane og GPU Boulevard? Istedet for å lage en Formel 1 bil med myke dempere og høy bakkeklaring slik at den kan brukes på grusveier så driter de heller i dette, og gir høyere ytelse på bekostning av at du må oppgradere veiene først.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Hvorfor må intel endre sokkelen hele tiden? Dumt at man må bytte hele moderkortet og da nytt minne hver gang.

 

Intel er ikke den eneste som bytter sokkel. Amd gjør også dette, kanskje ikke så ofte som Intel, men like vel..

Bytte minne hver gang? Tenker du da ddr3 kontra ddr4? Nå er det vel 8-9 år siden ddr3 kom ut og da er det innenfor rekkevidde at en burde akseptere at det fornyer seg?

 

Sokkel 1150 fra Intel selges fortsatt og har en ddr3 minne fra før kan en bruke dette her også

 

Du kan jo sammenligne med Amd hvis du vil. Men da er det jo ingen grunn til å bytte hovedkort eller minne hvis en har Intel, for Intel har såpass bedre ytelse sammenlignet med Amd og sådan holder det mye lenger. Når en kjøper datadeler følger det med 5 års reklamasjonsrett. Går det i stykker i løpet av den tiden får du erstatning (hvis det ikke er selvforskyldt). Er det slik at du hadde en 2500k som gikk i stykker får erstatning for den. Disse er enda å få tak i hvis en leter og disse har mye bedre ytelse enn de fleste alternativene hos Amd. Min mening er nå det at i løpet av 5 år burde en vel tenke på å oppgradere uansett.

 

Er ikke så alt for lenge siden jeg kvittet meg med Intel i5 750 og ddr3 fra 2009 som har ytt til forventningene og vel så det, men begynte å bli litt dårlig ytelse og fant ut at det var på tide å pensjonere den. Det var forøvrig her Amd begynte virkelig å tape ytelse i forhold til Intel. Fra 2009 frem til dags dato.

 

En trenger ikke å oppgradere hver gang det kommer en ny sokkel, hvis en ikke trenger ytelsen, eller de nye funksjonene (selv om jeg selv innehar en viss trang for slikt)

 

Nå er det slik at ting fornyer seg. En kan ikke svartmale Intel for at de faktisk leverer  :)

Endret av FranZe
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...