Gå til innhold

FEATURE: Dette mener redaksjonen om oppussede versjoner av spill


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ganske positiv til mye av Remaster etc.

 

Var morsomt å kunne spille GTA III igjen på android, eller for å snakke om Ducktales Remastered var helt rått.

 

Kan heller ikke glemme å nevne remaster av Monkey Island serien :)

 

Jeg er meget positiv til at selskaper remasterer gamle spill, men for min del snakker vi da om gamle spill fra tidlig 2000/90 tallet

  • Liker 2
Lenke til kommentar

"Problemet" jeg syns om oppussede spill er at +75% av spillene som blir oppussa, ikke trenger det, siden de fleste er Xbox360/PS3 generasjons spill: CoD, TLoU, Bioshock, Skyrim, ME, etc. Disse spillene ser jo ikke direkte dårlig ut - selv idag, (selv på konsoll). FF10 og 12, Crash Bandicoot, Prince of Persia, God of War, basically PS2 spillene som ble oppussa for PS3 har jeg mer sansen for, siden de originale spillene slet med lav oppløsning, textures osv.
 
https://en.wikipedia.org/wiki/High-definition_remasters_for_PlayStation_consoles#PlayStation_4
Ser på lista over remasters til PS4: Spillene i Fet skrift har jeg ingen problemer med som remasters (gamle/overnenvte grunner), men resten av spillene er alt for nye og ser ikke verdien i å pusse opp disse. De * merka har jeg ingen kjennskap til. Sikkert noen som vil argumentere at jeg henger på spillene for nostalgien sin del, men nei, jeg dømmer spillene etter hvilke som teknisk vil tjene mest på en oppussing. (har ingen forhold til Persia eller GoW serien feks, liker ikke spillene) Men jeg ser mer verdi i å pusse opp disse enn andre spill. 

BioShock: The Collection
Borderlands: The Handsome Collection
CastleStorm: Definitive Edition
Cel Damage HD *
Constructor HD *
Crash Bandicoot Trilogy Remastered
Devil May Cry 4 Special Edition
Dishonored: Definitive Edition
DmC: Definitive Edition
Final Fantasy Type-0 HD
Final Fantasy X/X-2 HD Remaster
Final Fantasy XII: The Zodiac Age
God of War III Remastered
Gravity Rush Remastered
Injustice: Gods Among Us Ultimate Edition
Marvel: Ultimate Alliance Bundle[63]
Sleepings Dogs: Definitive Edition
Beyond: Two Souls
The Last of Us Remastered
Tomb Raider: Definitive Edition
Uncharted: The Nathan Drake Collection

 

Lenke til kommentar

Mange av de sene PS3 / 360 spillene som kommer for PS4 / One er ikke egentlig remaster men recompile.

 

Konsollene er ikke bakover komatible med unntak av noen 360 spill for One.

Så du kompilerer spillet for PS4 og One noe som går greit så lenge engine støtter disse konsollene, sleng på bedre teksturer og bedre grafikk effekter og lanser.

 

Slik jeg ser det er skyrim for One mindre en remaster en GTA 5 for One, siste hadde ektsta funksjonalitet.

Lenke til kommentar

Slik jeg har forstått det, så skal det ikke koste noe ekstra for de som allerede eier Bioshock.

 

And if you already own BioShock, BioShock 2, and/or Minerva’s Den on Steam, you will be able to upgrade to the remastered version of the respective title(s) for free after release. It’s a circus of values!

Lenke til kommentar

Jeg har hatt mye glede av remastrede versjon av Monkey Island, DuckTales, DOTT og så videre. Syns også det var kjekt å få spille Baldurs Gate igjen selv om noen ser ut til å mene at jeg heller burde ha moddet meg frem til noe lignende selv. Men dette er gamle spill laget på utdaterte løsning som ikke skalerer så godt.

 

I julen som var hadde jeg stor glede av å spille gjennom Fallout 3 for første gang. Dette spillet fungerte helt greit for meg på min maskin. Grafikken var også helt kurant for min del. Om det hadde blitt remastret kunne jeg kanskje vurdert å rynke litt på nesen.

Lenke til kommentar

Med oppusset, mener man remaster eller remake? Det er to ganske forskjellige prospekter, både for spilleren og utvikleren. Jeg er generelt en større tilhenger av fullstendige remakes enn remasters, for førstnevnte vil være en helt ny opplevelse selv om man har spilt spillet før. Det er i dag fortsatt mange gamle spill jeg gjerne skulle ha sett remakes av. Når det gjelder remasters så er dette ofte bare en billig måte å tjene ekstra penger på, som jo er greit nok hvis det går til å utvikle mer interessante prosjekter men ikke spesielt spennende. I noen tilfeller er riktignok en remaster nødvendig for å få titlene til å se pene ut på moderne skjermer, det gjelder spesielt spilt fra generasjonen rett før konsollene ble tilpasset HD (dvs. PS2, Gamecube, Dreamcast).

 

Jeg tror ikke remasters går på bekostning av utvikling av nye spill. En remaster er noe man strengt tatt kan gjøre hjemme på sin egen PC med en emulator, så det er ikke som om dette er spesielt ressurskrevende. Remakes derimot vil gjøre det, men da snakker vi også om et praktisk talt nytt spill, og det må være greit. At det kommer så mye remasters nå sammenlignet med nye titler skyldes nok at å lage en remaster er veldig fort gjort, mens å utvikle nye titler som tilfredsstiller dagens forventninger til ytelse bare blir mer og mer ressurskrevende.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...