Gå til innhold

Slik vil de omgå kryptering og samtidig overvåke all datatrafikk


Gjest Marius B. Jørgenrud

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

og hva skal de gjøre hvis de ikke klarer å dekryptere nett-trafikken....?

 

de skjønner vel hvorfor vi har laget lover som forklarer at regjeringen ikke har myndighet til å utføre slike inngrep mot sivile personer...?

 

Alle som har innført slike regler oppigjennom historien har vist seg å være samvittighetsløse morderpsykopater.

 

det er helt idiotisk at noen må forklare denne saken og det viser hvor lav IQ mange i regjeringen har.

 

Tror de kanskje at dette er ny utvikling og bare lar seg gjøre på grunn av teknologi...?

 

Nazistene overvåket ABSOLUTT all kommunikasjon over grensene sine.

De trenger ikke internett eller datamaskiner for å få det til.

 

Dumme pappskaller.. ikke prøv å lage et slik system. Da må militæret kaste bort masse tid på å ødelegge det.

 

Alle burde holde seg unna de som foreslo dette.

Lenke til kommentar

dette blir som å la tyver sitte i regjeringen å bestemme om det skal være lov å stjele eller ikke.

 

i praksis så har dagens regjering brutt norske lover og regler.

 

Først og fremst hadde vi en regel som sa at alle saker som er over 10 år gamle skal henlegges.. (Det er mange grunner til det.. Blant annet at det er vanskelig å motbevise at de var på et sted for 10 år siden om noen skulle beskyldt deg for det.)

 

Så har de benyttet seg av den nye regelen de laget.

 

Da regjeringen kom var altså ulovlig å tiltale noen mer enn 10 år etter forbrytelsen, men den regelen gjaldt ikke for dem.

De bare strøk den ut og fortsatte som om ingenting hadde hendt.

 

De forandrer regler for å gjøre lovbrudd uten at det skal registreres som lovbrudd.

 

Tenk om vi ansetter en Tyv i regjeringen?

Så forandrer de på reglene og sier at det er lov å stjele.

Så går den personen å stjeler etterpå.

Er det ulovlig eller lovlig?

Lenke til kommentar

Jeg tviler på at det er særlig mange aktører som med viten og vilje ønsker å gi E-tjenesten private kryptonøkler som brukes for å beskytte transit-linker.

 

Hvorfor skal E-tjenesten være unik? Kanskje FRA skal ha nøkler også? Hva med andre land der trafikken vil passere, f.eks hvis man har samband mellom Oslo og Amsterdam?

 

Vi repeterer vel bare Clipper-fadsen igjen..

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-QVZmonLc

Krigen mot terror er en like stor løgn som den kalde krigen, krigen mot narkotika og alle de andre "krigene" USA har hjernevasket oss om gjennom alle år, godt hjulpet av våre "politikere" med maktsyke. Alt for å skjule tiår på tiår med ekstreme amerikanske overgrep, kriger, drap og tortur på titalls av millioner uskyldige mennesker, titalls demokratisk valgte statsledere myrdet og amerikanske puppetdiktatorer innsatt (som Saddam, Norriega og Pinochet for å nevne noen som USA selv skryter av i CIA Yearbook), alt for makt og kontroll over markeder og resurser.

 

"Terroren" vi ser idag er en motstandsbevegelse mot våre grusomme overgrep. Vi bomber deres uskyldige sivile, de bomber våre uskyldige sivile. Forskjellen er at vi angrep dem, ikke motsatt, og selvsagt et 1:1000000 forhold på antall drepte. Ikke har vi levd tiår i et terrorregime heller, hvor hundrevis av hjem får om natten døren sparket inn av amerikanske soldater som skyter og dreper for fote, og sleper alle som protesterer inn i torturleire.

 

Dette er det resultatet vi har advart og skreket mot i 15-20 år nå, vi har bevist gang på gang, nesten daglig, hvordan løgner blir brukt for mer og mer diktatorisk kontroll over sivilbefolkningen. Det totale prinsippet om at man er uskyldig inntil det motsatte er bevist, et rettsprinsipp vi har brukt hundrevis av år for å kjempe for, det er den fundamentale forskjellen mellom demokrati og diktatur.

 

Så når vi har pekt på dagens regjerings direkte tilknytning til kreftene over, pekt på hvordan de vil innføre det samme diktaturregime i Norge, på samme måte...også blir folk forbauset over at nettopp dette skjer? Det er jo bare uker siden politiet fikk tillatelse til å hacke seg inn på alle dine enheter uten annen misstanke en "verdt å undersøke", hva mangler nå før de blå-blå har innført et 1984-regime?

 

Men neida, tiår med hjernevask og fine farger har fungert. På tide folk våkner opp å innser at vi vant ikke over Hitler, vi tok over jobben hans, og har med ekstrem suksess myrdet, torturert, kriget, plyndret og på det grusomste siden.

 

Men hvem bryr seg, de har jo mørk hud. Dessuten begynner Game of Thrones snart...

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-QVZmonLc

Eller, bedre forklart:

 

"Vi på denne siden av grensen er snille. De på andre siden er slemme! Stol på oss, og gi oss alle kryptonøkler."

 

Rart hvordan denne grensen flytter seg etterhvert som gamle fiender blir passè...

Lenke til kommentar

Digital grensekontroll ja, kun for å overvåke utlendinger og slikt? Ehm nei.

 

Dette vil i praksis si overvåking av all trafikk du foretar deg på internett. Bruker du facebook, google, apple, microsoft etc? Synd. Bruker du Norske nettsider som benytter et google adwords, analytics etc.? Uffa.

 

Dette er mest metadata, men metadata er ofte mer interessant enn innholdet i kommunikasjonen. I praksis så blir dette datalagringsdirektivet uten kontrollinstanser og begrensing på hvor lenge data skal lagres. Noen som har _gode_ argumenter for å innføre denne driten?

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+5132

Kanskje verdt å merke seg er at når det her er snakk om å "omgå kryptering", så er det på et veldig lavt nivå. Det kommer ikke til å bli slik at forsvaret kan sitte og sniffe Paypal-passordet ditt.

 

Dersom dette skal ha noen reell nytteverdi for dem, så må de ha tilgang til mye mer enn bare ukryptert trafikk. Sender du en ukryptert epost så er dette en del av den krypterte trafikken mellom transittpunktene på hovedfiberen.

 

Dette er nok bare første skritt i en prosess for å få dypere fullmakter. Man starter med noe som forholdsvis enkelt kan forsvares, så når dette viser seg å ikke være nok så er de blitt enklere å be om utvidete fullmakter. Dette er en bedre strategi enn å forsøke å få alt på en gang.

 

Men dette vil likevel være nytteløst. De som faktisk HAR noe å skjule, de vil sikre seg med VPN-tjenester og ekstra kryptert trafikk. Alle andre vil bli beskyttet ettersom flere og flere nettjenester går over til sterk kryptering.

 

Et annet poeng er at dersom den norske E-tjenesten klarer å avlytte trafikken, så vil det også være stor sannsynlighet for at andre lands etterretningsorganisasjoner også vil klare det.

Lenke til kommentar

"Digital grensekontroll" er bare nytale for å forsøke å selge inn konseptet. At det skulle være noe viktigere å overvåke data som passerer grensene enn andre steder er jo et nokså merkelig argument. Ved å knytte noe uhørt til noe kjent, så skal man tydeligvis få igjennom noe ingen hadde godtatt ellers. Dette er prototypen på en trojansk hest, et konsept som ikke akkurat er ukjent i de datakretser som markedsføringsideen digital grensekontroll trolig har oppstått i. Hvor går grensen for hva det norske folk vil akseptere av amerikaimport av drakonisk styre?

Endret av Aiven
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Fuck E-Tjenesten. Det eksisterer ikke noe "balanse mellom kryptering og ikke-kryptert informasjon". Jeg krypterer greiene mine akkurat så mye som jeg vil. Hvis eposten vil at jeg skal mekke "hull" i krypteringen, i sw min, så er det ett hull som Russiske, Nord Koreanske og Kinesisk etterretning like enkelt kan penetrere, som det E-Tjenesten kan få til.

 

Hadde det ikke vært fordi det hadde vært upraktisk, ville jeg trippel krypert, og oppfordret alle mine kunder til å gjøre det, med 64Kb nøkler, før jeg hadde anonymisert det med Onion Protocol, for å eliminere absolutt ALT av både informasjon, og metainformasjon. Gjerne sendt infon på en rudtur til Sirius, før den hadde blitt returnert til rette mottager også for den saks skyld ...!!

 

Det de egentlig sier her, men som de ikke tør si rett ut, er følgende; "Lag hull for oss, vi er de snille guttene". Det jeg sier, er at de kan stikke å pule seg selv i røven! Den som lager "hull" i SW for PST og E-Tjenesten, er effektivt sett en Judas, og fortjener ikke noe annen jobb, enn burgerflipping på McDonalds ...!!

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Eit viktig moment er at norsk lov setter militær etterretning i ei særstilling, med fullmakter som går ut over det politiet har.

Dei vanlege personvernlovene gjelder ikkje for militær etterretning, datatilsynet har ikkje myndigheit over militær etterretning og personvernlovene EU er på trappene med har unntak for militær etterretning.

Hvis ein ikkje er obs på dette, kan ein lett tru at nye personvernreglar dekker meir enn dei faktisk gjer. Ein vil heller ikkje forstå kvifor sentre som skal oppdage dataangrep mot Norge blir underlagt forsvaret.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...