Gå til innhold

Beste valg for 80-åring som aldri har hatt mobil?


Anbefalte innlegg

Lurer på hva som er beste valg for en dame godt over 80 år som alsri har hatt mobiltelefon? Hun hører så dårlig at tekstmeldinger eller e-mail hadde vært mye bedre enn å forsøke å snakke på fastlinje.

 

Diskusjonen er hvorvidt en enkel "gammel" Nokia er best, noe broren hennes mener (han klarer ikke skrive meldinger på den, og nekter å bruke smarttelefon). Eller om f.eks. en Huawei med forenklet starside hadde fungert. En billig Nokia med Symbian og touch skjerm hadde kanskje også fungert, men de finnes ikke til salgs lenger.

 

Hva mener dere?

 

En ca 75-åring har hatt mobil i mange år, men fikk ikke til å skrive meldinger før hun fikk Android telefon (4") med tastatur på skjermen. Hun er veldig fornøyd. Men hun tror ikke 80-åringen kommer til å huske å lade mobilen...

 

Noen som har erfaringer?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Høy lyd er ikke nok. Da kan hun like gjerne fortsette med fasttelefon.

 

Spørsmålet er om hun klarer bedre et qwerty tastatur enn t3. Iom at hun har brukt datamaskin, tenker jeg qwerty er bedre. Mulig det var en faktor for 75-åringen også, som hadde erfaring med skrivemaskin.

 

Noen med erfaring med å prakke på 80-åringer mobiltelefon og få dem til å sende SMS når de aldri har hatt mobiltelefon før? Men som sagt, har erfaring med PC.

Lenke til kommentar

kjøpte en motorola flip-telefon til min bestemor for snart 10 år siden. Tankegangen der var at da var det lett for hu å "legge på" og svare. 

Tror nok gamlinger får til enkel tradisjonell tastatur. Ikke bland inn t9 ol. da blir det fort surr :) 

Hu skriver ikke mange meldinger, men hu får nå det til. hu er 83 år nå. 

 

Doro ser jo ut til å mange fine gamlisfoner da. 

Lenke til kommentar

Prøvd med teleslynge?

 

mwy1ww.jpg

 

Huawei i ultra-mode, men fort gjort å trykke på exit / avslutt da og trykke feil på det vinduet som popper opp.

 

Trådløs lading kan fikse ladeproblemet.

 

Ser hun dårlig, er hun ellers oppegående?

Endret av ^fmj
Lenke til kommentar

Hun har teleslynge. Men allikevel er det stort sett bare broren hun forstår på telefon. Nevøen skriver på PC når han er på besøk, tror jeg.

 

Tror hun ser bra.

 

Regner med hun klarer å behandle noe nytt, om hun får oppskrevet framgangsmåte. Om jeg hadde vært der hun er, regner jeg med jeg hadde prøvd å lære henne å bruke mobilen. Problemet er at jeg er langt unna, og broren vil ikke ha moderne mobil selv, og synes slett ikke hun skal ha det. Jeg kan ikke tvinge gjennom noe når jeg ikke kan gjøre jobben sjøl..

 

Regner med dette ikke er en unik situasjon. Er nok mange rundt omkring som enten burde hatt Doro eller Huawei, eller allerede har det.

Lenke til kommentar

Jeg ville gått for iphone, den er enklare. Mindre å holde styr på, mindre å styre med. Mindre ting som "forstyrrer".
Går du for 6 Plus så får du en til "OK" pris (kanskje vente til høst, da går de enda lenger ned i pris) og stort skjerm med på kjøpet, som hun vil sette pris på.

Evt vurder også tablet med simkort, men jeg har ingen erfaring med de da.

Lenke til kommentar

Uansett hvilken telefon det blir så anbefaler jeg å laste ned Swiftkey. Da blir telefonen langt mindre kresen på hvor på skjermen man treffer. Selv synes jeg det er grusomt å skrive på en iPhone (uten SwiftKey riktignok, blir sikkert bedre med) da den er dead serious med hvilken tast du treffer. Kan bli knotete for en gammel dame med litt dårlig syn og ti tommeltotter. 

Lenke til kommentar

IPhone er dyrt, Huawei er billig. Greit nok for de som er villig til å betale prisen, men lettere å få noen over på en billigtelefon.

 

75-åringen har forresten iPad og billig Android. Bruker mest iPaden. Var kanskje iPaden som drev utviklingen mot en hvilken som helst telefon med touchscreen.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Mange bra forslag. IPhone/iOS er lettanvendt. Huawei har en enkel modus. Windows phone med få tiles. Hun har ikke internett, så nettbrett er ut, men vil tro det er en god løsning for mange. Skype er en løsning som bare fungerer om familien bruker Skype, og er vel mest kjent for videosamtaler og telefonsamtaler. Det er enklere løsninger for tekst, for de som hører dårlig.

 

En mobil som er superenkel å bruke med et skikkelig tastatur koblet til med OTG hadde muligens vært tingen for en eldre person som er vant med PC eller skrivemaskintastatur.

 

80-åringen skjønner forresten ikke hva enter-tasten er. Må si linjeskift...

 

Tenker....

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...