Gå til innhold

Sony Xperia Z5 eller Huawei P9?


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Spørsmålet er enkelt - Z5 eller P9? Ser Z5 er rangert rett over P9 hos Tek.no, selv om den er eldre.

 

LG G4 er også et godt og billig alternativ, men ønsker primært å holde meg til en størrelse på rundt 5,2".

 

Takker for svar.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Z5 uten tvil.  Styr unna kinesiske merker om du kan.

Og det begrunner du med? 

 

Mtp all produksjonen som faktisk foregår i Kina, så er vel omtrent all telefoner i markedet delvis "kinesiske". 

Har selv bare gode erfaringer med blant annet Honor 7, sub-brand av Huawei.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Har hatt begge.

 

Her er det ikke tvil!

 

Har hatt alle i Z serien og  jeg har hatt mye trøbbel! Alt fra batteri, varmgang, elendig kamera til rebooting.

 

Z5 er ganske mye større grunnet liten mye ramme. Kameraet som mange skryter av kan jeg ikke fatte. Mine har vært elendige. De går fort varm, grunnet 810 prosessoren, og har slitt mye med SW.

 

Solgte nettopp en Z5 Compact.

 

Angående Hawei så har jeg hatt P7, P8, P9, Mate 7 og nå Mate 8. 

For deg er P9 alternativet og jeg må si at det er en av de beste telefonene jeg har hatt. Kjempebra batteri, veldig bra kamera, liten i forhold til størrelsen på skjermen, kjempebra skjerm og utrolig kjapp.

 

Jeg ville valgt Huawei P9 om Z5 kostet 2000,- kroner. Any day!

 

BTW: Har LG G4 også og den er superbra :-)

Endret av Mobilguiden666
  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Z5 uten tvil.  Styr unna kinesiske merker om du kan.

Sånn tenkte jeg også for 10 år siden det gjelder å følge med utviklingen.......

 

 

Utvikling er en ting, men det er noe helt annet som foregår i Kina nå enn det som foregikk i Japan for 30-40 år siden eller i Sør-Korea de siste 10-20 årene.

 

Produktene har blitt bedre, uten tvil, og noen av dem er nok også blitt like gode enn tilsvarende merker i Europa/USA eller Japan/Sør-Korea/Taiwan, men det tar ikke bort poenget at i bortimot samtlige produktkategorier drives det ulovlig og kommer ut flere falske produkter enn ekte. Var i Kina for et par måneder siden, og ble kjørt rundt i en "Land Wing". du kan google selv for å se hva slags bil det er. 

 

Ekstremt dårlige arbeidsvilkår er en annen ting ( du så ikke det i Japan på 80-tallet eller i Sør-Korea i senere tid), og for de som liker å boikotte av politiske eller idealistiske årsaker er det drøssevis av ting man også kan sette fingeren på.  At også merker som Sony, Samsung og Apple har produksjon i Kina er dessverre ikke til å unngå, men det er allikevel annerledes enn å støtte et kinesisk merke 100%.

 

Lenke til kommentar

 

Z5 uten tvil.  Styr unna kinesiske merker om du kan.

Og det begrunner du med? 

 

Mtp all produksjonen som faktisk foregår i Kina, så er vel omtrent all telefoner i markedet delvis "kinesiske". 

Har selv bare gode erfaringer med blant annet Honor 7, sub-brand av Huawei.

 

Har selv bare gode erfaringer med Sony-telefoner.

 

Har hatt Z1 og Z3 tidligere,men har nå Z5 Premium.

 

Kameraet på alle tre telefonene er/var minst like bra eller bedre enn konkurrentene i de fleste situasjoner. JEg har ennå til gode å se noen ta bedre bilder enn det jeg gjør i en sammenlignbar situasjon ( og det er lett å se da alle stort sett laster bildene opp på Facebook etc etterpå).  Har ikke tall på hvor mange ganger jeg har fått kommentarer på hvor gode bilder telefonen tar fra venner etc med Iphone, Galaxy etc.  Fikk faktisk skryt for et par uker siden for et bilde jeg tok med Z1 (!), og de kunne ikke skjønne hvordan et slikt bilde kunne være tatt med en telefon. Om man ikke klarer å ta gode mobilbilder med en Z5 så er det strengt tatt ikke telefonen som er problemet ( med forbehold om at man har fått en defekt telefon, som det er veldig liten sjanse for).

 

At telefonen blir varm er en overdrivelse.  Om man bruker tunge apper over tid så vil det bli en viss varmeutvikling, men selv et "monsterspill" som Final Fantasy IX kan jeg spille i 5-6  timer i strekk uten at telefonen blir varm ( som jeg ofte gjør når jeg er ute å flyr langt).   Ellers er det kun når jeg filmer i 4K over tid, eller har glemt å lukke Snapchat ( skjermen skrur seg ikke av automatisk om du ikke går ut av appen, men det er strengt tatt ikke Sony sin feil).

 

 

Batteriet er også utmerket, selv etter 6mnds bruk.  Kommet meg lett igjennom en full dag med skjerm på maks etc og  mye bruk uten problemer, og en lading varer ofte oppimot to dager også. Selv Z3en som nå er 2 år gammel som min bedre halvdel har arvet varer to dager uten problem, men hun bruker telefonen litt mindre enn meg.

 

Ser at Huawei P9 koster 4999,- ifølge prisguide, og at du får Z5 til 4528,-.   Eller Z5C til 3280,-.   Valget er ditt, men du kommer neppe til å angre på det om du velger Sony.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...