Gå til innhold

Jorden er flat


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

 

Men her er en video om hvordan flat jord folkene kan samles og kalkulere riktig størrelse på flat jord og solen.

http://youtu.be/fwj8rWQ50ig

Edit: Hva er dette for noe? Geometri?! Hvor er perspektivet!!

 

Vitsing satt til siden, slik flat jord-folk gjorde med Eratosthenes' resultater, vil jeg se ham gjøre tilsvarende modellering for en sfærisk jord med kjente størrelser og se om resultatet fortsatt stemmer. Hvis det gjør det, så må du finne på noe annet for å skille dem, f.eks. skyte en kraftig laserstråle over en innsjø og se om den ender opp langt oppi lufta et stykke ut på innsjøen.

 

Med alt det sagt, så begynner vel dette å ligne på noe, så vidt jeg kan se i farten. Like så som Eratosthenes' forsøk ga to mulige resultater innenfor rammene av forsøket (hvis du fjerner hans antakelse om at jorda er rund, noe som var kjent på andre grunnlag).

 

Hvis du peker i en vinkel fra ulike byer på en sfærisk jord, vil trianguleringen peke til et punkt mye lengre unna. Just sayin'.

[edit slutt]

 

Jeg vil applaudere en faktisk vitenskapelig tilnærming til en flat jord-hypotese for å finne ut på ordentlig vis om modellen kan stemme med virkeligheten, istedenfor dette endeløse idiotfjaseriet på Youtube.

Hvis jorda er rund, sola er fryktelig stor og fryktelig langt unna, skal det ikke rare forsøkene til for å falsifisere flat jord-modellen (om flat jord-folk klarer å akseptere det er en annen sak). Hvis jorda derimot er flat, sola relativt nærme og relativt liten, så skal det heller ikke være så fryktelig vanskelig å bevise dette. Kjør på!

 

Det eneste vi har sett så langt er idioti og kunnskapsløshet (med mere) fra ende til annen. Om bare trådstarter kunne lære seg litt trigonometri, eller gå på et tegne-/malekurs og lære om perspektiv og horisonter og forsvinningspunkt, eller gå ut og teste egne hypoteser for å se om det passer med virkeligheten.

Vel bevis mot at sola ikke er så langt ifra

https://youtu.be/bghcu0gcJN0

Denne videoen viser en ballong festet med et kamera er 23000 meter opp i luften. Her ser man ingen kurve. Og man ser en "hot spot" av solen i skyene. Om solen var langt ifra så ville det punktet bevege på seg når kameraet tilter opp og ned og sideveien grunnet den er festet til en ballong, men punktet beveger seg ikke. Om solen er nær så vil den ikke bevege på seg. Dette eksprimenterer han med med et taklys som reflekteres på gulvet og et lampelys litt nærmere gulvet.

En annen video viser solstrålene gjennom skyer viser til en nærmere sol. Om solen hadde vært langt ifra så ville solstrålene vært paralelle 90 grader ned på oss. Det unnskyldes da med at dette har med perspektiv å gjør. Men det er ikke sånn persoektiv virker. Se bare denne videoen

https://youtu.be/b_ppPXChyTo

 

Dere ber meg regne ut. Det er noen år siden jeg har tatt mattekurs. Men om jeg får det vist igjen så lærer jeg raskt. Solen sier vi er 4500 km over ekvator klokken 12. Klokken 6 er det solnedgang.

Jeg står så å si på bakkenivå med sjøen og kan se 4,5 km til horisonten. Solen har reist i 1600 km i timen i seks timer nordevestover fra min synsvinkel gitt at flat jord er en sirkel og solen går klokkevis. Vinkelen solen har fra 90 grader og timesvis dypper nedover mot min 4,5 km horisontvidde gjør at vinkelen er noe bratt per time fordi den skal møte solen som er 9600 km unna cirka ved solnedgang. Derfor er solen nesten like stor ved solnedgang og dess lenger nord du er på jorden vil den nordvest sirkuleringen av solen gjør den større ved solnedgangen i dine 0 grader enn den gjør ved 45 graders avstanden.

Lenke til kommentar

Dere ber meg regne ut. Det er noen år siden jeg har tatt mattekurs. Men om jeg får det vist igjen så lærer jeg raskt. Solen sier vi er 4500 km over ekvator klokken 12. Klokken 6 er det solnedgang.

Jeg står så å si på bakkenivå med sjøen og kan se 4,5 km til horisonten

 

Avstanden til horisonten på en flat jord er alltid uendelig. (Må heller ikke blandes med avstanden til kanten på en finitt jord.) Du har en fundamental svikt i utgangspunktet ditt. Jeg kommer ikke til å akseptere noe mer prat om avstand til horisont på en flat jord, bare så det er klart.

 

Solen har reist i 1600 km i timen i seks timer nordevestover fra min synsvinkel gitt at flat jord er en sirkel og solen går klokkevis. Vinkelen solen har fra 90 grader og timesvis dypper nedover mot min 4,5 km horisontvidde gjør at vinkelen er noe bratt per time fordi den skal møte solen som er 9600 km unna cirka ved solnedgang. Derfor er solen nesten like stor ved solnedgang og dess lenger nord du er på jorden vil den nordvest sirkuleringen av solen gjør den større ved solnedgangen i dine 0 grader enn den gjør ved 45 graders avstanden.

Mister, dette er ikke utregninger som henger sammen, det er tall tatt ut av løse lufta som ikke henger sammen matematisk. Solas posisjon i grader over horisonten, som resultat av trigonometriske beregninger, er ikke noe perspektiv kan endre på. Menneskelig synsfelt over fokuspunktet (her horisonten, fordi du ser alltid rett mot horisonten) dekker ca. 60°.

 

Det eneste perspektiv gjør er å få en solbane som er parallell med bakkenivå til å se skrånende ut i perspektiv, fordi som du selv har sagt, du ser opp på den. Jo nærmere horisonten du vil at sola skal komme, jo lengre unna eksponentielt må sola være.

 

Sola di har en høyde på 4500 km over bakken. Hvor langt unna må sola være for at den skal komme ned til 5° over horisonten? (Solnedgang kan du bare glemme.)

 

sin v = mot/hyp

hyp = mot/sin v = 4500 km/sin 5 = 51 632 km

 

Du kan ikke bare fiske tall ut av lufta og teipe dem på modellen slik du tror det passer.

 

Her er en kunstig horisont for å hjelpe deg visualisere en sol 5° over horisonten (i perspektiv) (virkelighetens sol har vinkeldiameter på drøye 0,5º). Så ser du i samme slengen hvor 21° er hen:

66eEH.png

 

4500 km over bakken (motstående katet) og 9600 km unna observatør (hypotenus) gir en vinkel på 28° (v = sin-1(mot/hyp)).

 

Denne sola di er ikke stort mer enn halvveis nede fra toppen av synsfeltet. Sorry Mac.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Avstanden til horisonten på en flat jord er ikke uendelig. Der vil ikke være noe horisont uten et øye som ser. Og det er avstanden fra øyet som ser som teller. Gud bedre.

så hvis man trenger briller eller, for eksempel, er en ku eller veps så har man en annen horisont enn personen som står rett ved siden av deg selv ved samme øyehøyde?
Lenke til kommentar

Men hvis jorden er flat, ville det da ikke vært mørkt i alle land samtidig når solen har gått ned? Hva skjer når solen er på baksiden av jorden? 

 

Når sola er på baksiden varmer den den andre siden, der alvene bor. Dette er også grunnen til at vi har jordvarme.

Lenke til kommentar

Hadde vært festlig om flat-earth folket spleiste på ett privatfly for å faktisk dra å se enden på jorden fra lufte, og filme den slik at alle kunne se det :)

Men det skjer nok aldri, av en antagelig god grunn :p

Man kan lure på hvorfor Jarle andhøy fikk melding fra crewet om at de reiser fra en trygg ankerplass når han og en til var på vei til polpunktet på en firehjuling. Kan det være for at polpunktet som er som opp der nede bare kan nås fra et sted der nede og om de er et annet sted sør så kan det ikke nås? For eksempel man reiser sørover på kompasset i Argentina for å nå sydpolpunktet betyr ikke at man komme dit ved å reise syd med kompasset om de starter et annet sted enn syd for Argentina. Om noen kjenner Jarle andhøy. Spør han om det er 24 timer med sol der nede i desember? Spør han om det er varmt da for solen skal være mye nærmere jorden den tiden fordi spinnende ball teorien sier så.

http://www.dagbladet.no/2011/03/10/nyheter/jarle_andhoy/berserk/redningsaksjon/antarktis/15765829/

Lenke til kommentar

Globalt klima er bittelitt mer komplisert enn som så. Nordpolen er heller ikke den varmeste plassen på jorda enn andre steder i sommerhalvåret... 

 

 

 

Kan det være for at polpunktet som er som opp der nede bare kan nås fra et sted der nede og om de er et annet sted sør så kan det ikke nås? 

Kan du omformulere denne setningen?

Lenke til kommentar

Apropos kompass; hvor er YouTube videoen som forklarer hvordan et kompass fungerer på en flat jord? På et eller annet vis har man et magnetisert punkt i sentrum, samt en magnetisert linje langs hele ytterkanten med motsatt polaritet. Hvordan oppstår denne magnetismen?

 

Edit: skrivefeil.

Endret av El-Ateisten
Lenke til kommentar

Er jeg for seint ute til å kommentere de idiotiske konspirasjonsteoriene til Maxy om månelandingene?

 

moon_landing.png

 

Uansett, jeg syns ikke det er noe poeng i å diskutere dette tullet med Maxy. Det eneste man gjør er å gi ideene hans mer respekt enn de fortjener, samtidig som Maxy selv bare synker lengre inn i vrangforestillingene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...