Jump to content

maxRPM

Medlemmer
 • Content Count

  2328
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by maxRPM

 1. Imponert, det ser mer riktig ut enn å skissere noe som ser ut som det ligner skygge-størrelsene. Jeg skulle gjerne tatt meg tiden å regnet ut, men ser ut som du gjør det på kortere tid enn meg, men jeg skal dobbeltsjekke om jeg får tiden og mikse med de 5 millioner km solen har i forskjell, har lest at skyggen på jorden på månen er cirka 9000 kilometer stor. Men nå er det snart avreise på ferie.
 2. Du kan godt prøve med en større lyskilde, og teste med de avstandene skissen har, bruke kule fra et kulelager som jorden og kule fra et enda mindre kulelager som månen, ja kanskje får du den som skal være jorden til å dekke den som skal være månen, for det blir så å si parallelle størrelser med så nære avstander, men aldri om du får den som skal være månen til å bli mindre en et knappehulls skygge av den kulen som skal tilsvare månen på den som skal tilsvare jorden.
 3. Den lille endringen i vinkel ja. I skissene så er vinkelen forskjellig flere grader. Du sier de utgjør mye mellom de 385 tusen km, men ikke det støv i de 5 millioner km?
 4. Gigantisk mye større er jeg helt enig i når tallet er 1,4 millioner kilometer i diameter. Så da har jorden som er 3-4 ganger større enn månen ingenting å si for vinkelen, skyggen bør ikke være mer enn 3-4 ganger større enn månens, det være seg om månen er 50-250, så må jordens bli 200-1000 km i diameter. Men så har vi denne gigantisk store solen som skaper skygger her på jorden, er skyggene solen skaper her på jorden mye mindre enn selve objektet? Her er en stor skala av solsystemet, trekk en snor fra begge ender av denne solen han setter i midten som er skalaen og mot månen og jorden han har skalert i likhet( månen er der ikke men det går an å se for seg), og se at flatere vinkel finnes bare i skissene dere lager
 5. Motsatt av virkeligheten altså
 6. Morsomt, var det jeg trodde, så hvis du visker vekk den nærmeste månen og jorden i tredje skisse, og legger jorden bakom den månen lengst unna så får du en måne som faktisk gir større skygge på jorden, og det er snakk om en avstand på 800,000 km LENGER UNNA faktisk, gir en større måneskygge på jorden med de vinklene, så hvis solen noen gang er nærmere, og jo det er den med en variasjon på 5 millioner km så har ikke den utgjort noen stor forskjell på de virkelige skyggene vi har sett på jorden av månen og skyggen av jorden på månen. Så når de 5 millionene km ikke utgjør noen forskjell så er det heller mer at et objekt som er 3-4 ganger større gir en skygge 3-4 ganger større. Men siden vi ikke opplever dette i den heliosentriske tankegang kontra virkelighet, så blir det å la seg lure av skisser.
 7. Ja, fint å vite geometrien for hvordan en måne som er 3650km gir en skygge på 120km og noe som er 3-4 ganger større, jordkloden, gir en skygge 100 ganger større.
 8. Solen forflytter seg 5 millioner km hver vinter og sommer, skulle ikke tro hvor langt unna solen er har å si for geometrien.
 9. God sommer. Kan ha det i bakhodet om du ikke vil diskutere det nå. Ingen stress. Jeg har sommerferie jeg også nå. Så blir opptatt selv med det.
 10. La oss nå ikke skli for langt av emnet om jordens skygge på månen kontra månens skygge på jorden. Så jeg vil nå tie om alt dere har ramset opp nå
 11. Nåja, mye av heliosentrismen er basert på tro, det vil jeg nok komme frem til. Matematikken til himmelens objekter kan manipuleres med avstand og størrelser. Du har jo de geometriske umulighetene de kaller selenelion, der solen og månen er over horisonten samtidig som månen formørkes, men refraksjon fikser himmelobjektene langt over horisonten.
 12. Det der er nesen til en blå klovn
 13. Jeg maxRpm bekrefter at videoen var slu og heliosentrismen er rå
 14. Jaja, det kan jo være at de har funnet en passe avstand for å få månen til å gi en lineær hastighet på 3500 kmt, og at den der er 3500km i diameter, så er solen 400 ganger så stor og 400 ganger så langt unna, så det er ikke sikkert heliosentrismen er virkeligheten. Synes denne lille skyggen månen gir, og den store skyggen jorden gir ikke stemmer overens. Men du kan jo godt prøve å vise meg.
 15. Edit 2 takk for at du forsto meg Klar for å gå videre til månen? Kan poste en 4 minutters video som forklarer argumentet.
 16. Du sa selv at om månen er 100 millioner km unna så vil vi se det samme om månen går 0,51 grader i timen, la oss si det er fullmåne og vi ser månen gå fra øst til vest, den er akkurat samme på grunn av jordrotasjonen, månen er like stor på himmelen solen er like stor på himmelen, forskjellen, månen er 100m km unna, annen lineær hastighet, men lik vinkelhastighet.
 17. Ja og da ser du fra et standpunkt på jorden månen gå fra høyre side til venstre på akkurat samme tid om månen er 100 Mill unna enn om den er 400 000km unna. Vinkelhastighet.
 18. Ja. Han har initialene. Fred flat earth Espenak. FE
 19. Kan jeg henvise enda en gang til videoen hvor selv Nasa sier at de har Fred Espenak å takke for nøyaktighetene i solformørkelser? Og han bruker saros syklus. Se bare fra 15 minutter og 40 sek til 17 minutter. Og det er ikke mer enn fem år siden StandupMath sier at man er pukka nødt å bruke Saros syklus. "Unfortunately, it's not that easy" sier han gang på gang i den videoen.
 20. Så formørkelsen sett fra jorden når de så månen bite solen til den var ute av syne igjen, som varte i 3 timer ifølge amerikanere som så den, og 2 minutter og 40 sekund, ville ikke vart i 3 timer også hvis månen var 100mill km unna? Definitivt ikke total formørkelse på 2 minutter og 40 sek. Et millisekund hvis skyggen bruker 42 sekunder på hele jordens 12700km diameter. Men 3 timer er jo uansett, om størrelsen og avstanden utgjør de 27-28-29 dagene rundt jorden. Ser at partiell formørkelse begynner før soloppgang og slutter etter solnedgang så. Gir meg der.
 21. Vi kan jo være enige om at det er vinkelhastighet som teller når man ser månen skygge for solen på himmelen, det fant vi ut med en måne 100mill km unna vil oppføre seg på samme måte sett fra jorden, men skyggen vil streife hele jorden på 42 sek, men så er det en lineær skygge 400,000 km unna siden hastigheten på skyggen vi får på jorden er mellom 3500kmt og 2000kmt. Men jeg har lest i desse dager at skyggen når den har streifet nord, har vært opptil 12,900kmt eller 8000mph. Avslutter med en video som forteller at det er ikke enkelt å beregne solformørkelsen, så Saros syklus må til. Vi kan godt gå videre til jordens skygge på månen
 22. Beklager. Er på farten, og gjettet det. Det var 19 minutter ut. Jeg har et travelt liv, så dette tar litt mye mer av tiden min enn den burde. At du tar deg så god tid står det litt respekt av, men jeg håper du ikke gjør det vanskelig for andre rundt deg med å bruke så mye tid på dette.
 23. Det var 10 minutter ut i videoen
 24. Jeg skal gi meg. Men se fra 25 minutt til 27 minutt cirka igjen på videoen. Der starter han klokken 6 på morgenen og viser 5 timer og hvor den lineære månen er etter 5 timer, og med tanke på at jorden har rotert 75 grader så er det rart at 143,7 grader av jordens globe har kunne sett formørkelsen. Så videre viser han en nettside som heter solar scope. På den siden plotter han inn 5 rimer, og man ser jordens rotasjon kontra månens bevegelse.
×
×
 • Create New...