Gå til innhold

Spørsmål om droner og toll


NuckChorris

Anbefalte innlegg

Jeg har lenge hatt lyst til å oppgradere dronehobbyen min og vil bruke mer penger denne gangen. Jeg fikk en veldig simpel Hubsan et eller annet (en av de første og billigste dronene deres) av en kompis for en god stund siden da han gikk lei, og har selv eid en Hubsan H107C+. De er begge fantastisk morsomme å fly, men kameraene er dessverre av den dårlige sorten. Men jeg har i hvert fall fått bekreftet at dette er noe jeg liker å sysle med.

 

Men pga kameraet så vil jeg opp et par hakk. Ikke til profesjonelt nivå, men jeg kikker litt på droner rundt 3000,-. Og da er selvfølgelig fristelsen stor å bestille fra nettsider som Banggood.com hvor en Hubsan H501S akkurat nå er på tilbud og koster 2400 kroner. I Norge koster den litt i underkant av 5000,-. Så da er spørsmålet, om jeg bestiller denne på nett, hva vil det koste meg totalt sett? Hvor nøyaktig er importkalkulatoren på toll.no? Om jeg har forstått det riktig så må jeg betale merverdiavgift og en pris for fortolling? Ifølge kalkulatoren må jeg da betale ca 600 kroner i merverdiavgift og ett eller flere beløper for fortolling til Posten. Det står flere beløp her: http://www.posten.no/produkter-og-tjenester/fortolling-og-tollregler/fortolling-motta-fra-utlandet/nye-priser-pa-fortolling-fra-01.01.2016 og jeg aner ikke hva jeg eventuelt må betale.

 

Så er det noen med mer kunnskap om dette som kan fortelle litt om hva det vil koste meg? Eventuelt om noen har bestilt produkter som koster noen tusen fra utenlandske nettbutikker? Hvordan gikk det? Jeg vil ikke gå på en smell her.

 

Og til slutt et spørsmål om de litt dyrere dronene. Hvor solide er de til 3-5000,-? Blir det mye vedlikehold? PS. Hubsan H501S var bare et eksempel med tanke på toll/mva. Har ikke bestemt meg for hva jeg skal kjøpe ennå eller nøyaktig hvor mye jeg vil bruke på det. Takker for svar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Utgangspunktet er pris for varen pluss pris for frakt, ganget med 1,25 (25% moms). Så kommer det morsomme. Forskjellige fraktselskap kan ha forskjellige gebyrer. Som regel rundt 200,- men noen (f.eks. "svindlerne" hos totaldistribusjon) kan ha svimlende gebyrer på mange hundre kroner. Posten, som du ser, vil ta 315kr (ordinær fortolling, >3000kr.)

Lenke til kommentar

Skjønner. Så det var noen andre beløper der også, men aner ikke hva det er eller når det blir gjeldende. Har hørt om skrekkeksempler fra Tollpost blant annet.

 

Ser ut til at jeg kan få det sendt av Netherlands Direct Mail, men jeg aner ikke om det er det samme som PostNL, som visstnok er partnere med Posten her i Norge. Jeg får kanskje høre med Posten i så fall, og med nettsiden som selger produktet så jeg vet hvem som sender dette.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Det er også verd å ta med i betraktningen hvis det blir feil på dronen. Bestiller du fra utlandet må du jo nødvendigvis sende den tilbake for å få dekket reperasjon. Da blir det som oftest billigere å reparere selv eller kaste produktet.

 

I Norge har man som kjent 5 års reklamasjon. I mange land er det bare 6-12 mnd. garanti. Ferdig med den saken.

 

Så produktet burde bli betraktelig mye billigere, da tenker jeg nærmere 50%, for å ta en slik risiko.

 

Når det er sagt bestiller jeg nesten alt fra utlandet, man må bare vurdere risikoen for at gjenstanden skal bli ødelagt/sin egen evne til å reparere gjenstanden veldig nøye.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...