Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Yrkesstatus.. Bryr du deg?


Anbefalte innlegg

Men på en annen side så vil han neppe introdusere seg som en på arbeidsledighetstrygd hvis han ble sagt opp fra oljeindustrien.

Ok, så det er forskjeller der også. Den var ny for meg. Det blir kanskje flaut for en slik å si at man er på ledighetstrygd, så tar man heller en hvit løyn og pynter litt på det.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du misforstår meg med vilje. Poenget mitt er ikke stempelet "arbeidsledighetstrygd", men heller at alt man gjør er å gå på arbeidsledighetstrygd. Det er du som prøver å slå hull i analogien min fremfor å argumentere poenget, så ikke beskyld meg for å lage unntak til et tilfelle som ikke er relevant.

 

Synes folk at det er vanskelig å forstå at noen som snylter på staten ikke er like ambisiøs som noen som har jobbet hardt for å få seg en god jobb?

 

Eller for å dra diskusjonen tilbake til et relevant område: Er det vanskelig å forstå at noen som har jobbet hardt for å få seg en god utdanning og god jobb kanskje i utgangspunktet fortjener et bedre førsteinntrykk enn noen som har jobbet i en ufaglært posisjon siden de ble ferdige på ungdomsskolen, og ikke maktet å gå på VGS? Det er ingen som sier at dette er en bunnsolid regel til å gå etter. Det jeg sier er at noen med god utdanning og god jobb gir positive inntrykk, mens noen som jobber på Kiwi og har fuck-all med utdanning ikke gir positive inntrykk og må faktisk gjøre en større innsats i å imponere meg for å erstatte det tomrommet der utmerkelser og status skulle vært.

 

*squawk* For å gjenta meg igjen: Noen som jobber på Kiwi gir meg ikke et dårlig inntrykk, men noen med motivasjon, ambisjon og evnestyrke til å fullføre en utdanning og få seg en god jobb gir, i seg selv, et godt inntrykk.

Endret av Gavekort
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Yes, det er et unntak hvis det finnes en regel. Men det er jo uansett fin lesing for de som føler de må gi etter for statuspress, men egentlig vil gjøre noe annet. Jeg synes i hvert fall artikkelen er svært velkommen, da jeg møter folk som viser misnøye med jobben sin eller som ikke har lidenskapen for det.

 

Dette med motivasjon, ambisjon og viljestyrke er interessant. Men disse faktorene kan også gjelde utenfor skolebenken.

 

La oss si at madammen har stor lidenskap for blomster. Hun velger å starte en egen bedrift og lykkes med det. 

 

Hun starter opp en egen butikk og kan leve av bedriften sin. Ikke så godt som en advokat eller lege, men nok til en trygg inntekt.

 

For å få til dette må hun jobbe dag og natt, ta ansvar for og lære regnskap, ofre mange fritimer og kjempe gjennom hard konkurranse.

 

Hun har klart å starte en egen arbeidsplass i Norge ved å være målrettet, smart, vise stor motivasjon og viljestyrke. Hun har altså hatt ambisjoner og nådd drømmen sin.

 

Gir dette henne en viss status? Eller er hun fortsatt bare "en som jobber i butikk"?

 

Hun må nok være forberedt på å forklare den lange historien bak for å få den anerkjennelsen hun skal ha. Forklarer hun simpelthen at hun står i en blomsterbutikk er det ingen som vet om lidenskapen og arbeidet som ligger bak. Legen forteller den historien kun ved å si at hun er lege. Det ligger innbakt i yrkestittelen.

 

Når det er sagt, ligger det ingen automatikk i at jeg hadde valgt legen av de to. Men det får bli en personlig preferanse.

Endret av Liquidkey
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Som vi har sagt mange ganger før, vi legger vekt på ambisjoner og drømmer, ikke status og penger =)

Edit: Dersom man feks jobber på kiwi fordi man egentlig vil satse på VM i "hobby" viser det ambisjoner. Så lenge det ikke er VM i brevdueflyving eller noe annet teit.

Endret av Taake89
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...