Gå til innhold

Telia stoppet Banzai 100 GB


Anbefalte innlegg

Fikk denne fra min teleoperatør Banzai før to dager siden:

 

----------------------

Kjære kunde,

 

Den 1. April forsvinner Banzai Total 10 GB, 20 GB og 100 GB og Variabel-abonnementene som vi kjenner de i dag. Vi må ta konsekvensen av at Telia nekter oss å selge disse datamengdene i kombinasjon med GSM tale og SMS. Dette har vi forsøkt å unngå, men situasjonen er dessverre slik at de ikke ønsker å gå med på våre alternative forslag til å fortsette å kunne tilby våre kunder disse abonnementene. Vi har til og med tilbudt de å betale mer for å kunne beholde abonnementene.

 

Fra 1. April får du vårt nå største tilgjengelige abonnement med GSM tale og SMS: Banzai Total 15GB, til 439,- per måned (med mindre du allerede har nedgradert til et abonnement på 5GB eller mindre). Dette er et abonnement som ikke er i vårt ordnære tilbud, men som vi har måtte gjøre tilgjengelig som en midlertidig løsning for dere.

 

Vi har en løsningen på situasjonen klar - Fremtidens mobiltelefoni, som lar deg beholde datapakkene du er vant til, i tillegg til at vi skaper et billigere mobilabonnement med full tale og SMS-tjeneste. Dette skal vi komme med mer informasjon om i egen epost, men vi klarer dessverre ikke å introdusere dette før Telia kutter ut deres nåværende datapakker.

 

Vi beklager på det sterkeste de ulempene dette måtte medføre for deg som kunde. Vi gjør alt vi kan for at du skal kunne oppgradere til ønsket datamengde så fort som mulig.

 

Banzai vil tilby fremtidens mobiltelefoni, som vi har måtte fremskynde grunnet forbudet Telia pålegger oss. Abonnementet gir deg tale og SMS over 3G, 4G og Wi-Fi! Dette gjør at vi kan beholde de største datapakkene, senke prisene, forbedre samtalekvaliteten og gjøre oppkobling av samtaler og SMS raskere – alt samlet i en enkel app! Det beste av alt er at du som kunde nesten ikke trenger å foreta deg noe som helst for å kunne ta i bruk tjenesten når den lanseres. Vi har ingen nøyaktig dato for lansering, men håpet er å kunne introdusere dette i løpet av våren.

 

Du får svar på alt du måtte lure på om situasjonen på denne siden

 

Vi gleder oss til å vise dere fremtiden, men må be om noe tålmodighet frem til vi er helt klare. Du betaler selvsagt ordinær pris for 15GB frem til du oppgraderer til et et Banzai 10 GB, 20 GB eller 100 GB-abonnement igjen!

 

Mvh

Banzai-Teamet

----------------------

 

Dette er utrolig skuffende.

Telia tilbyr selv 100GB i Danmark, men krever høyere pris for lusne 20GB for oss nordmenn.

 

Hva kan gjøres her, rent bortsett fra å boikotte Telia?

Jeg tror det er på tide å gjøre alvor av min plan om å kjøpe telefon med dual-SIM, og bruke et "mobilt bredbånd" -abonnement for mobildata.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-376f9

På stikkordsform:

 

Boikott har aldri fungert.

 

Det er riktig at data er billigere i Danmark, men det skyldes en beinhard konkurranse som på sikt kan utarme operatørene.

 

Mobilt bredbånd er billigere i Sverige, men til gjengjeld betaler svenskene mye for å ringe hjem fra USA. Sært eksempel men det som er billig i ett land er dyrt i et annet.

 

Beste løsning er nok å kjøpe en telefon med tvillig-sim.

Lenke til kommentar

Jeg snakket med hyggelig fyr i en Telenor -butikk i dag. Han hadde begrenset kompetanse på dual-SIM, men såvidt han kunne se kan Samsung Galaxy S7 kjøpes på nettet i Dual-SIM utgave.

Noen som kan forklare meg mer om hvordan dette fungerer?

Han sa noe om at man kan legge SIM2 i plassen for minnekortet, så da kan man ikke ha minnekort. Det går greit. Jeg trenger ikke minnekort hvis den har nok internminne.

Må man kjøpe en spesiell dual-SIM utgave av telefonen, eller er alle galaxy S7 forberedt med plass for to SIM-kort?

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-376f9

Telefonen har to sim, som begge er på nett samtidig. Det kan være begrensninger i funksjonaliteten, jeg har sett noen løsninger der det ene sim bare virker på 2G, mens det andre virker på 2/3/4G. Innkommende trafikk funker med begge sim, men du må bruke meny for å angi hvilket sim noen skal brukes til utgående.

 

Det finnes noen telefoner der den ene kortleseren kan brukes til sim eller micro SD kort etter valg.

 

Det er slik jeg husker en LG dobbel sim jeg hadde for to år siden. Sjekk fabrikantens nettside før du kjøper, selv om det er plass til to sim, får du ikke nødvendivis to fullgode telefoner.

Lenke til kommentar

Jeg skal ikke ha to fullgode telefoner. Jeg vil ha en toppmodell, gjerne Galaxy S7.

Ett SIM-kort brukes til å ringe med. Det trenger ikke data.

Det andre SIM-kortet skal ha et "mobilt bredbånd"-abbonnement, tiltenkt routere og nettbrett. Dette skal ikke ha telefonnummer.

Kan det gjøres slik uten problem?

Må begge SIM-kortene være på same operatør, eller kan det ene ha Telenor-dekning og det andre Telia-dekning?

Lenke til kommentar

Kjøp deg en eller annen toppspekket kinatelefon. Så å si alle kinatelefoner har dual-sim. Pass på at den støtter de frekvensene du trenger, vær spesielt obs på at 4G 800 MHz mangler på mange av kinatelefonene. Selv har jeg sansen for telefoner av merket Xiaomi, spesielt toppmodellen Xiaomi Mi5, beklageligvis mangler den 4G 800MHz.

Endret av Krokan
Lenke til kommentar

Galaxy s7 finnes også med to simkort . men ikke i Norge. sim2 tar da plassen til minnekortet, så man mister mulighet for minnekort mens man har i to simkort.

 

Massevis på ebay, men det blir dyrt og man mister 5 års reklamasjonsrett - som også er verdt en del.

 

På ebay ligger de fra 5.5k (ca 7.3k etter mva og fortolling) for s7 32Gb og 6.6k (ca 8.7k etter mva og fortolling) for s7 edge 32Gb.

 

Samme gjelder for mange andre toppmodeller.

 

Til salgs i norske butikker er det ikke så veldig mange som har både dual sim og vannbeskyttelse. Sony xperia m4 er en, men den er i den rimeligere enden av skalaen og har specs deretter: https://www.netonnet.no/art/telefon-og-gps/mobiltelefoner/sony/sony-xperia-m4-aqua-dual-sim-black/227488.11556/

Endret av OC-Freak
Lenke til kommentar

Banzai tilbyr fremdeles 100GB i et "mobilt bredbånd"-abonnement. Det er et SIM-kort uten ringemuligheter, som kan brukes i router og nettbrett.

 

Da degraderer jeg mitt 100 GB-abbonnement til 5 GB, og bruker det i mobilen.

 

Jeg oppretter også et nytt 100GB-abbonnement for lommerouteren jeg kjøpte på ebay.

Jeg har SIM-kortene fra før. Jeg mailer bare Banzai og ber dem endre abbonnementene de representerer.

 

Jeg har samme datakvote som før, men pga. Telias idiotiske restriksjoner, må jeg ha ringing og data i to ulike SIM-kort.

Inntil jeg finner en god dual-SIM smarttelefon, må jeg drasse med meg lommerouteren.

 

Et annet alternativ er å droppe lommerouteren, og kjøpe en liten telefon bare for å ringe med.

Så kan jeg bruke min nåværende smarttelefon omtrent som før. Jeg ringer ikke mye uansett.

Jeg bruker nettleser og apper. Ringing er ikke en viktig del av smarttelefonen.

Endret av Mannen med ljåen
Lenke til kommentar

Lurer på hvordan man skal løse dette når E-sim blir standarden. (sikkert ikke noe problem å switche operatør og abonnement direkte, men hva blir tilgjengelig fra operatørene?).

Uansett, Galaxy s7 kan vel oppdrives i dual sim variant. Sjekk GSM arena for modellbetegnelse, og dobbeltsjekk når du bestiller.
Lett tilgjengelig alternativer er vel Huawei Mate 8, eller Lumia 950. 
 

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-376f9

Lurer på hvordan man skal løse dette når E-sim blir standarden. (sikkert ikke noe problem å switche operatør og abonnement direkte, men hva blir tilgjengelig fra operatørene?).

I USA, før det kom telefoner med SIM-kort, ble operatør-ID lagt inn i telefonen, dvs. brent inn i et ROM. (Back to the future...) Noen telefoner kunne ha opptil fire operatør-ID'er ferdig brent inn. (NMT-telefoner hadde bare én.) Tipper det samme blir mulig når/hvis e-sim kommer.

Lenke til kommentar

Det er mye å tygge på, og jo mer jeg leser, dess sikrere er jeg på at jeg helst vill unngå gigantselskapene.

Jeg abbonnerer ikke på Inside Telecom, så jeg får ikke lest hele artikkelen.

Men her er et utdrag som man får lese, før bunnen av artikkelen forsvinner bak en boks for pålogging.

http://www.insidetelecom.no/artikler/kommer-ikke-til-a-regulere-telia/345935

 

 

I gårsdagens Inside Telecom gikk Banzai-sjef Pål Eivind Vegard hardt ut mot konkurransen i dagens grossistmarked for mobiltelefoni. Vegard mener Telenor og Telia deler markedet mellom seg, og at det ikke er noen reell konkurranse om kundene. – I realiteten har vi to monopoler i markedet. For små operatører som oss er byttekostnadene så høye at vi er prisgitt den operatøren vi har avtale med, sier Vegard til Inside Telecom. Nasjonal kommunikasjonsmyndighet  (Nkom) gjennomførte høste

 

Dette er et godt poeng.

Telia (tidl. Netcom) og Telenor deler markedet mellom seg.

Nesten alle de små, "billige" teleselskapene eies av disse. Talkmore, Onecall, Chess, Djuice...

 

Såvidt jeg kan se er det noen frie småselskaper, som ICE, Banzai og Hello.

Disse tilbyr dekning fra gigantene fordi de ikke har egne basestasjoner, men de er ikke datterselskaper av gigantene. ICE har eget 4G-nett, men her snakker vi mobil. Der låner de kapasitet av Telia foreløpig. Gleder meg til de får eget nett for mobil.

 

Hello tilbyr 20 GB, og de har også trilling-SIM for tale og data som jeg gjerne vil ha.

Tenker å bli hos Banzai en måned til (forhåndsbetalt), og bytter til Hello i månedsskiftet om ikke markedet har endret seg da.

 

Jeg hadde ikke nødvendigvis bruk for 100 GB, men neste steg ned på stigen var Telenor med 25 som er for lite, og dessuten dyrt.

Telenor-dekningen er heller ikke like bra som Telia-dekningen.

 

40 GB holder for meg foreløpig, da jeg stort sett ser på Youtube, og mange av dokumentarene er ikke i HD.

Behovet for mobildata øker i takt med Youtubes billedkvalitet.

 

Banzai tilbyr ikke tvilling-SIM for tale.

Jeg har restrukturert de SIM-kortene jeg har, slik at ett av dem er SIM med telefonnummer og liten datakvote for smarttelefon, og ett er "Mobilt bredbånd" 100 GB uten tale. Synd disse ikke kan kombineres i ett SIM-kort når det er så vanskelig å kjøpe dual-SIM smarttelefoner av kurant merke i Norge.

 

Kjøpte en billig, brukt Windows-telefon for tale, og bruker min 2 år gamle Sony Xperia mer som et nettbrett. Det er den som egner seg best til å kjøre apper, ta bilder og surfe. Den kan ikke tale lengre, men har 100 GB.

Det er ikke praktisk i lengden, selv om det er artig å teste hvordan Lumia med Windows 10 fungerer.

Endret av Mannen med ljåen
Lenke til kommentar

Sitat, mailen fra Banzai:

 

 

Banzai vil tilby fremtidens mobiltelefoni, som vi har måtte fremskynde grunnet forbudet Telia pålegger oss. Abonnementet gir deg tale og SMS over 3G, 4G og Wi-Fi! Dette gjør at vi kan beholde de største datapakkene, senke prisene, forbedre samtalekvaliteten og gjøre oppkobling av samtaler og SMS raskere – alt samlet i en enkel app! Det beste av alt er at du som kunde nesten ikke trenger å foreta deg noe som helst for å kunne ta i bruk tjenesten når den lanseres. Vi har ingen nøyaktig dato for lansering, men håpet er å kunne introdusere dette i løpet av våren.

 

Noen som vet hvordan dette i praksis vil fungere?

Er det praktisk?

Blir det en slags app for smarttelefonen som gjør at jeg ringer og tekster via mobildata, og dermed ikke trenger SIM-kort med tale i det hele tatt?

Får jeg beholde mitt vanlige mobilnummer, så mine venner som ringer meg ikke merker forskjellen?

Jeg vil helst unngå å ringe alle bekjente og informere dem at jeg heretter bare kan kontaktes på Skype...

 

Jeg tar gjerne imot praktisk informasjon om hvordan dere tror en slik tjeneste fungerer.

Jeg er Banzai-fan, og vil gjerne beholde dem. Men det er komplisert å styre med flere SIM-kort for å få både tale og data.

Hvis det eneste jeg trenger er Banzais 100GB mobildata-abonnement, og jeg ringer fra mitt normale telefonnummer via mobildata, så er det helt fantastisk. Med forbehold om at jeg ikke kjenner teknologien.

Endret av Mannen med ljåen
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-376f9

Det finnes masse apper som lar deg ringe mer eller mindre gratis, ved at samtalen settes opp over mobildata.. Banzais utgave heter "Bitcall" og finnes til iPhone og Android. Til Android får du "Hangouts dialer". Men, som sagt, det finnes drøssevis av dem.

 

Edit: appene ser stort sett ut som en krysning mellom de meldings- og ringeappene du kjenner, ved at appen lar deg velge mellom tekst og talemelding. Mange av dem (Whatsapp bl.a.) presenterer deg for motparten ved hjelp av mobilnummeret ditt.

Endret av Slettet-376f9
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...