Gå til innhold

Samsung har lansert en SSD på 16 terabyte


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

 

 

Prisen er uviss, men blant andre Gizmodo anslår at SSD-en vil koste minst 5000 dollar, over 40 000 kroner.

Må si meg mere fornøyd hvis de kommer med SSD disk på 1 TB til 2500 kr av samme type.

Da prisen per TB er ganske god sammenlignet mot ytelsen, men fleste trenger ikke så mye 2 TB burde holde for privat bruk. i teorien burde det da være mulig å lage en SSD på 1" kun drives med sata.

 

Samsung 850 EVO 1TB ligger på 2800 kr.

Meh. Med tanke på at man kaster vekk ca. 16 TB med informasjon hver gang man har en våt drøm (ref. QI), så vil jeg si at 2 TB er litt i underkant.

 

En gang i fortiden kjøpte jeg harddisken over alle harddisker slik at jeg ikke trengte å kjøpe en ny. Den var på 6GB. Å si at de fleste ikke trenger mer enn 2TB er som å si at morgendagen ikke kommer...

Lenke til kommentar

 

 

 

 

 

 

Ironisk siden at f.eks. kB siktet til både 1000 og 1024...,så mente de høyere makter at dette var forvirrende og villedende for folk flest.

Siden f.eks. i Windows så er kB lik 1024..., mens hos Disk-produsentene så er kB lik 1000.

 

 

 

 

Rettelse, hos microsoft er kilo 1024, i resten av verden, samtlige andre fagfelt, og i hundrevis av år, så har kilo vært definert som 1000.

 

AtW

 

 

 

- Greit nok at MS har vært særdeles motvillige til å bytte til "Base-10"..., så er de ikke alene om det.

Men ja..., det begynner å bli ganske så ensomt der oppe på den høye hesten dems.

 

Å slutte med "Base-2" og å bare bruke "Base-10"..., cold turkey...,vil nok bli litt tøff over gang, ja...

Men hvorfor ikke møte forbrukerne på halv-veien.

Gi dem muligheten til å velge..., og bytte fram og tilbake mellom de to.

Eller for å si det på en litt annen måte...

Hvorfor ikke oppgi begge verdiene med f.eks. "Base-2"-verdien satt i parentes?

 

Den siste der tror jeg nok vil være den beste løsningen..., i hvert fall i starten.

Da blir det litt mindre forvirrende når forbrukerne kan se forskjellen mellom disse to tallsystemene svort på hvit.

 

Over tid så vil det bli så selvsagt at kB er 1000, at folk ikke vil legge særlig merke til om det en dag plutselig står kun oppgitt en "Base-10"-verdi der i filbehandleren.

Lenke til kommentar

Vi er ihvertfall enige. Bortsett fra bærbare PCer, entusiaster og bedrifter, så er vel markedet ganske lite for store SSDer.

 

Jepp, ingen protester der. :)

 

Selv om jeg personlig fortsatt er interessert i en SSD på rundt 2 TB - ikke at jeg har noe spesielt behov for en slik (det var derfor jeg prøvde å kartlegge hva slags logiske formål en slik SSD kan ha utenom bedriftsmarkedet), men mest for teh lulz (jepp, jeg er litt :nei: noen ganger).

Endret av PaladinNO
Lenke til kommentar

 

En gang i fortiden kjøpte jeg harddisken over alle harddisker slik at jeg ikke trengte å kjøpe en ny. Den var på 6GB. Å si at de fleste ikke trenger mer enn 2TB er som å si at morgendagen ikke kommer...

 

Heldig du. Jeg skulle trå til ekstra så jeg slapp å kjøpe noe mer diskplass. For ca 3 flak fikk jeg meg 2,7GB (ibm deathstar) og dermed var alle diskplasspørsmål over for alltid..... jadaaa.

 

Gimme TBs, and PBs!

Lenke til kommentar

Har själv en Evo M.2 i stationär maskin som systemdisk, men den blir brevvikt den dagen den skall bytas. Det borde vara möjligt för tillverkare av moderkort att få till kopplingar mot PCIe på baksidan av moderkortet. Där finns det masssor med outnyttjad plats till feks fler M.2 kontakter. Vad använde du din M.2 disk till i din stationära när den skall bytas ut? 

 

Jeg har M.2 i bærbar PC. Det er ikke plass til noen 2.5" SSD der. Hvis jeg ikke hadde hatt en M.2 hadde sannsynligheten vært stor for at NAND bare hadde vært loddet fast, som RAMen.

 

Og hvorfor er det slik at jeg må bytte den ut? Kan jeg få noe bedre? Marginalt. Kan jeg få noe større? Ja, men jeg trenger ikke. Hvis du er av typen som kjøper en 950 Pro, og bytter den ut neste år med en som er litt raskere, så tror jeg ikke penger er et problem. Da har du nok 3 Pcer liggende som du ikke bruker. Da kan du bare hive den inn der.

 

Og det finnes PCIe SSDer, og det finnes SATA. Bare kjøp en Intel 750 og sett den i PCIe sporet. Du må jo ikke ha en 950 Pro i M.2. Thunderbolt støtter PCIe. Du kan sikker få til å koble til SSDen over Thunderbolt på en måte og feste den hvor du vil på PCen. M.2 er jo nettopp laget for å ha en liten kontakt for å sette en SSD et sted, akkurat som du snakker om med bak hovedkortet.

 

M.2 er begrenset, det er sikkert. Likevel er en kontakt som du ønsker deg enda mer nisjeprodukt enn M.2 er. M.2 er strålende for den den gjør. Den kan ikke erstatte SATA ol. men den er ikke laget for det heller. Den er jo heller egentlig ikke laget for stasjonære. Der er det beste å gjøre som Intel med sin 750.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...