Gå til innhold

Haflsund Aktiv Bedrift


Makky

Anbefalte innlegg

Har et Enk foretak og ble oppringt av en ivrig Hafslund selger.

Ble tilbudt "Aktiv bedrift" : https://www.hafslund.no/strom/bedrift/aktiv_bedrift/2046

 

De kunne nå tilby "Aktiv Bedrift" også på privatadressen, og snakket masse positivt om tilbudet (selvfølgelig). (Bruker dem ikke i bedriften, da lokalet jeg leier er inkl. strøm).

 

Er det noen som vet om dette faktisk er et bra tilbud eller ikke?

Har Norges Energi fra før.

 

Såvidt jeg har skjønt, så er det forskjellig nettleiepris for private og bedrifter.

 

 

All respons hjelper :)

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette har ikke noe med nettleiepris å gjøre. Nettleie betaler du til netteier, og vil alltid være knyttet til privat strømabonnement. Ja, det er forskjell på nettleiepris for private og bedrifter, men det går i realiteten på at man for bedrifter har et større spekter av tariffer enn for private. Men for energitariffer med samme størrelse på inntakssikring er prisen ikke så ulik - fastleddet er høyere på bedriftstariffer mens kWh-prisen er noen øre høyere på privatabonnement.

 

Aktiv bedrift er egentlig et børsprodukt - dvs kraftmeglerene i Hafslund lager en portefølje av kraftkunder som (nesten som andelshavere i et fond), hvor de kjøper strømmen disse trenger gjennom aktive handler på Nasdaq OMX (terminhandler). Det som hette Nordpool tidligere. I hvilken grad dette er et godt tilbud avhenger av om de klarer å kjøpe strømmen til en lavere pris en spotprisen til enhver tid. Over tid vil de ikke klare å slå spotprisen, men for perioder over et til noen år kan de klare det. Det de nemlig gjør er at om de har 200 kunder i et slikt fond, som trenger X kWh i mai, så må de prøve å vurdere hva de tror spotprisen i mai blir. Om de nå i februar kan få kjøpt f.eks 50 % av de X kWh til en pris som er 4 øre pr kWh rimeligere enn hva de tror prisen blir i mai, så gjør de det kjøpet. Resten kjøpes på spot. Om de tippet rett, så får du en pris i mai som er 2 øre pr kWh rimeligere enn spot. Tippet de feil, ja da må du kanksje betale mer.

 

Det står mer på denne siden, https://www.hafslund.no/strom/bedrift/aktiv_bedrift/2046

 

Altså er dette et produkt med risiko, dog er risikoen begrenset oppdad til 4 øre pr kWh - og avtalehorisonten er 1 år. Så det største tapet du kan lide om du bruker 25 000 kWh pr år er 1 000 kr. Trolig kan du ikke spare så mye mer heller, fordi det å slå spotprisen med 4 øre konstant, dvs mer enn 10 % er lite sannsynlig (om det da ikke kommer mer ekstreme prisendringer pga vær etc).

 

Så det kan være et bra tilbud (om de forvalter godt). - men har du spotpris gjennom NorgesEnergi - ja da tror jeg ikke det er mye å spare.

 

PS! Egentlig begynner energibransjen å bli håpløs - en leverandør kan ha 4 - 5 ulike spotprisprodukter. Det blir nesten umulig å følge med.

Lenke til kommentar

Takk for svar.

Ja, er håpløst å få oversikt over de forskjellige produktene.

 

Eneste minuset slik jeg ser det, er bindingstid på 1 år. Men igjen, bytter jo ikke leverandør hver mnd heller :p

 

Ettersom dette er et bedriftsprodukt, så kommer det litt dårlig frem om prisen er eks eller inkl mva.

Noen som kanskje vet?

Lenke til kommentar

Takk for svar.

Ja, er håpløst å få oversikt over de forskjellige produktene.

 

Eneste minuset slik jeg ser det, er bindingstid på 1 år. Men igjen, bytter jo ikke leverandør hver mnd heller :p

 

Ettersom dette er et bedriftsprodukt, så kommer det litt dårlig frem om prisen er eks eller inkl mva.

Noen som kanskje vet?

 

Har ingen betydning - da prismålet deres er å slå spotprisen. Spotprisen er alltid uten mva, og så kommer mva på toppen. Det er også pliktig til å oppgi med mva til en privatkund.

 

@Llandari: 

 

Om du har prisendring 3 - 4 ganger i året har du feil strømprodukt (trolig variabel pris). Du bør vurdere spot. Spot vil alltid over tid gi den laveste prisen, og i realiteten er ikke risikoen særlig høyere enn ved variabel pris.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...