Gå til innhold

Virtual Reality - Diskusjonstråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har hatt originale Odyssey min erfaring med den er å styre unna. Med Odyssey+ så er det visstnok noen forbedringer på komfort og mindre screendoor men på bekostning av lysstyrke, farger og klarhet er det jeg har lest. Noen mener at den fortsatt er like ubehagelig også.

 

Tracking og kontrollere er fortsatt det samme og var en stor grunn til at jeg ikke likte Odyssey. Ledningen er også kort, da er det ikke like artig hvis man har et stort rom og liker å bevege seg litt. Men hvis du er en som for det meste uansett sitter å spiller med gamepad eller joy sticks så er dette headsetet fint. Jeg brukte det mest til å spille Minecraft sittende med gamepad.

 

Et annet problem jeg hadde var et etterslep i veldig mørke scener når du beveger hodet, etterslep er det visstnok fortsatt på Odyssey+

 

Jeg skjønner liksom ikke helt poenget med Odyssey headsettene. Hva i alle dager er det Smsung driver med? Hvis noen har ressursene til å bygge et skikkelig VR sett så er det dem men så langt har det manglet i gjenommføringen.

 

Akkurat nå ville jeg muligens gått for Oculus Quest eller vente til Valve Index kommer her til lands. Begge disse støtter din IPD. Og begge sies å være svært gode, men da gode på hver sine områder.

Da tror jeg at jeg beholder Rift S til Index kommer. :) Takk for svar!

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tested med multiplayer på Quest i VR Chat

https://youtu.be/u4IOZbcddY4?t=488

 

Ser ut til at jeg må legge inn VR Chat på Quest også. VR Chat er en absurd opplevelse.

 

Er jo gratis også.

 

Eneste som er dumt med VRChat på Quest er at det meste er kun til PC. Avatarer og all den skikkelige galskapen er ikke tilgjengelig. Så en ser mye "robot" avatarer. Noe som drar ned veldig synes jeg... 

Lenke til kommentar

Hadde en ganske så utrolig VR opplevelse idag. Tok med meg Quest ut. Tegnet opp et gigantisk område så stort at jeg kunne bare gå og gå. Helt surrealist når du kan bevege deg helt fritt på den måten der. For idet du vet at det er ingenting i nærheten og at du kan bevege deg kjempe masse og det er ingen kabel eller noe som ankrer deg i virkeligheten så skjer det ting i hode altså...steike.

 

Artig! 

Endret av LarZen
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hadde en ganske så utrolig VR opplevelse idag. Tok med meg Quest ut. Tegnet opp et gigantisk område så stort at jeg kunne bare gå å gå. Helt surrealist når du kan bevege deg helt fritt på den måten der. For idet du vet at det er ingenting i nærheten og at du kan bevege deg kjempe masse og det er ingen kabel eller noe som ankrer deg i virkeligheten så skjer det ting i hode altså...steike.

 

Artig! 

Det MÅ jeg teste!

 

Hadde vært morsomt å teste paintball i Rec Room på en stor fotballbane.

Lenke til kommentar

Det MÅ jeg teste!

 

Hadde vært morsomt å teste paintball i Rec Room på en stor fotballbane.

 

Er helt sykt. Bare pass på å ikke gjøre det ute om det er sterk sol. Linsene kan gå føyka. Og tracking kan bli forstyrret. Så overskyet eller i skyggen så er du good to go  :)

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Fra en av ekspertene i VR miljøet som har såpass greie på ting at han kan fortelle deg hvilke USB kontrollere som fungerer best med hvilke VR HMD. Mange er ikke klar over at USB bussen og kontrolleren belastes så hardt at du eks. kan få tracking issues pga. USB kontrolleren din. De fleste problemer relatert til USB kontrollere er mye mer fremtredende og derfor tror mange at "ustabil tracking" er pga. utstyret og ikke kontrolleren  :thumbup:

 

post-38451-0-23041100-1559290016_thumb.jpg

 

Til denne karen kan man bare fortelle hvilken SKU, Chip osv. man har så kan han fortelle deg hva som funker og ikke funker.

 

 

Forøvrig håper jeg man snart beveger seg helt bort fra USB for VR KIT. Noe dårligere grensesnitt enn USB2-3.1 kunne man neppe valgt for utstyr som er såpass krevende ovenfor grensesnittet det tilkobles. Man går fort på akkord med USB kontrollerne, kompabilitet (produsenter), kapasitet, strømtilførsel osv.

 

Jeg hadde foretrukket om man solgte High-End VR kittene sammen med PCIe 1-4xKort som er designet med nok kontrollerkapasitet og strømkapasitet til å drive selv de tyngste oppsettene med x-antall sensorer mm.

På noen Kit hvor man har basestasjon så er dette ivaretatt, men ikke alltid der hvor alt kables rett i PC.

 

Mulig USB-C kan gjøre en bedre jobb her men jeg heier på Virtual-Link (som forøvrig er noe basert på usb-c).

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Ja, jeg fikk min Rift S i allefall fra oculus.com. 

 

Bestilte den ene dagen, og fikk den andre dagen :)

Bestilte også min Rift S direkte fra oculus.com på søndag, fikk den på onsdag og det med 1 dags forsinkelse i tollen i nederland pga. manglende papirer.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Dere som allerede har Quest på hode, er den kjøpt på Oculus sin nettside? Ser at Komplett og Elkjøp ikke får den inn før om over to uker.

 

Jeg kjøpte via Elkjøp men var veldig raskt ute... Quest er etter en uke utsolgt i store deler av markedet den er tilgjengelig. Så det er bare å slenge inn en bestilling og vente på godsakene  :yes:

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Du som kan mye vr, kan jeg bruke den hdmi forlenger til rift å vive

https://www.123elektronikk.no/hdmi-forlenger/hdmi-forlenger-3-m.asp

Virker som om det er litt mer komplisert når jeg leser her: https://www.reddit.com/r/oculus/comments/7vxtqb/extending_rift_hdmi/

 

I følge reddit tråden trenger du dette:

Men hvis du har en VIve og vil forlenge kabelen til Oculus Rift så kan du muligens bruke linkboksen som forlenger. post-56355-0-10750200-1559310571_thumb.jpg

 

Get the Vive breakout box, since this is a powered repeater for the HDMI and USB3.0 portions of the headset.

MY setup: 6 foot HDMI to breakout box, 6 foot HDMI extension to default headset cable. This is the best solution in my opinion and also help eliminate usb issues, since the Vive breakout box provides power and bandwidth.

 

Jeg har ikke testet dette selv så kan ikke garantere at det vil fungere. Mulig at det er andre her som har mer erfaring og kan svare bedre enn meg :)

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Virker som om det er litt mer komplisert når jeg leser her: https://www.reddit.com/r/oculus/comments/7vxtqb/extending_rift_hdmi/

 

I følge reddit tråden trenger du dette:

Men hvis du har en VIve og vil forlenge kabelen til Oculus Rift så kan du muligens bruke linkboksen som forlenger. attachicon.gifhtc-vive-breakout-box-1.jpg

 

 

Jeg har ikke testet dette selv så kan ikke garantere at det vil fungere. Mulig at det er andre her som har mer erfaring og kan svare bedre enn meg :)

Tusen takk for hjelpen. :thumbs:  :thumbs:  :thumbs:

Lenke til kommentar

Målte området jeg kan spille i VR ute. Er rundt 82 m². Under er et bilde for å se... I et spill som Journey of the Gods så kan en gå fks gå rundt i verden og idet en når grense å må stoppe så snur en seg bare og roterer verden/kameraet rundt og fortsetter å gå. Så holder en på slik og kan gå i hele verden...helt koko. Gikk i en nedoverbakke og holdt på å tryne....  :rofl:

 

 

Endret av LarZen
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hva er de beste spillene til Quest? Likte tanken på å kunne gå hvor som helst med 4G dekning og ha et stort areal.

Jeg har bare spilt i et par timer nå. Lader Questen nå for en ny økt senere.

 

Så langt kan jeg i hvert fall anbefale:

 

Super Hot

Beat Saber

Vader Immortal

 

Super Hot og Beat Saber er veldig likt PC versjonene. Lyden på Quest er ikke så imponerende, fungerer helt greit. Stort sett er opplevelsen på Quest ganske bra, men har opplevd noe glitching og lav framerate i ny og ne, særlig i Vader Immortal. Men det er også imponerende hvor godt det fungerer jevnt over, det er ganske kult å være tilstede i Star Wars universet. Det er nok mer en interaktiv opplevelse enn et spill men fortsatt ganske artig. Skulle gjerne likt å sett at dette ble videreutviklet til et rollespill med flere valgmuligheter og karakterutvikling, det hadde vært helt forbannet konge! Noe i likhet med de gamle KOTOR rollespillene, men da i første person slik som Vader Immortal.

 

Andre spill jeg har hørt anbefalt er:

Job Simulator

Space Pirate Trainer

Journey of the Gods

Moss

Ultrawings

Shadow Point

Virtual Virtual Reality

Rec Room

Apex Construct

 

De fleste av disse spillene har jeg fra før av på PC og jeg foretrekker de egentlig der men det blir gøy å ha lett tilgang til dem når jeg er ute å reiser og for å vise til andre. Den trådløse friheten til Quest og at du bare kan sette den på hodet og så er du i gang gjør jo også at det er ekstremt motiverende å spille på den.

 

Det er helt klart en veldig kul dings å ha. Er nærmest et must have for alle dette.

Endret av Enceladus
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...