Jump to content

Mountain

Medlemmer
 • Content Count

  1513
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

51 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

10209 profile views
 1. Er det flere som bestilte optisk/disk fra CDON den 17-18. august og hvor bestillingen ble annuluert og ikke har fått refundert pengene? Forsøker å komme i kontakt med kundeservice men de svarer verken på skjema, chat eller Facebook. Finnes det en telefon eller kontaktperson som noen her har benyttet for henvendelser relatert til Playstation. Har store utfordringer med å oppnå kontakt med bedriften.
 2. Enig. Samtidig 20% lavere kostnad på elbillading dersom man ber de smartlade.
 3. Vi får eksperimentere litt med HAN-porten, Tibbers smartløsninger og Easee Equalizer i første omgang, og så se det an på dette området. Vi får både mer tid og rom for å gjøre det elektriske selv når vi en gang i fremtiden skal bygge en enebolig fra A til Å. Teknologien er nok også en helt annen plass da. Denne gang får vi ikke planlagt et BUS-anlegg. Nå skal vi sjekke opp muligheten for å få lagt rør rundt dersom elektriker går med på det, men i det minste ha nettverkspunkt for fast utstyr på kontoret (datarom). Jeg tenkte å forsøke å unngå mesh og heller gå for PoE AP, men kanskje det faktisk er overkill på privaten. På 108 m2 tror jeg ikke vi trenger flere enn 2-3 stk.
 4. Tøft! Ventilasjonen er i utendørs bod, som er knyttet til bo-enheten. Varmepumpe skal vi ikke ha, og usikker på om det er behov enda. VVB vi får i dag har vi ikke valgt selv, men god idé dersom vi skulle ha byttet den ut en gang. Hva er nytten ved å ha en styrbar VVB? Ville du lagt rør til dørlås eller latt den gå på WiFi? Danalock eller Yale har jeg blitt anbefalt. Har snust litt på Conbee II/deConz eller https://aeotec.com/z-wave-usb-stick/ Hvis du ikke hadde hatt muligheten til å legge selv, men måtte få elektriker til å legge, ville du lagt rør til kontor, gang, og gang i 2. etasje hovedsakelig? Jeg tenker da på PoE AP som vil kunne dekke boligen med WiFi. Tenker da på å ha et rackskap på kontoret hvor kablene fra før kommer inn.
 5. Det er et byggeområde og et rekkehus via et byggeprosjekt med flere boenheter. Slik jeg forstår det så har vi kun gjennomgang i morgen og deretter skal de ta seg av alt det elektriske. Deretter får ikke vi tilgang før i sommer når vi skal få adgang for å legge gulv og male vegger, da er alt det elektriske ferdigstilt. Kan jeg foreslå at de legge rør i fra f.eks TV-punkt og opp til kontor, videre rundt i huset? Bør vel koste betraktelig mindre enn at de terminerer doble RJ45 punkt som ikke vil være mulig å endre eller trekke mer frem til i fremtiden. Jeg leser at mange angrer på at de ikke la noe eller la flere rør i vegg da de hadde mulighet.
 6. Ville du gått for et mesh nett i stedet og ikke lagt opp ethernet på rj45? Hva mener du med begge sikringsskap? Har sett på KNX, har du forslag til norsk butikk som selger dette?
 7. Følgende er elektriker sine priser på stikk og datapunkt: På-vegg installasjon gjelder kun for vegger direkte mot nabo, ikke andre yttervegger. Punktpris er 1x1.250,- for en dobbel stikk, tilsvarende pris for bryter, takpunk m.m. Om du bestiller ferdig trukket enkelt eller dobbelt punkt, så blir det ferdig trukket og koblet, klar for å koble til utstyr ute i anlegged med kabel (RJ45 plugg) og tilsvarende kobling i skap med tilkobling for RJ45. Svakstrøm blir da punkt (1.250,-)+ trekking/kobling (1.320,- for enkelt eller 1.940,- for dobbelt) Alle priser eks mva. Det får meg til å foreslå kun rør for å kunne trekke etter overtakelse. Er dette normal pris?
 8. Parkering er carport til høyre for inngangsparti (under soverom 1). Rør for opplegg til elbillader medfølger. Med tanke på at jeg har hatt kort tid på å planlegge dette, så tror jeg at tomme rør (dersom elektriker kan gjøre dette til god pris) vil være beste løsning, så kan jeg planlegge deretter. Kanskje et ferdig terminert punkt i Sov 3 (kontor) for å ha noe fra starten av i tillegg til inkludert «tv-punkt» i stue.
 9. Hei, I slutten av sommeren ferdigstilles vårt nytt rekkehus. I morgen skal vi ha gjennomgang i boligen før elektriker starter sitt arbeid, så skal i utgangspunktet bestemme oss i morgen tidlig. Endelig hjemmeautomasjon og smartløsninger har vi ikke landet på enda, men vi ønsker å gjøre det mest fremtidsrettet og smartvennlig og er dermed innom tankene om å ha kablet nettverk med dobbel ethernet i alle rom for PoE AP, switch, flere stasjonære og en spillkonsoll i «Sov 3» (som skal bli kontor), egen router (lest litt om UniFi Dream Machine) enten i stue eller kontor (valgfritt via elektriker) og gå bort fra dimmerbrytere (som jeg leser kan bli problematisk). Elektriker skal ha en del for å legge ekstra stikker og tele/data-punkter så jeg har sett litt på alternativer som å få de til å legge rør slik at vi kan trekke selv (dette er et tema jeg ikke har erfaring med, så derfor poster jeg dette innlegget). Hva er «must have» dersom man skal gjøre smarte valg under byggeprosessen for å ikke være begrenset etter ferdigstilling? Er åpen for både tips om noe elektriker kan gjøre og en hybridløsning hvor elektriker trekker eller fører frem noe slik at vi kan gjøre noe på egenhånd også. Akkurat hvilken teknologi vi lander på og hvilke produkter vi lander på er fortsatt ikke fastsatt. Det vi vet er at vi ser på dørlås (Yale e.l), bevegelsesensor, elektriske rullegardiner og parsienner, Tibber for strøm og åpne dermed HAN-porten for Easee Equalizer og Easee Home laderobot, skal gå for Hue-pærer, foretrekker Homekit over Google’s økosystem og ser på muligheten for HomeAssistant på en Pi/NUC. Det viktigste er at det fysiske som ikke kan endres lett etter overtakelse er på plass, så kan vi bestemme oss for programvare og protokoll senere. Setter pris på eventuelle forslag til endringer og tilvalg på vedlagte tegninger som er delt av elektriker, slik at jeg kan få delt dette videre. På elektrikers forslag er det kun ett datapunkt (ved TV, hvor ISP sin fiber kommer inn).
 10. Hadde vært moro å sett/følge en «logg» fra oppsettet og resultatene dersom det går til ren mining, og hvor du har den høye dedikasjonen å drive på med det, samt hva motivasjonen er langsiktig. Genuint nysgjerrig når noen går all-in Kanskje noe for kryptomining-tråden?
 11. Har hørt at kundeservice kan være behjelpelige. Ville hørt med dem på chat og referere til ordrene.
 12. Både skrivefeil, rart språkbruk til å være kundeservice, og blanding av både "vi" og "jeg". Dette ser ikke ut til å være "legit".
 13. Fikk også sen leveringsbekreftelse i går kveld kl. 23:39. Bekreftelse på bestilling 11:07. Valgte fri frakt, og den estimeres å ta tre dager.
×
×
 • Create New...