Jump to content

Mountain

Medlemmer
 • Content Count

  1421
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

23 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Stenger de ferdsel ut og inn av kommuner/fylker montro? Skal fra Oslo til Stavanger senest i morgen ettermiddag.
 2. Lurer litt på det samme angående skatt etter realisering.
 3. For danskene går det ikke bra i dag, og det har ofte ringvirkningrer på Norge.
 4. Sweet deal da, og de er billigere enn Komplett og Elkjøp t.o.m. Kanskje de er mva-registrert i Norge på noe vis.
 5. Er det noen som har bestilt Oculus Quest fra Oculus.com/no og blitt belastet for toll på grunn av import?
 6. Dere som allerede har Quest på hode, er den kjøpt på Oculus sin nettside? Ser at Komplett og Elkjøp ikke får den inn før om over to uker.
 7. Den ser interessant ut. Men om det kommer en IPS til samme pris, så går jeg heller for det. Får tåle 3-4 ms ekstra mot bedre farger.
 8. Håper det blir noe digge tilbud på skjermer i år. IPS, 144 Hz, 1-4 ms, G-Sync og minimum 27". Andre som skal kjøpe seg skjerm?
 9. Interessant. Med tanke på at mange av bedriftene som dekkes av Nord-Amerika iShares Core S&P 500 UCITS ETF SXR8 0,07 % iShares opererer internasjonalt, blir det enten den eller den globale. Litt synd at den globale har så høy årlig kostnad, nesten tre ganger så mye.
 10. Opprettet konto hos Nordnet nå. Må avvente kontoregistrering til neste virkedag. https://blogg.nordnet.no/na-kan-du-spare-manedlig-i-borsnoterte-fond-uten-kurtasje/ Artikkel om å kunne kjøpe uten kurtasje. Skal undersøke dette også nærmere i løpet av helgen. Sbanken og Nordea (veldig lave priser på kurtasje) var skikkelig strippet for ETFer. Fant verken VTI, ITOT eller VXUS. Nordnet: Mini Kurtasje i Norden 0,15 % Minstekurtasje 29 NOK Kurtasje utenfor Norden 0,2 % Minstekurtasje 49 NOK Passer for deg som kjøper/selger aksjer for under 52 667 NOK per handel. Nye kunder Kurtasje i Norden 0,035 % Minstekurtasje 1 NOK Kurtasje utenfor Norden 0,09 % Minstekurtasje 49 NOK
 11. Hvordan ville du gått frem for å kjøpe dette på best mulig måte? Du mener å droppe indeksfondet til KLP og gå rett på det børsnoterte fondet "Vanguard Total Stock Market ETF NYSEARCA: VTI" som skal dekke det samme? JL Collins skriver visst om Vanguard ETF for Europeere her http://jlcollinsnh.com/2014/01/27/stocks-part-xxi-investing-with-vanguard-for-europeans/
 12. Hva er da nytten av å bruke ASK når enn kun har fond som reinvesterer og ikke betaler ut utbytte?
 13. Da blir det for min del å sette månedlige beløp på fond i investeringskonto over fond i ASK. Jeg har ikke planer å ta ut før om mange år, bare sette inn.
 14. Jeg har lest meg grønn på investeringskonto vs aksjesparekonto. Det er ikke mye diskusjoner om å ha indeksfond i ASK. Jeg spør fordi i filosofien til J L Collins går ut på å reinvistere utbytte, og dersom livsstilen en eller flere ganger i livet og ikke ha noe inntekt, anbefaler han å overføre noe til obligasjoner (70% indeksfond og 30% i obligasjoner). Følgende sitat er et utdrag fra da JL Collins var på besøk hos Google (YouTube video) tidligere i år, der han blandt annet prater om hvordan han "demper" og håndterer volatiliteten over tid. Hvordan vil aksjesparekonto være til en eventuell fordel for en ordinær investeringskonto i dette tilfellet?
×
×
 • Create New...