Gå til innhold

Vanskelig situasjon mellom NAV, skole og jobb


opusprompus

Anbefalte innlegg

Litt innledning først.. Jeg droppet ut av VGS når jeg var 18 år, og i etterkant av det har jeg jobbet med mye forskjellig, men jeg har ikke funnet noe jeg virkelig trives å jobbe med. Drømmen har alltid vært elektriker, men det er nå så.

 

Men for 1 1/2 år siden fikk jeg ny jobb, og dessverre begynte ting å gå nedover for meg. Jeg fant raskt ut at denne jobben i utgangspunktet ikke var noe for meg. Kort fortalt; jeg mistrives, følte ubehag både for jobb og sjef, et press som jeg aldri har følt før. Det begynte å gå utover privatlivet mitt da jeg tenkte på dette hele tiden, og gikk alltid å grua meg til neste arbeidsdag. Men, jeg var bestemt på at jeg alikevel skulle holde ut. Men i år fylte jeg 25 og kvalifiserte til voksenopplæring, og søkte til dette for å ta et tiltak og gjøre noe med livet mitt. Etter litt dialog med skolen og noen prøver ble jeg tilslutt tatt inn som elev på skolen nå i desember.

 

Men i begynnelsen av desember var jeg så sliten og utmattet at jeg gikk til legen å fikk en sykemelding. Den 29. desember sier jeg opp stillingen min på bakgrunn av psykiske årsaker og konfronterer dette med legen min i ny time jeg hadde i januar. Hun hadde stor forståelse for det, og etter hennes egen anbefaling ga hun meg en ny sykemelding ut januar, slik at jeg kunne vie full fokus på skolen da hun etter en samtale med meg skjønte at det var nødvendig. Som hun selv sa det at jeg kan fint være sykemeldt fra å jobbe, men frisk nok til å gå på skolen.

I journalen og til NAV formulerer hun bakgrunnen til min sykemelding og oppsigelse, at dette er av psykiske årsaker / lidelser. Hun spurte hun også om dette med karantenetid osv, men fikk som svar at dette er noe jeg ikke skulle tenke på, og at jeg slipper dette når jeg sier opp av psykiske årsaker med legens "bekreftelser" på dette.

 

Denne uka blir jeg kalt inn til et dialogmøte med en rådgiver hos NAV på mitt lokale NAV-kontor.

Hun sier at hun har sett gjennom sykemeldingene mine og informasjonen hun har fått ifra legen, og at hun derfor måtte ha meg inn på møte. Der kunne hun si at sykepenger og utdanning var ikke forenelig og at NAV kunne trekke tilbake utbetalt sykepenger på bakgrunn av det. Vidre sier hun også at jeg med stor sannsynlighet heller ikke har krav på dagpenger, da jeg går på skole.

 

Dette var nettopp dette jeg forsikra meg om før jeg sa opp at jeg skulle ha rett til, og jeg ikke ender opp med å stå uten penger. I NAVs reglemang heter det at man vanligvis ikke har rett til dagpenger under utdanning, men unntaket er hvis studiet er rettet på kveldstid og tilpasset dagtidsjobbing.

Videre får jeg heller ikke søkt om dagpenger på nåværende tidspunkt fordi jeg er sykemeldt, og arbeidsforholdet mitt er slutt 1. februar.

 

Noen som vet noe - eller hva jeg burde gjøre?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Av og til er man uheldig med saksbehandler. Dette gjelder like mye i NAV, på sykehus eller i andre instanser. Da må man gjøre litt undersøkelser og helst ta kontakt med en annen person/saksbehandler.

 

Du får google litt rundt og se om du finner andre i samme situasjon.

Ta gjerne kontakt med andre personer i NAV, og få deres mening, skriftlig. 

Ta kontakt med voksenopplæringen og spør om dette bruker å være et problem.

Lenke til kommentar

Alle parter har forsåvidt rett her - men du gjorde hva du kunne for å forsikre deg om at dette gikk i orden. Nav kan man ikke stole på og man må alltid passe på å ha alt skriftlig. 

 

Jeg tror du vil få gjennomslag for saken din.

 

Det er Navs interesse at du ikke blir gående sykemeldt men kommer deg fort ut i annen jobb, noe du har tatt initiativ til selv (det å ta initiativ selv er i utgangspunktet ikke bra hos Nav).

 

Mange er jo sykemeldt til sin egen jobb mens man er friskemeldt til Nav-tiltak og annet.

 

Man må ALDRI si opp jobben sin under slike omstendigheter men få sykemelding. Jobben kan være en kjempebelastning hvor man ikke ser noen annen utvei - men som sagt, gjør alt for å unngå å si opp selv.



Anonymous poster hash: b8cc7...efa
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...