Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Motorolje Opel Astra G 1.6 16V 2000


sveibuen

Anbefalte innlegg

Hei.

Skal bytte olje på fruens bil. Så lurte på hva dere anbefaler? KM på bilen er 160 000.

 

Ser hos bilverkstedene så anbefaler dem 10W-40, 10W-50 og 10W-60. (inkl Opel selv)

 

Har kikket på Castrol, Valvoline og Mobil sine oljer.

Jula selger mobil1 til 350kr for 4L

Castrol oljen finner jeg billigst til 700kr

Valvoline fikk jeg tilbud hos verksted på 500kr.

 

 

Jeg kommer til å bytte hver 10 000km uansett. Så hva anbefaler dere? Hvor anbefale dere å kjøpe? Annen type olje dere anbefaler?

 

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du har større sjanse å få en god olje med å velge en med minst mulig spenn. Altså 10W-30 kan være bedre enn en 0W-50. Spesielt på rimeligere oljer. I utgangspunktet er en olje single-grade (altså f.eks SAE 30), og for å få den til å bli multigrade blir det iblandet ymse tilsetninger. Det er disse tilsetningene som kan være kostbare å produsere, og på rimelige oljer bruker de rimeligere tilsetninger, som kan gi en olje som blir ustabil og dårlig når den blir litt eldre og/eller har vært presset opp i høye temperaturer. Dyre oljer er gjerne mer stabile over tid, og derved varer lengre. Så er du på jakt etter billigolje, så gå for en med lite spenn. Om du bytter minst 1 gang i året så kan du fint bruke hvilken som helst merke, inklusive Biltema.
Om du har tanker om å skaffe deg bladet Bil, så kan det være en tanke å melde deg inn i Opel Motorsport Club. Da får du bladet Bil, opptil 20% rabatt hos Opel (mener det er 18% på oljen), og tilgang på forum med ganske så høyt nivå på kunnskapen.
Poenget mitt er at oljen som Opel selger er av god kvalitet, og du ender opp med rundt en hundrings per liter der, for longlife olje. Da får du olje som er laget av Fuchs, mye samme oljen som f.eks VAG sin longlife (også Fuchs, for det meste). Der finnes definitivt bedre oljer, men til prisen er den Opel-oljen bra greier.

Lenke til kommentar

Har du råd til 175,-/l så går du for Royal Purple XPS 10W-30 eller 40. Bedre olje får du neppe til den prisen. Den er full av zink og fosfor, ting du vil ha i en motor du er glad i. Eneste du må være litt obs på er at om du heller denne på en skitten motor så må du regne med å bytte oljefilter veldig kjapt, og om du har mulighet gjerne også oljen innen noen måneder. Den rengjør ganske så mye, så slagg legger seg i filteret. Så filterbytte første tiden er helt vesentlig.
Forøvrig er den Opel-Fuchs-oljen ikke så gærn i.f.t. koksing, for å være en longlifeolje. Der finnes verre, for å si det slik :p

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Oljen er bra den. Brukes i motorsportmiljøer og ymse andre entusiastmiljøer, mens her i Norge er den såpass rimelig at det ikke er så mye å lure på. Xps-varianten er for motorer utenfor garanti, den mangler miljøgodkjenning pga høyt zink og fosforinnhold. Knall for motor, lovlig å bruke, men holder ikke alle kravene til garantier. Til motorer med garanti har de en tilsvarende olje med mindre mengder godsaker men fremdeles en meget god olje, som koster det samme. Du får oljen flere steder, alt etter hvor du bor. Sjekk den norske siden.

Lenke til kommentar

@fikse

 

Den oljen du har anbefalt blir nok kjøpt til våren/sommeren til begge bilene!

 

Forløpig så bare bytter jeg kjapt til Mobil oljen, da denne er lett tilgjengelig og bilen må ha et motoroljebyttet nu, kjørt nesten 30k km siden siste oljeskift ihht servicehefte (bilen ble kjøpt for 3-4 uker siden)

Lenke til kommentar

castrol er vell beste oljen såvidt jeg har skjønt. Men kan ikke si biltema oljen skuffer? Den har vært best i test, og vi har kjørt totalt hvertfall 100 000km uten problemer. Noter med bytte da(hver 50k km) Men vi har også en gammel vw-buss der oljen skal byttes engang hver 5k km. Vi kjørte 20k km uten problemer med biltema-oljen. I veteranmilkøet norge spesielt volkswagen brukes biltema på dragracing.

 

Så mitt spm er: hvorfpr vil d holde deg unna biltema olje?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...