Gå til innhold

[Løst] Student som ønsker å starte IT karrieren


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg er en ung man på 23 år, som for tiden arbeider 100% samtidig som jeg studerer full it bachelor via nett på HIST.

 

Det jeg lurer på er om noen har et par tips til hvordan få meg jobb innen utvikler bransjen?

 

jeg har pr idag grunnlegende kunnskaper i java

god/meget god kunnskap om Vb.net, asp.net, mysql, html 

og en del teoretisk kunnskap om regnskap/økonomi, samt bed-øk, i tillegg til nettverk/datakommunikasjon(protokoller, hvordan ting fungerer etc) 

 

Jeg har ingen erfaring og det jeg ønsker er jo å starte så snart så mulig for å få den programmerings erfaringen in real life som kreves av de større konsulent husene for å få jobb.

har pr i dag søkt ca 20 stillinger uten å få napp.

 

mvh

frustrert studerende jobbsøker

Endret av Tiagra007
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har hørt av bekjente at det ikke er så lett å finne slike jobber i Bergen nå for tiden. Dette gjelder for folk som er ferdig utdannet også. Det beste du kan håpe på er kanskje å finne noe support jobber, men jeg tviler på at du finner noe med utvikling per dags dato. Kanskje om du er 4års student på Master. Om du har søkt 20 stillinger så er ikke det så mye heller med tanke på hvor du befinner deg i studieløpet. Ikke gi opp! Søk på det du finner interessant. Fortsett å jobb myyye med koding og gjør noen egne prosjekt.

Lenke til kommentar

Tror ikke jeg hadde giddet å bruke energi på å søke mens jeg enda var student og hadde lang tid igjen. Jeg har aldri opplevd noen som har ansatt studenter i 100% stillinger før de var ferdige. Det har sikkert skjedd, men da skal du jaggu ha noe helt eksepsjonelt å vise til i forhold til egenskaper/relevant erfaring eller prosjekter du har gjort på egenhånd.

 

Hva slags begrunnelse har du fått fra de du har søkt hos? Skriver du gode søknader? Husker du å poengtere at du er sulten og lærevillig? Å vise ambisjoner er viktig når du søker på stillinger du egentlig ikke er kvalifisert for. Husker du å trekke frem øvrige positive egenskaper på en fornuftig måte som tilsvar til at du ikke har formell kompetanse? Hvorfor bør de ansette deg over en som har både kompetanse og/eller erfaring på CVen? Hva kan du tilby over en annen kandidat som kan produsere fra dag én?

 

Tenk litt over dette.

Lenke til kommentar

Tror ikke jeg hadde giddet å bruke energi på å søke mens jeg enda var student og hadde lang tid igjen.

Man får aldri en god søknad uten å legge ned mye arbeid hver søknad og ikke minst skrive mange søknader. Det er bedre å starte tidlig selv om man ikke er ferdig utdannet ennå, tenker jeg da.

 

Men apropo, ett tips er å begynne å kode på fritiden, og publisere det på github eller lignende. Det er lurt å ha med på søknaden. Visst du i tillegg engasjerer deg i ett åpenkildekodeprosjekt, så enda bedre.

Lenke til kommentar

Det er selvsagt smart å trene. Få klassekamerater, mamma og pappa eller whatnot til å lese de og kommentere. Men å sende avgårde en haug med søknader som kategorisk blir avslått er ikke spesielt konstruktivt eller motiverende.

 

Det eneste jeg kan anbefale er å ringe og spørre om de vil vurdere det. Så skal du nok fort forstå at arbeidsgivere er lite interessert i å ansette en student i 100% stilling lenge før h*n er ferdig.

Endret av Feh
Lenke til kommentar

Poenget var jo at jeg ikke ønsker å arbeide som vaktmester i 1.5 år til, men hadde heller et større ønske om å komme inn i bransjen.

 

Morn!

 

Studerer på UiB selv og er 1,5 år inn i studiet. I motsetning til deg har jeg programmert i en 4-5 år og har en litt grei CV. IT markedet i Bergen er så og si stillestående. Jeg søkte på sommerjobber og hadde greit store problemer med å finne noe når de oppdaget at jeg var mindre enn halvveis inn i studiet. Bare å finne deltidsstillinger er greit vanskelig, og da konkurrerer du nok med folk som har en del mer erfaring.

 

Jeg var heldig og fikk meg en deltidsstilling, og jeg kan prøve å gi deg noen tips for å skille deg litt ut når du er ferdig på studiene. Lag deg f.eks en github og push prosjekter. Hjelp litt til på andre open-source prosjekter og skaff deg litt erfaring den veien. Lag deg en blogg og skriv litt om det du lærer deg.

 

Prøv og få deg litt kontakter i miljøet også. Meetup.com har et par meetups i Bergen for Open-Data, du hat Bitshift og f.eks BLUG (Bergen Linux (Unix) User Group). Det er flere også om du finner noe mer interessant.

http://www.meetup.com/find/?allMeetups=true&radius=5&userFreeform=Bergen&mcId=c1030353&change=yes&sort=default

 

Kan også anbefale Pils og Programmering som finner sted på kvarteret hver fredag. Der finner du også meg om du har lyst å stikke innom å vise fram et lite prosjekt, snakke it eller øl.

http://kompiler.no/

https://www.facebook.com/pilsprog

 

 

Om du lurer på noe er det bare å spørre på PM eller tilsvarende.

Endret av Foxboron
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

En vei til en utviklingsjobb er å ta seg en full eller deltidstilling innen support. Disse stillingene er det lavere krav til og i mange bedrifter er det både avdelinger for utvikling og support. Noen må jo tross alt drifte systemene. Da har du en fot innenfor. Du kjenner også systemene deres og sånn sett har du jo en fordel over andre søkere når en utviklingstilling skulle bli ledig.  

 

Lykke til

Endret av stian28
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Gjest Slettet-JWlLR8

Anbefaler egentlig ikke å legge mye penger på å få jobb som utvikler før du er ferdig med ihvertfall en bachelorgrad. De fleste firmaer er (dessverre for deg og mange studenter) ikke interessert i noen som kan noe halvveis.

 

Du skal kunne noe relativt godt for at noen er villig til å betale deg ett par hundre tusen i åre får å gjøre det.

 

Redigering: Det innlegget hørtes litt mørkt ut, så la meg omformulere litt. Det er ikke umulig å få seg jobb under utdanning, men UiB og HiB ligger begge i Bergen og spytter ut hundrevis av ferdige utviklere hvert år. En student som er halvveis inn i sin utdanning kan som regel ikke konkurrere med det.

 

Konsentrer deg om gode karakterer på skolen anbefaler jeg.

Endret av Slettet-JWlLR8
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...