Gå til innhold

Windows 10 problemer, mye loading, treg, startmenyen funker ikke


Anbefalte innlegg

Sitter på en selvbygd pc som har fungert bra med windows 7. Jeg byttet til 10 når den ble lansert og har ikke hatt mange problemer med det. Men i de siste ukene har Google Chrome plutselig begynt å crashe, og windows bruker evigheten på å lukke programmet, og det går faktisk raskere å restarte maskinen. Det skjer ofte når jeg har mange krevende tabs, som youtube. 

 

I de siste dagene har jeg hatt mer problemer med selve windows og i dag gikk det helt i gokk.

 

- Startet med at pcen var supertreg og alt hang i flere sekunder/minutter. Til og med ctrl-alt-del tok tid. Jeg har et logitech g15 tastatur som viser CPU bruk, og bruken var veldig lav.

- Startmenyknappen var der, men ingenting skjer når jeg trykker på den. Det samme med søkeknappen som er rett sidna.

- Noen av programmene som jeg hadde pinnet til taskbaren ga feilmelding om at programmene ikke eksisterte. Jeg måtte finne programmene manuelt gjennom filbehandling og pinne dem igjen.

- Ettersom maskinen var f***ed så bestemte jeg meg for å resette windows, men jeg fikk alltid feilmelding om at noe gikk galt og at den ikke kunne resete. Prøvde også med å slette alle personlige filer, men skjedde det samme.

- Fikk lasta ned Windows på en minnepinne med ISO fil, og prøvde å reinstallere windows slik, men pinnen ville aldri boote.

- Jeg bestemte meg for å koble ut SSD nr 2 i systemet, og pcen sluttet å være supertreg. Jeg koblet den inn igjen og den var fremdeles ikke treg lenger. Men startmenyen vil fremdeles ikke komme opp som nevnt tidligere, noe som gjør det veldig vanskelig å navigere rundt i Windows. 

 

Så jeg sitter med en halvødelagt windows med rare feil som ikke vil resete eller reparere seg selv og jeg har problemer med å få reinstallert OS-et. Har googlet litt rundt men har ikke funnet noe.

 

Noen som kan hjelpe eller komme med tips?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg antar at det kan ha sammenheng med hvilke disker som Os'et har brukt.

Har du prøvd Windows sine innebygde muligheter for gjenopprettning og reinstalasjon?

 

- Ettersom maskinen var f***ed så bestemte jeg meg for å resette windows, men jeg fikk alltid feilmelding om at noe gikk galt og at den ikke kunne resete. Prøvde også med å slette alle personlige filer, men skjedde det samme.

 

Lenke til kommentar

Joda, så den Zash, men greit å få bekreftet nøyaktig hva brukeren har gjort.

 

På Windows 10 har man jo et par muligheter :

 

*Tilbakestill pcen : Behold filene mine / Fjern Alt

 

Jeg er forsåvidt enig i at dette kan være feil på disk eller eventuelt kontroller , en løs tilkobling kan jo også forårsake dette med tilsvarende korrupsjon av filer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...